Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Lampy zwykłe a xenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jest Światełko w tunelu dzisiaj byłem u takiego gościa i powiedział ze wszystko jest dobrze podłączone i zakodowane , jedynie trzepa pociągnąć jeszcze jeden kabel z bordneza do lampy(do przesłony) i podobno ma wszystko śmigać. mój elektryk ma dzisiaj zobaczyć czy są jakieś schematy w aso jak to jest podłączone oryginalnie jak będę cos więcej wiedział to odrazu dam znać.

P.S

chyba ze juz ktoś to zrobił to proszę o informację

Opublikowano

no to czekamy z niecierpliwością :) daj zaraz znać jak coś Ci wyjdzie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podziel się jak możesz... bo też byłbym zainteresowany zmiana .. co i jak.. żeby było jak najbliżej ori :)

Opublikowano

no właśnie jeszcze nie działa . czekam na zderzak od s-line ze spryskami i może wtedy zaprowadzę do tego gościa co pisałem żeby to wszystko podłączył drogo ale jak nie znajdę schematu to tak będę musiał zrobić .a może ktoś ma dojście do schematu w ASO ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Po czym poznać, że mam bi-xenony adaptive light (skrętne). W instrukcji jest napisane że soczewki skręcają się powyżej 20km/h. I faktycznie na postoju jak kręcę kierownicą to nic się nie dzieje. Reflektory skrętne mają jakieś oznaczenie?

Opublikowano

Witam.

Po czym poznać, że mam bi-xenony adaptive light (skrętne). W instrukcji jest napisane że soczewki skręcają się powyżej 20km/h. I faktycznie na postoju jak kręcę kierownicą to nic się nie dzieje. Reflektory skrętne mają jakieś oznaczenie?

przeczytaj uwaznie jakiego modelu samochodu dotyczy ten temat :good,

Opublikowano

Dotyczy mojego modelu - chyba, ze czegoś nie rozumiem :blink:

Opublikowano

Dotyczy mojego modelu - chyba, ze czegoś nie rozumiem :blink:

jak pisalem wczesniejszego posta to miales model b6 :good:

a co do tematu drogi kolego :) napisales " W instrukcji jest napisane że soczewki skręcają się powyżej 20km/h. I faktycznie na postoju jak kręcę kierownicą to nic się nie dzieje." Jesli krecisz kierownica na postoju to raczej nie poruszasz sie z predkoscia powyzej 20 km/h wiec nie ma sie co dziwic ze nic sie nie dzieje z wiazka swiatla.Od razu jak odpalisz silnik wlacz xenony i obserwuj po ciemku na scianie co sie dzieje :good: a jak nie to mozna podniesc auto na klockach i wtedy skrecac kierownica :tongue4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,

dzięki koledze Wojtek_A4 moje bi-xenonki juz świecą tak jak powinny . kolega Wojtek_A4 podłączone ma tak jak w linku który zaraz wkleję, natomiast ja nie maiłem przejściówki tylko zmienioną wtyczkę na taką od xenonow i z tej wtyczki pociągnięty kabel od przesłony. a oto magiczny link http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=23248605

• 1 rok później...
Opublikowano

chciałbym żeby ktoś dokładnie napisał gdzie podłączyc te kabelki które wychodzą z przejściówki tej:

132_0.jpg

Najlepiej jakby ktoś zrobił mini schemat jak samemu zrobić taką przejściówkę, bo na pewno ktoś taką ma i mógłby napisać

stara kostka pin X do nowej kostki pin Y

o ile łatwiejsze stałoby się życie, ale znając uprzejmość nikomu się nie będzie chciało, bo ktoś dobrze wyżej napisał, temat wałkowany 100 razy ale konkretnych odpowiedzi BRAK.

Moim zdaniem w takim temacie powinny sie znalesc takie odpowiedzi jak:

Jak założyć xenon, jaki wybrac, jaką przejciówkę kupic ew. jak samemu zrobić, gdzie podłączyć wystające kable do modułu komfortu i co ważne który do którego pinu (21,22), a czy samopoziomowanie, spryskiwacze to już inna para kaloszy, temat jest o samych lampach i ich włożęniu w miejsce ori. mam nadzieję że ktoś NAM pomoże.

Opublikowano

Kabelek z prawej lampy do pinu 22, kabelek z lewej lampy do pinu 21, a do której kostki to już chyba wiesz ;)

Jeśli chciałbyś samemu zrobić takie przejściówki to jest to koszt ok 200zł (za komplet) na ori częściach z ASO. Same wtyczki to koszt ~60zł, natomiast piny są drogie, a trochę ich trzeba... Więc nie wiem czy aż tak się opłaca samemu robić takie przejściówki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ehhhhhhhhhhh a ja dale niedowiedziałem się co z silniczkami i czy się da je podłaczyć :( no nic jutro będe dalej walczył i zobaczymy co się uda osiągnąć

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy moglby ktos podac numery tych kostek?

Mam juz kostke 1J0 973 737 - to jest ta z różowym elementem w środku.

Potrzebny numer tej drugiej kostki!!! lub moze ktos powie od czego ona jest? W oryginale nie ma przejsciowek wiec prosze o to info. Gdzies widzialem opis tych pinów wiec zrobie kolejne fotostory jak zrobic taka wiązke. Pozdrawiam[br]Dopisany: 30 Styczeń 2011, 00:11_________________________________________________kolega olo2 podal jak to zmontowac. Brakuje tylko numeru tej drugiej wtyczki. Prosze o podanie jej numeru

Zakupic dwie kostki w serwisie 1J0973737

zaopatrzyc sie w kabelek cieki o dlugosci ok.410cm i dwoma malymi pinami

kostka stara ma 10 miejsc na piny nowa 14

Z pinu kostki starej instalacji do nowej kostki:

3 do 14

5 do 5

6 do 6

7 do 7

8 do 12

9 do 9

10 do 10

Z nowej kostki prawej lampy:

11 do T32b / 21

z nowej kostki lewej lampy:

11 do T32b / 22

T32b to szara kostka pod kierownica

kabelek potrzebny jest z pinow 11 pod kierownice

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś kto przekładał z H7 na bixenon może napisać jasno czy jest opcja sterowania światłami za pomocą regulacji w kabinie...? (czy tylko śrubkokręt :blink: )

Czy pokazane przez leonikers adaptery działają bezproblemowo? ( nie ma błędów, nic nie mruga?)

Opublikowano

Czy ktoś kto przekładał z H7 na bixenon może napisać jasno czy jest opcja sterowania światłami za pomocą regulacji w kabinie...? (czy tylko śrubkokręt :blink: )

Czy pokazane przez leonikers adaptery działają bezproblemowo? ( nie ma błędów, nic nie mruga?)

Sterowanie świateł nie działa, a adaptery działają prawidłowo. Błędy będziesz miał jak Ci się żarówka przepali, a mrugać będzie jak Ci żarnik albo przetwornica będzie na wykończeniu :wink4:

Opublikowano

Dzięki H4mm3R za odpowiedź. Może orientujesz się też w czym jest problem skoro sterowanie działa pod H7 to chyba jest jakiś sposób,żeby zrobić to pod bixenon.... :rolleyes:

Bo samopoziomowanie to koszty i trochę roboty a bixenon na śrubokręt to trochę słabo :decayed:

Opublikowano

Próbowałem coś z tym zrobić. Chciałem zamienić nawet silniczki w lampach, ale po rozkręceniu bixenona stwierdziłem, że nie będzie łatwo i sobie darowałem. Kupiłem w końcu zestaw do samopoziomowania ( jeszcze nie udało mi się go uruchomić :( ). Ale tak na prawdę to jakbym go już wcześniej nie kupił to chyba bym również sobie darował. Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki H4mm3R za odpowiedź. Może orientujesz się też w czym jest problem skoro sterowanie działa pod H7 to chyba jest jakiś sposób,żeby zrobić to pod bixenon.... :rolleyes:

Bo samopoziomowanie to koszty i trochę roboty a bixenon na śrubokręt to trochę słabo :decayed:

Faktycznie 300-400 zeta, to majątek...

Opublikowano

Akurat jestem w trakcie zakładania samopoziomowania :cool1: i tak jak pisze _Mario jest to koszt ok 400zł i ma się jak ori :wink4: