Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Lampy zwykłe a xenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale to tak czy siak chyba trza liczyć kolo 4-5 tys za xenonki?(1,8-2,2 same lampy +plus układ +zderzak+spryski)

[br]Dopisany: 20 Luty 2009, 13:44_________________________________________________ale można pomyśleć o zbiorowym :good:

Opublikowano

No niestety koszt rezania xenonków jest bardzo duży :(

Ja się powoli do tego przymierzam i planuję zakupić właśnie w kufatec`u samopoziomowanie. Mam nadzieję, że dadzą opis montażu tak jak w przypadku elektryki do foteli :)

Opublikowano

Do zainteresowanych w temacie jaki to konkretnie przepis / norma prawna reguluje posiadanie spryskiwaczy i samopoziomowania przy ksenonach ,ale KONKRETNIE paragraf i z czego kodeks drogowy ,normy unijne itp.a nie odpowiedzi słyszalem za musza byc od wujka szwagra ,sam posiadam xenony ale bez sprysków i zjezdziłem europe i jak do tej pory nikt nie robił z tym zadnych problemów przy przegladzie czy kontroli drogowej wiec jak to z tym jest ?????????

Pozafabrycznie montowane reflektory ksenonowe, żeby spełniać normy muszą być nabywane jako kompletne zestawym, co oznaczone zostaje symbolem E1 na zewnętrznej szybie. W skład kompletu wchodzi automatyczny system poziomowania lamp oraz układ oczyszczania szyb reflektorów, które są obowiązkowe dla świateł mijania zgodnie z regulacją ECE R48 i europejskimi Kodeksami Drogowymi.

P.S. A to, że jeździsz i oślepiasz innych z braku "dowodów" pozostawiam Tobie pod rozwagę.

Opublikowano

Temat zaczal sie od trudnosci zamontowania lamp xenon i tego dotyczy.

Juz wszyscy wiedza ze trzeba miec samopoziom i spryski, dlatego nie piszcie juz dalej o tym, a jak ktos chce prowadzic dyskusje czy trzeba miec samopoziom czy nie trzeba to zakladajcie inny temat i tam toczcie dyskusje! :wallbash:

Dla zainteresowanych tematem glownym

Zalozylem lampy bixenonowe, nie bylo z tym wiekszych problemow jak stwierdzil mechanik (ja nie zakladalem) zgrubsza rzecz ujmujac trzebabylo wtyczki i koniec zabawy, nic nie mruga, wszystko dziala cacy, ale nie ma poziomowania z ukladu kabiny jak zakladalem wczesniej, koledzy mieliscie racje nie da sie tego zrobic.

Jesli chodzi o samopoziom to jak malik pisal wyzej :hi: kufatec jest gotowym rozwiazaniem.

Dla mnie troche drogo wiec szukam na allegro i gdzie popadnie, jakby ktos mial jakies info prosze o PW

Narazie mam wypatrzony zderzak ze spryskami, skoro juz zmieniam to zdecydowalem sie na s-line :kox:

Opublikowano

maru_kinia dokładnie masz racje jak ktos nie potrafi czytac to juz jego sprawa. ten tema jest o tym czy da sie wsadzic bi-xenony a nie o samopoziomowaniu. :wink4:

Opublikowano

Temat zaczal sie od trudnosci zamontowania lamp xenon i tego dotyczy.

Juz wszyscy wiedza ze trzeba miec samopoziom i spryski, dlatego nie piszcie juz dalej o tym, a jak ktos chce prowadzic dyskusje czy trzeba miec samopoziom czy nie trzeba to zakladajcie inny temat i tam toczcie dyskusje! :wallbash:

Dla zainteresowanych tematem glownym

Zalozylem lampy bixenonowe, nie bylo z tym wiekszych problemow jak stwierdzil mechanik (ja nie zakladalem) zgrubsza rzecz ujmujac trzebabylo wtyczki i koniec zabawy, nic nie mruga, wszystko dziala cacy, ale nie ma poziomowania z ukladu kabiny jak zakladalem wczesniej, koledzy mieliscie racje nie da sie tego zrobic.

Jesli chodzi o samopoziom to jak malik pisal wyzej :hi: kufatec jest gotowym rozwiazaniem.

Dla mnie troche drogo wiec szukam na allegro i gdzie popadnie, jakby ktos mial jakies info prosze o PW

Narazie mam wypatrzony zderzak ze spryskami, skoro juz zmieniam to zdecydowalem sie na s-line :kox:

Szanowny kolego, prawdą jest że pytanie dotyczyło "czy się zmieści i ewentualnie jak założyć". Ale jak widać ciągłe gadanie o "spryskach" w tym miejscu jest o tyle dobre, że może trafi w końcu i do Ciebie.

Jak to możliwe, że założyłeś ksenony, a nie masz "chwilowo całej reszty" - czy to brak rozsądku, odpowiedzialności czy zwykłe dbanie tylko "o własny punkt widzenia na drodze" :angry:

Opublikowano

Temat byl taki: Czy po przekładce lamp ze zwykłych na xenony w audi a4 z 2005r. jest wyświetlany błąd ?

Jeżeli tak to czy ten błąd można bez skutków ubocznych skasowac ?

wiec nie wiem dlaczego cytujesz jakies czy sie miesci,

a ciagle gadanie o spryskach nie ma nic wspolnego z tym czy ja je zaloze, bo je zakladam, naucz sie czytac to zrozumiesz:

"Narazie mam wypatrzony zderzak ze spryskami, skoro juz zmieniam to zdecydowalem sie na s-line"

a jak twoim zamiarem jest nabijanie sobie liczby wiadomosci przez ciagle cytowanie innych i dodawanie zdania zaloz spryski i samopoziom bo tak trzeba, to nabijaj dalej!

zakladanie takich rzeczy trwa i po to sie pisze na forum zeby uzyskac rzetelne informacje na dany temat a nie oblatany tekst ktory wszyscy znaja: spryski, samopoziom

i jeszcze raz powtarzam chcesz zakladaj sobie swoj temat o spryskach i samopoziomie i tam sobie pisz, bo niczego do naszego tematu nie wnosisz

Opublikowano

jesli kolega jest taki uparty to mu powiem . Spryski sie zakłada bez problemu pompka w ASO kosztuje ok 70zł kolega Mireq który tylko czyta forum a sie na nim nie wypowiada ma juz wsadzone bi-xenon i spryski a teraz tylko trzeba znalezc samopoziomowanie . jak bys czytał wszystko od początu to pisałem ze jest jeden gosciu pod łodzią który zakłada jakies samopoziomowanie za 800 zł . jak bede miał wsadzone u siebie lampki i zderzak to pojade do niego i zobacze jak to wygląda.

Opublikowano

:oklaski: peter22

A jak tam dziala juz wszystko jak trzeba?

Wlasnie jak bedziesz cos wiecej wiedzial o tym samopoziomie to nie zapomnij napisac :evil:

Opublikowano

jasne musze sie jakos odwdzieczyc za pomocne informacje. dzisiaj dzwoniłem do elektryka z aso jakos koło nastepnej soboty jak bedzie miał czas to ma mi wsadzic xenonki

Opublikowano

prosze o pomoc jak podlaczyc nowe kostki do xenonu mam zwykle lampy i mam zakupione kostki ale jak to podlaczyc?

Opublikowano

Napisz do peter22 na PW, mial pewne problemy, a mój mechanik miał mu przesłać schemat.

Opublikowano

Witam o to jest instrukcja która dostałem od maru_kinia za posrednictwem Marcin j

Tak ma podłączone maru_kinia

Witam, podlączenie bixenonu: wyciągniecie orginalnej kostki ze starej lampy, i podłączenie swiatel mijania, pod swiatla mijania , podlaczenie długich pod swiatla do jazdy dziennej, zeby nie wyskakiwal błąd. kierunki i postój jak leci. pozdrawiam.

i jeszcze

Witam. sprawdź sygnał gdzie jest prąd próbierką( w kostce) gdzie masz sygnał od świateł mijania i wtedy zmień idąc poo kablu. dlugie podłącza sie z dziennymi. wszystko sprawdzisz włączając poszczególne elemnty oświetlenia i w ty momencie sprawdzaj w kostce gdzie dochodzi prąd,, bedziesz wiedział od czego który kabel jest. Powodzeniagdzie

ja bede montował w sobote jak dobrze pujdzie pozdrawiam

Opublikowano

no tak ale z kat mam wiedziec ktore piny w lampie xenonowej odpowiadaja na poszczegolne swiatla? mam nowe kostki z aso ale tam jest ttylko numeracja pinow, swiatel do jazdy dziennej nie mam...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

otwierasz dekielki z lampy i widzisz jakie kable gdzie idą .[br]Dopisany: 02 Marzec 2009, 07:34_________________________________________________witam własnie odebralem auto od elektryka . podłaczone jest tak jak napisałem wczesniej . i co sie okazuje mialem do wyboru dwie opcje :

1) swiatła do jazdy dziennej (długie działaja ), Xenon (długie nie działają )

2)bez swiateł do jazdy dziennej (xenon i długie działają normalnie)

wybrałem narazie opcje 1 a elektryk powiedział ze trzeba dodac dwa przekazniki i bedzie ok tylko musi to przemyslec i rozrysowac na spokojnie.

maru_kinia a jak jest u ciebie. moze masz inny bord komputer. pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja wybrałem pierwsza bo szkoda xenonow w dzien nie mowie o zarniku tylko o tych czesciach ;odblaskach czy jak to sie zwie. ale jazda na xenonie w nocy bajka :naughty: :naughty: :naughty:[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 18:52_________________________________________________witam wszystkich , i jak zmienilo sie cos w sprawie xenonow działaja wam dlugie jak smigacie na xenonie??[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2009, 20:27_________________________________________________dzisiaj z elektrykiem zrobilismy wszystko tak ze dzialało ale paliły sie kontrolki o przepalonych zarowkach :kwasny: :kwasny:

Opublikowano

Panowie czytam te wszystkie wypowiedzi i mam jeden wielki bałagan w głowie... Napiszcie konkretnie...

Kupiłem Bi-xenon , kupiłem wtyczki w aso i czy,żeby je podłączyć wystarczy zdjąć stare i założyć nowe ( w takim samym układzie kabelków) czy musze jakieś piny zamieniać?

Dodam ,że nie potrzbuję świateł do jazdy dziennej...

Wysztarczy,żeby były pozycje xenony i długie.

Bardzo proszę o jakąś konkretną odpowiedz bo po przyczytaniu wszystkich wypowiedzi zgłupiałem...

Opublikowano

wyciągniecie orginalnej kostki ze starej lampy, i podłączenie swiatel mijania, pod swiatla mijania , podlaczenie długich pod swiatla do jazdy dziennej, zeby nie wyskakiwal błąd. kierunki i postój jak leci. pozdrawiam.

przekodowac kompa na xenony.

pisałem wczesniej ze sa dwie opcje ale jast tylko jedna na tamtej 2 po odpaleniu mrugaja swiatla . wiec nadal nie jest rozwiazany problem długich swiateł jak jedziesz na xenonie reszta dziala

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przerabiam zwykłe lampy na xenon lub bi-xenon. Lampy xenonowe należy mi dostarczyć wtedy koszt usługi wynosi 250zł, natomiast jeśli lampy mają pochodzić z mojego stanu koszt usługi wynosi 2tys.zł. Usługę wykonuję w Poznaniu po wcześniejszym umówieniu.