KANAL Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 U mnie pomogla wymiana oringow na PD. Niestety ktos gdzies na forum pisal ze kosztowalo go to z wymiana u mechanika tylko 250zl... mnie niestety 380zl. 180zl kpl. uszczelek BOSHA na 4 pompki i 200zl robocizna. Od tej pory autko dyga od strzala.
pocas Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 U mnie pomogla wymiana oringow na PD. Niestety ktos gdzies na forum pisal ze kosztowalo go to z wymiana u mechanika tylko 250zl... mnie niestety 380zl. 180zl kpl. uszczelek BOSHA na 4 pompki i 200zl robocizna. Od tej pory autko dyga od strzala. Mówiłem
passatgl5 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 przy większych przebiegach same uszczelki mogą nie pomóc bo robią się owalne gniazda PD i trzeba tulejki w głowicę wstawiać i jak są zrobione z dobrego materiału to wytrzymują dłużej niż ori. temat sprawdzony i daje rade.. w mojej okolicy goście robia to za 600 plus wiadomo de. i zamont. głowicy plus uszczelki. Temat szczególnie znany przy 1,9 BXE i pochodnych. Działo się tak bo w 1,9 PD jest przykręcony na 1 śrubie.
elmer80 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 przy większych przebiegach same uszczelki mogą nie pomóc bo robią się owalne gniazda PD i trzeba tulejki w głowicę wstawiać i jak są zrobione z dobrego materiału to wytrzymują dłużej niż ori. temat sprawdzony i daje rade.. w mojej okolicy goście robia to za 600 plus wiadomo de. i zamont. głowicy plus uszczelki. Temat szczególnie znany przy 1,9 BXE i pochodnych. Działo się tak bo w 1,9 PD jest przykręcony na 1 śrubie. Kolego czy w/g Ciebie gniazda na poniższym zdjęciu nadają się już na montaż tulei? wysłane z Commodore 64
passatgl5 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Nie potrafie Ci odpowiedzec na to pytanie. Nie moim zadaniem jest określenie czy to juz czy jeszcze nie ale chciałem zaznaczyć w tym wątku że taki problem w 1,9 tez występuje żeby w razie podobnych objawów wziąć to tez pod uwage.
klatro Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 często zapowietrza się także między bakiem a silnikiem, jakaś obudowa filtra paliwa, luźny przewód itp.
Rekomendowane odpowiedzi