kondri Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Mam następujący problem: Gdy przychodzę rano, wita mnie plama płynu chłodniczego pod samochodem. Wygląda na to, że płyn zostaje wywalony gdy silnik już się oziębi. Po odpaleniu i odjechaniu widać ciągnącą się za samochodem smugę płynu przez pewien czas. W wymieniony został króciec (bo stwierdzono tam lekki wyciek), wymieniono również termostat i korek zbiorniczka wyrównawczego. Dodam, że chłodnica i pompa wody zostały niedawno wymienione. Co może być przyczyną tego typu usterki?
tkuczera Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Zobacz czy czasem nie masz bardzo twardych przewodów od chłodnicy po dłuższej jeździe.
Norbi TDI Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Dlaczego wymieniałeś tyle elementów układu chłodzenia ?
mastapi Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Zobacz czy czasem nie masz bardzo twardych przewodów od chłodnicy po dłuższej jeździe. Jesli ma , to co to oznacza ?
Grzesiek1985 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 posprawdzaj czy wszystkie weze sa cale
kondri Opublikowano 9 Października 2013 Autor Opublikowano 9 Października 2013 Dlaczego wymieniałeś tyle elementów układu chłodzenia ? W zeszłym roku był robiony remont silnika, ponieważ układ był zalany wodą i korozja dała się we znaki tym elementom (chłodnica była zabita, pompa zatarta). Remont obejmował planowanie głowicy, wymianę uszczelki i dotarcie zaworów, dodam, że przez prawie rok było ok, od około miesiąca mam takie problemy.
Rekomendowane odpowiedzi