Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Lampy zwykłe a xenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy po przekładce lamp ze zwykłych na xenony w audi a4 z 2005r. jest wyświetlany błąd ?

Jeżeli tak to czy ten błąd można bez skutków ubocznych skasowac ?

DZIĘKI

Opublikowano

Brak błędu nic nie trzeba kasować.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a czy wszystkie wtyczki pasuja pod lampe xenonowa ze zwykłej ??? znalazłem lampy ze swiatłem do jazdy dziennej czy bedzie działało??? w swoim a4 mam funkcje auto jak to teraz bedzie działało???

Opublikowano

Ja jestem ciekaw czy jest to plug&play :mysli: , ja tez chce wymienic na ksenony

Opublikowano

:blink:

rozumiem ze spryskiwacze i uklad poziomujacy tez bedziecie zakladac ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widze ze nie ma osób ktore zakładały bi-xenony w miejsce zwykłych lamp w B7

Opublikowano

Ja jestem ciekaw czy jest to plug&play :mysli: , ja tez chce wymienic na ksenony

dokładnie plug&play i po sprawie

Opublikowano

dokładnie plug&play i po sprawie

a co z reszta czesci? :)

Opublikowano

napewno nie będziesz miał samopoziomowania lamp dotego potrzebny jest czujnik na wahaczu i sterownik, spryski lamp też by się przydały

poszukaj na forum było to już omawiane

Opublikowano

napewno nie będziesz miał samopoziomowania lamp dotego potrzebny jest czujnik na wahaczu i sterownik, spryski lamp też by się przydały

poszukaj na forum było to już omawiane

tzn ja mam ori bi xenon ale tak obserwuja ta dyskusje i piszesz plug&play a to sie tyczy samych lamp do ktorych potrzebne sa spryski i samopoziomowanie.

Co z tego ze zadbacie o wlasne bezpieczenstwo skoro bedziecie narazac bezpieczenstwo innych jadacych z przeciwka?Juz o przegladach nie wspomne....

Opublikowano

panowie chodzi mi o sprawy zwiazane z podłączeniem samych lamp tzn czy trzeba cos zmieniac w elektryce czy trzeba cos zmieniac w kompie auta . jesli ktos to robił w B7 to prosze opisac . nie chodzi mi o samopoziomowanie i spryskiwacze to w 2 etapie. [br]Dopisany: 04 Grudzień 2008, 20:32_________________________________________________Panowie jest ktos kto ma pojęcie o wymianie lampek na bi-xenony :confused4: :confused4:

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to zwykłe lampki w B7 posiadają inne wtyczki, a bi-xenony inne. Nie jest to takie plug&play.

Co do spryskiwaczy hm... Jest podobno taki przepis, że muszą koniecznie być.W USA nikt tego nie wymaga i jest dobrze. Zresztą, ktoś kto jeździ B7 nie będzie jeździł autem uwalonym w takim stopniu, aby reflektory zakrywało błoto :P Można iść na kompromis i po prostu utrzymywać w czystości lampki samemu. Co wy o tym myślicie? Wiele aut jeździ bez spryskiwaczy przy xenonach i w sumie nie jest to problem. Przy dokładce chyba zbędny wydatek (jakaś pompka, zderzak nowy w przypadku B7, pewnie jakieś VAGowanie też potrzebne jest, itp) :rolleyes:

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to zwykłe lampki w B7 posiadają inne wtyczki, a bi-xenony inne. Nie jest to takie plug&play.

Co do spryskiwaczy hm... Jest podobno taki przepis, że muszą koniecznie być.W USA nikt tego nie wymaga i jest dobrze. Zresztą, ktoś kto jeździ B7 nie będzie jeździł autem uwalonym w takim stopniu, aby reflektory zakrywało błoto :P Można iść na kompromis i po prostu utrzymywać w czystości lampki samemu. Co wy o tym myślicie? Wiele aut jeździ bez spryskiwaczy przy xenonach i w sumie nie jest to problem. Przy dokładce chyba zbędny wydatek (jakaś pompka, zderzak nowy w przypadku B7, pewnie jakieś VAGowanie też potrzebne jest, itp) :rolleyes:

:OMG:

kolego :)Nie wiem jaki przepis jest w USA bo tam nie mieszkam i tam nie jezdze swoja b6 ale mieszkam na terenie uni gdzie obowiazuje przepis o obowiazkowym posiadaniu uklady zmywajacego reflektory i uklad samopoziomowania.Brak jednego i drugiego powoduje oslepianie i brak dobrej widocznosci.Napisales : "Zresztą, ktoś kto jeździ B7 nie będzie jeździł autem uwalonym w takim stopniu, aby reflektory zakrywało błoto" .Ja jezdze b6 inni jezdza b5 jeszcze inne b4 itd i chyba zade z nich nie dopuszcza do tego zeby mial bloto zamiast reflektora bo to nie auta na off road. Wystarczy kilkukilometrowy przejazd w kolumnie samochodow deszczowa lub zimowa pora i relfektory xenonowe sa na tyle brudne ze szyba przepuszcza malo swiatla a reszte rozprasza co powoduje oslepianie innych :rant: . Kazdy kto ma xenony moze to potwierdzic-wtedy uzywasz spryskow i lampa znowu jest czysta w miejscu gdzie przechodzi wiazka swiatla swiatla i odrazu widocznosc jest taka jak byc powinna.Bardzo watpie w to ze podczas jakiejs podrozy bedziesz stawal co chwila i czyscil sobie lampki bo po jednej zimie mialbys je znacznie porysowane.Fakt,wiele aut jezdzi bez spryskiwaczy ale nie na xenonach tylko na zenonach :kox: lub hidach ktore maja nie wiele wspolnego z prawdziwym xenonem i jest to caly czas ogromny problem bo wiekszosc takich ludzi nie patrzy na ze oslepia innych.byle sami dobrze widza :angry:

Jesli myslisz ze spryski juz nie mowiac o samopoziomowaniu,to zbedny wydatek tzn ze chyba nigdy hid nie oslepil cie jak spawarka po oczach czego Ci nie zycze....

Opublikowano

ok dzieki za odpowiedz czyli trzeba jechac do fachowca i niech on sie martwi. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja jezdze b6 inni jezdza b5 jeszcze inne b4 itd i chyba zade z nich nie dopuszcza do tego zeby mial bloto zamiast reflektora bo to nie auta na off road.

Zgadzam się w 100% :) Audi nie jest autem na offroad - dobrze to ująłeś ;)

Nie wiedziałem, że zwykłe zachlapanie ksenonu w deszczową pogodę pogarsza działanie ksenonów.

Dzięki za wyrażenie swojego poglądu ;)

Opublikowano

ramzespp

Nie wiedziałem, że zwykłe zachlapanie ksenonu w deszczową pogodę pogarsza działanie ksenonów.

:shocked::polew: Ja też nie wiedziałem no ale widocznie inżynierzy z Audi też bo by pomyśleli o wycieraczkach :polew:

Opublikowano

ramzespp

:shocked::polew: Ja też nie wiedziałem no ale widocznie inżynierzy z Audi też bo by pomyśleli o wycieraczkach :polew:

na xenony? :polew:

Opublikowano

30 zl w audi nowe wtyczki kosztuja

Opublikowano

czyli co zeby wsadzic Xenony trzeba wymienic wtyczke dobrze zrozumiuałem???