Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swiatla dzienne zamiast halogonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

wydaje mi sie ze to nie bedzie zle wygladac bo to tak jakbym na halogenach jezdzil tylko bedzie biale swiatlo . chodzi mi tylko o to ze nie chce zeby mi sie wypalaly odblysniki w lampie i nie palily sie zarowki xenon bo sa dosc drogie. a policje to ja mam w ..... jak mnie zatrzymia i beda sie szarpac to wlaczam swiatla zwykle i powiem ze tak kupilem auto .

Opublikowano
wydaje mi sie ze to nie bedzie zle wygladac bo to tak jakbym na halogenach jezdzil tylko bedzie biale swiatlo . chodzi mi tylko o to ze nie chce zeby mi sie wypalaly odblysniki w lampie i nie palily sie zarowki xenon bo sa dosc drogie. a policje to ja mam w ..... jak mnie zatrzymia i beda sie szarpac to wlaczam swiatla zwykle i powiem ze tak kupilem auto .

To nie lepiej już zrobić DRL-e na drogowych i nie pozbywać się halogenów?

Poz tym łatwiej wytłumaczysz się ze świateł drogowych z modułem DRL niż z halogenów jako dziennych , jeszcze jak byś miał zespolone , ale w zderzaku to nie będzie łatwo :facepalm:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nie no za tyle kasy w zyciu nie kupie

to juz wole takie kupic i zamontowac w dokladce zderzaka . jest tam takie miejce na takie swiatla. tylko czy to nie bedzie wieksza wioche niz te w halogenach AUDI A6 A4 SUPERB ROOMSTER TOURAN ŚWIATŁA DZIENNE (3631307169) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany 30-10-2013 at 14:12 ---------- Poprzedni post napisany 21-10-2013 at 11:48 ----------

ogolnie na przyszlosc dla innych ktorzy by chcieli zrobic cos podobnego .

LIPA LIPA LIPA

wyszedlem z tego zalozenia i juz wole kupowac zarowki niz jedzic z taka przerobka

mieliscie racje

Opublikowano
:polew::polew: jeszcze wielu będzie musiało to na sobie doświadczyć:decayed:
Opublikowano

to juz wole takie kupic i zamontowac w dokladce zderzaka . jest tam takie miejce na takie swiatla. tylko czy to nie bedzie wieksza wioche niz te w halogenach AUDI A6 A4 SUPERB ROOMSTER TOURAN ŚWIATŁA DZIENNE (3631307169) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany 30-10-2013 at 14:12 ---------- Poprzedni post napisany 21-10-2013 at 11:48 ----------

LIPA LIPA LIPA

wyszedlem z tego zalozenia i juz wole kupowac zarowki niz jedzic z taka przerobka

mieliscie racje

A co konkretnie robiłeś?

Opublikowano
  • Autor

LIPA LIPA LIPA

mieliscie racje

A co konkretnie robiłeś?

zalozylem takie zarowki diodowe w halogeny i chcialem to uzywac jako swiatla dzienne . nie polecam :grin:

Opublikowano

Ja długo myślałem o światłach do jazdy dziennej i dałem się przekonać. Światła sprawdzone z gwarancją - nowe. Koszt około 100 PLN.

Poniżej przedstawiam swoją niunię w ww. światełkach :wink: Z daleka jest się widocznym a w szczególności bardzo się przydaje jadąc raz w zacienionych a raz w słonecznych miejscach. Światła non stop są widoczne i z daleka i z bliska. Wygląd w realu jest o wiele lepszy :banan:

88n1.jpgxbgk.jpg

A tutaj model ww światełek :

Lampa Dzienna LED HID 510

4110_5.jpg

4110_4.jpg

Opublikowano
Światła dzienne LED HID 510HP - kupiłeś je za około 100 pln?
Opublikowano

LIPA LIPA LIPA

mieliscie racje

A co konkretnie robiłeś?

zalozylem takie zarowki diodowe w halogeny i chcialem to uzywac jako swiatla dzienne . nie polecam :grin:

:facepalm:

Opublikowano
Pierwszy przegląd albo ogarniety policjant i po zabawie.

Zresztą robienie dziennych ze świateł drogowych za pomocą modułu SD-2 też jest niezgodne z przepisami a na takie przeróbki jak czytam to forum chętnych nie brakuje...

Zgadzam sie, jak mało kiedy. Miałem ten moduł przez 2 tygodnie, teraz leży gdzies w gratach. Oddałbym komuś to za darmo, ale nie chcę nikogo skrzywdzić.

Ja Cię uwolnię od tego modułu jeśli faktycznie jest sprawny a Ty na niego patrzeć nie możesz:naughty: Jak coś to dawaj na PW i się dogadamy:wink:

Opublikowano

Przepraszam :kwasny: więcej dałem ale widzę, że ceny wzrosły. ja dałem +/- 150 PLN. to było ze 2 lata temu :banan:

Naprawdę je polecam.

Opublikowano

LIPA LIPA LIPA

mieliscie racje

A co konkretnie robiłeś?

Ano, to faktycznie lipny pomysł... Jak dla mnie to albo dedykowane dzienne, albo zwykłe mijania... albo... jeśli ktoś "może" to DRL w długich :wink:

Opublikowano

Przepraszam :kwasny: więcej dałem ale widzę, że ceny wzrosły. ja dałem +/- 150 PLN. to było ze 2 lata temu :banan:

Naprawdę je polecam.

Ok, ja je mam i potrzebuję drugi komplet. Szukam coś tańszego, choc boje się o jakość i koniec końców pewnie wezmę znowu te.

pastaldo - PW.

Opublikowano

Naprawdę je polecam.

Ok, ja je mam i potrzebuję drugi komplet. Szukam coś tańszego, choc boje się o jakość i koniec końców pewnie wezmę znowu te.

jihaad może nie kombinuj i nie szukaj jakiś tańszych - jeśli też je miałeś i jesteś przekonany o ich trwałości i użyteczności jak i skuteczności to weź właśnie te światełka :a4fan:

Opublikowano

Tak zrobię prawdopodobnie, bo świecą super, wykonanie solidne. Zastanawiam się co prawda nad tym: DRL ŚWIATŁA DZIENNE MAX LED MAXLED OKRĄGŁE 7 cm (3658311732) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , ale o trwałości moze mnie przekonać tylko ktoś, kto użytkuje je od dłuzszego czasu. Póki co nie spotkałem się z żadnymi opiniami.

Opublikowano
Tak zrobię prawdopodobnie, bo świecą super, wykonanie solidne. Zastanawiam się co prawda nad tym: DRL ŚWIATŁA DZIENNE MAX LED MAXLED OKRĄGŁE 7 cm (3658311732) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , ale o trwałości może mnie przekonać tylko ktoś, kto użytkuje je od dłuższego czasu. Póki co nie spotkałem się z żadnymi opiniami.

Hmmm trudno powiedzieć coś o Max Led :kwasny: Szukając dla siebie napotkałem się na właśnie te Max Led ale przekonałem się do światełek firmy NSSC :

Ja osobiście raz jeszcze zakupiłbym ww. światełka do jazdy dziennej :banan:

Opublikowano

za halogeny macie bankowy mandat, kazdy patrol wam to powie ,i pewnie da. halogeny to halogeny.i bedzie upierał sie przy tym.

a dodatkowo

rozmieszenie świateł do jazdy dziennej musi być takie:

- wysokość od 250mm do 1500mm od podłoża

- szerokość do 400mm od obrysu

- odległość świateł od siebie min. 600mm

Opublikowano
a dodatkowo

rozmieszenie świateł do jazdy dziennej musi być takie:

- wysokość od 250mm do 1500mm od podłoża

- szerokość do 400mm od obrysu

- odległość świateł od siebie min. 600mm

To niewiele zmienia, bo dla przeciwmgłowych jest bardzo podobnie. Przeciwmgłowe używane jako światła dzienne spełniają w 99% warunki, które podałeś. Problem leży zupełnie gdzie indziej.