bugi23 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Witam, panowie mam taki problem, po odkręceniu korka wlewu oleju lekko zasysa powietrze, silnik zaczyna chodzić nie równo i z zaworu odmy syczy powietrze, myślałem że to ten zawór i wymieniłem (nie oryginał) i dalej te same objawy, czy może tak ma być? Może ktoś z forumowiczów z silnikiem ASN może sprawdzić w swoim autku czy ma takie same objawy, będę bardzo wdzięczny za każde info.
sławek85 Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 kolego u mnie jest ok i nic nie zasysa zawór morze masz zepsuty .Zrób test tego zaworu . odpal auto i zatkaj go palcem i wtedy odkręć korek wlewu oleju .Wymień na nowy orginalny lub używkę orginalną . Jak chcesz to mam taki zawór kupiłem używany ale nie potrzebnie .
bugi23 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Opublikowano 26 Października 2013 Koledzy na forum A6 piszą że mają tak jak ja, a kolega sławek85 że u niego nic się nie dzieje, sam już nie wiem. Wychodzi na to ze tak ma być, bo niby jak nie zasysa powietrza to odma jest zapchana, info z forum A6
gquest Opublikowano 6 Listopada 2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 u mnie przy otwartym: zasysa przez wlew dosc mocno i zaczyna nie rowno chodzic. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
pawelec2410 Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 U mnie również zasysa powietrze i praca staje sie nierówna. A w ogóle to o jakim zaworze mowa, w którym miejscu się znajduję, za co odpowiada i co może się stać jak nie pracuje prawidłowo?
sławek85 Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Mowa o zaworze na odmie . Jak ściągniesz osłonę przepustnicy to znajduję się właśnie koło niej
jurus38 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 u mnie przy otwartym: zasysa przez wlew dosc mocno i zaczyna nie rowno chodzic. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Napisz prosze czy rozwiazales problem mam to samo mocno zasysa korek wlewu oleju
Kruk_89 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 na pewno ma lekko zasysać i nie równo pracować nie widzę w tym nic dziwnego
BeyerBrown Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Jak kolega wyżej napisał - tak ma być. Jako, że nasze auta nie są już pierwszej świeżości a na dodatek benzyna 3.0 dość mocno się grzeje warto wymienić uszczelkę korka na nową bo lubi parcieć.
Rekomendowane odpowiedzi