Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Lampy zwykłe a xenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co sobie przypominam to mówił 800zł za całosc z robocizna , ale to nie jest oryginalne samopoziomowanie tylko jego patent. Wiec lepiej podjechac do niego i zobaczyc to na własne oczy bo to była rozmowa tylko przez tel. jak bede cos wiecej wiedział to sie odezwe

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

xenonki w b7 maru_kinia sie rezają od wczoraj , brak kostek wydłuza czas , jutro beda kostki,jutro bedzie xenon :)

Opublikowano

xenonki w b7 maru_kinia sie rezają od wczoraj , brak kostek wydłuza czas , jutro beda kostki,jutro bedzie xenon :)

a bedzie samopoziom ?

Opublikowano

dowiadywałem się ty tym temacie w BB w xenon service no i kolo powiedział ze w a4 b7 jest to problem żeby to w pełni funkcjonowało :mysli:.

instalacja okablowania z samopoziomowaniem - mówi, że może sięgać kosztów 2-3 tys; :shocked:

wiec gra chyba nie warta świeczki ;/

pozdrawiam

Opublikowano

mysle ze jak bedziesz miał dobrze ustawione swiatła i spryski to nie bedziesz nikogo oslepiał i policja sie nie doczepi

Opublikowano

I dobrze myślisz tylko jak załadujesz tył to światła wyżej świecą i wtedy będziesz każdego oślepiać, a jak niema regulacji to tego nie przestawisz...

Opublikowano

no właśnie i to jest ten problem... a miałem nadzieje ze to będzie mniej skomplikowane ..eh :wallbash:

Opublikowano

chłopaki bez przesady ... w B6 miałem założone Bixenony... wiozłem z Niemiec przedni i tylny dyferencjał do LR Freelandera do tego w aucie jechał mój staruszek = osoba o masie ~100kg i szwagier + nasze torby - nikt ani w DE ani na PL drodze nam nie migał światłami... :wink4:

Opublikowano

dokładnie tak .

Opublikowano

chłopaki bez przesady ... w B6 miałem założone Bixenony... wiozłem z Niemiec przedni i tylny dyferencjał do LR Freelandera do tego w aucie jechał mój staruszek = osoba o masie ~100kg i szwagier + nasze torby - nikt ani w DE ani na PL drodze nam nie migał światłami... :wink4:

widocznie miales bardzo twarde zawieszenie ktore nie ugina sie pod ciezarem :tongue4:

na takich tekstach opieraja sie ludzie i potem pisza "po co mi samopoziomowanie"....

Opublikowano

Witam mam prosbe.

Chodzi mi o nr czesci moze byc jakis obraz, rzeczy potrzebnych do zalozenia samopoziomowania.

Znalazlem troche czujnikow, modulow itp. ale musze wiedziec czego dokladnie mi potrzeba.

Z gory thx :hi:

Opublikowano

a bedzie samopoziom ?

obecnie jest na sztywno , regulacja śrubokretem,:) maru patrzył na allegro i wbrew forumowym opiniom nie jest to drastycznie drogie, chyba że nie wszystko znalezione do tego samopoziomowania . [br]Dopisany: 19 Luty 2009, 21:56_________________________________________________

I dobrze myślisz tylko jak załadujesz tył to światła wyżej świecą i wtedy będziesz każdego oślepiać, a jak niema regulacji to tego nie przestawisz...

jak to nie ma regulacji , otwierasz maske i regulujesz .

Opublikowano

Jeszcze nie bylo chetnego ktory bedzie co chwile wychodzil z samochodu i krecil pod maska srubokretem tymbardziej ze nie ustawi dobrze wiazki.Tu jest problem najwiekszy.

Opublikowano

z tego co dzwoniłem do serwisu to mówili ze trzeba zmienic dwa przednie wahacze i jeden tylni (tam sa jakies czujniki )

Opublikowano

z tego co dzwoniłem do serwisu to mówili ze trzeba zmienic dwa przednie wahacze i jeden tylni (tam sa jakies czujniki )

Watpie w wymiane wahaczy bo widzialem na allegro czujniki na wahacze

Opublikowano

W takich sprawach serwis to se może po...ierdolic, przecież są czujniki na wachacze, do tego modół i wiązka kabli i vagowanie [br]Dopisany: 19 Luty 2009, 23:02_________________________________________________Ps. Ktoś poda nr cześci do samopoziomu z ETKI zgodnie z prośbą mara ????????????????

Opublikowano

cos takiego widze:

xenon1.png

xenon2.png

xenon3.png

RYSUNEK 927-00

xenon4.png

Opublikowano

Panowie, dajcie sobie spokój z Etką i ASO. W tym przypadku Kufatec zrobił gotową instalację (wiązka i czujniki) do tego celu.

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p113_Bi-Xenon-Headlights---Retrofit---Audi-A4-B7.html

Wraz ze sprzętm dostaje się pełną dokumentację. Bogi zamawiał u nich okablowanie do elektryki foteli Recaro z RS4.

Opublikowano

mk4 i malik :hi: dzięki

Ps . nie wiem skąd ASO bierze ceny rzędu 2500 i więcej :polew:

Opublikowano

Panowie, dajcie sobie spokój z Etką i ASO. W tym przypadku Kufatec zrobił gotową instalację (wiązka i czujniki) do tego celu.

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p113_Bi-Xenon-Headlights---Retrofit---Audi-A4-B7.html

Wraz ze sprzętm dostaje się pełną dokumentację. Bogi zamawiał u nich okablowanie do elektryki foteli Recaro z RS4.

Jakby się zebrało kilka osób to może by dali jakiś rabat.