ciubas Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Witam, kupiłem samochód ale do ubezpieczenia wymagane są 2 zabezpieczenia (mam na to 3 dni) jedno immobilizer jest, drugie muszę zamontować lub odkryć w samochodzie. Moje pytanie jest następuje: 1. wątpię ale gdyby sprzedawca gdzieś o tym zapomniał, to gdzie i czego szukać? 2. pewnie nie będzie, więc co najlepiej zamontować i ile mnie to może kosztować? Bardzo proszę o pilną pomoc, jeżeli punkt drugi to piszcie też gdzie w okolicy Katowic polecacie
kkam Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Teraz wymagają 2 elektrycznych zabezpieczeń?
ciubas Opublikowano 24 Października 2013 Autor Opublikowano 24 Października 2013 Przy samochodzie o wartości powyżej 50 tyś złotych przy oc/ac/nnw tak.
Sliwka Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 w lewych drzwiach kierowcy powinienes miec wlacznik alarmu, jesli go nie ma, to alarmu brak. najlepiej wydaj 2-3 stowki i zamontuj jakies odciecie zaplonu
ciubas Opublikowano 24 Października 2013 Autor Opublikowano 24 Października 2013 Nie pomyślałem o tym, muszę się dowiedzieć czy jest to uznawane
djtatra Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Hmm alarm najlepiej jakiś dobry, np. seo can. Poza alarmem zrób sobie jakiś wyłącznik odcięcia :] Ciekawe czy jako zabezpieczenie uznają GPS np. Usługi lokalizacji GPS pojazdów i pracowników - Finder na Piotrowicach jest siedziba i tam montują sprzęt :]
ciubas Opublikowano 24 Października 2013 Autor Opublikowano 24 Października 2013 Tak uznają GPS ale podobno jest to droższe w montażu, nie wiem dlaczego.
jacek70 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Zamontuj cokolwiek aby zadowolić ubezpieczyciela.Prawda jest niestety taka że alarmy są tylko dla nich.
emiliano12 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Przy samochodzie o wartości powyżej 50 tyś złotych przy oc/ac/nnw tak. Pierwsze słyszę, może nie we wszystkich firmach tak ?
emiliano12 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 W takim razie - blokada kierownicy + immobilaizer już jest dwa...
Rekomendowane odpowiedzi