Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Trzaska tunel i coś w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam żeby nie zakładać dwóch tematów to opiszę wszystko w jednym

Po pierwsze niemiłosiernie skrzypi mi tunel środkowy,wszystko jest sprawne i kompletne,ale na dziurach skrzypi.Tak jakby moment łączenia tunelu z panelem gałki zmiany biegów ale ogólnie całe to skrzypi.Może trzeba coś podkleić jakieś newralgiczne miejsce?Jakieś pomysły?

A drugi problem to trzaski w drzwiach pasażera,odkręcałem i sprawdałem wszystko ale siedzi sztywno,kable itp.Natomiast drzwi pasażera nie otwierają się jak inne tzn.unosząc klamkę od zew.nie czuć jak drzwi odbijają tylko bezwładnie bez żadnego pyknięcia się uchylają.Czy problemem może być zamek w który wchodzi rygiel?Bo może to on trzaska,a nic innego nie przychodzi mi do głowy że nie odbijają się jak inne.Czy ewentualnie wymiana takiego zamka jest kłopotliwa?

Opublikowano

co do skrzypiacego tunelu to musisz wymacac reka gdzie dokladnie skrzypi i w tym miejscu od srodka podkleic jakis filc, krotka robota

Opublikowano

u mnie skrzypiało na połączeniu tunelu z konsolą w tym miejscu gdzie są śrubki - demontujesz i smarujesz miejsca zetknięcia dwóch plastików np. smarem silikonowym , wazeliną techniczną itd. u mnie ucichło

Opublikowano

No fakt to by mogło być te miejsce:) bo chyba samo w sobie nie ma co skrzypieć.A co powoduje że drzwi po uniesieniu klamki odskakują delikatnie?Zamek i nic pozatym?Bo w drzwiach pasażera tego nie ma.Unoszę klamkę zew. i nie czuć nic.Czy tam coś się reguluje czy trzeba raczej wymienić zamek na rygiel.Wszystkie drzwi charakterystycznie odskakują,te jedne nie.