Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana wybieraka skrzyni biegów w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No pod spodem masz jeszcze śruby trzymające drążek przełączający i ustalający pozycję kasety, łacznie 6 i wychodzi [emoji6]

Opublikowano

Właśnie wyjąłem lewarek na stół i tak się zastanawiam do czego w AVF 6B ten zestaw naprawczy 8E0 798 151 C? 0b542362444c9c85472aa64e86bb41b1.jpg

Opublikowano

Ten zestaw jest na połączenie ciegien przy skrzyni biegów.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, muszę tam zajrzeć. Wymieniłem wszystko w lewarku, jest zdecydowanie sztywniej lecz jeszcze gdzieś jest lekki luz, może tam przy skrzyni właśnie.

Minimalny jest też na tych gumach od prowadnic, zmierzyłem je i może coś znajdę podobnego.f208ebe45e91f4e8bf4484bf401e784d.jpgb4ca9816a56907350bb2a4ce3d1c3c6d.jpg7434de63bafedd19fef71a4960f326e1.jpg5fc11a9396346d917ba869e6a4989695.jpg

Opublikowano

By usztywnić te gumki to te pręty/"prowadnice" owinąłem parcianką, chyba ze 3 warstwy dałem, posmarowałem wazeliną i włożyłem, jednak chyba dałem troszke za grube i wydaje mi się, że teraz na lewarku czuć przez to takie delikatne mrowienie czasami... Chyba że to od czegoś innego przenosi :co: ogólnie zabieg na duuuży + , po wymianie i kilku dokładnych regulacjach biegi chodzą jak masełko :dance:tylko w zime mnie troche wkurzało, bo przy -6 i więcej przymarzały mi troche biegi, a ten zestaw na skrzyni też dawałem nowy ...

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano

Dopytam jeszcze o ten zestaw naprawczy.
To jest na wcisk wszystko? Wystarczy wypiąć cięgno i wymienić w nim element na nowy? Czy trzeba cos odkrecic?b415164df96ca18cb5344c45c895fee1.jpg

Opublikowano

witam, zamiast 1 wbija mi wsteczny, cala galka jakby opadla, co zrobic?

skrzynia 6 avf

Opublikowano
3 godziny temu, chudy92 napisał:

To jest na wcisk wszystko? Wystarczy wypiąć cięgno i wymienić w nim element na nowy? Czy trzeba cos odkrecic?

Mogłeś to ogarnąć jak miałeś odkręcone cięgna przy drążku :P Wyciągnąłbyś sobie całoś na stół i ładnie wymienił :P

Nie da rady tego tak łatwo wyciągnąć, już to opisywałem gdzieś w tym albo bliźniaczym wątku. Ten przegub kulowy siedzi zatrzaśnięty, trzeba najpierw wyciągnąć pierścień, dopiero wyjdzie reszta, a żeby wyciągnąć pierścień, trzeba odgiąć trochę obudowy przegubu... Znalazłem zdjęcie:

KK4X0fG.jpg

Opublikowano

No pięknie [emoji16]

Jeszcze nie poskladalem środka, bo czekam za nakrętkami od bearlocka.

Tylko, że najwygodniej byłoby na kanale pewnie...

W trzech punktach jest to zagięte?

Opublikowano

KoJ@K, zakładałeś u Siebie zestaw naprawczy 8E0798151C z tego co widzę.

Mam AVF fwd i do mnie on nie pasuje, bo jest za duża kulka dźwigni przełączającej...

Wg Etki pokazuje mi ten sam nr ale z literka B na końcu. Ktoś to przerabiał, żebym nie kupował kilku zestawów [emoji39]

bc0772a8aff8a83aa19d2a8da751ac8e.jpgaab5d6c0f803a89bef898d951a1199c2.jpg010bbafcf220615e4de0e4c50b8ba8e6.jpge0be907851270c2632476953b5f3e498.jpg

ff947dcd72072277f071089c40d747d8.jpg

Dobra już temat wyjaśniony, muszę kupić zestaw z literka B.

Opublikowano

Oszuści [emoji41][emoji41]

Trzeba to pisać tu, bo ja sugerowałem się fotka KoJ@Ka i zamówiłem te same nr [emoji39]

Ale nie poddaje się [emoji41] jutro zamawiam drugi komplet

Opublikowano

Skrzynia z oznaczeniem HCK u mnie, ale w sumie chyba nawet nie pomyślałem wtedy o tym, tylko zdałem się na Kamila :kox:

Opublikowano

wymieniałem skrzynię z gba na hck i nawet nie zwróciłem uwagi ,że ten element jest inny ,tylko dziwne że pasował bo drążki mam od hcf ,Łukasz pewnie masz skrzynię gba

Opublikowano

Dokładnie, mam skrzynie GBA [emoji4]

No nic, trudno. Trzeci raz będę demontować i ustawiać lewarek [emoji3]

Chociaż już wiem jak to wyjąć to łatwiej będzie.

W ogóle zauważyłem, że u mnie nie ma luzu na kulce tylko na gumie dookoła tego plastikowego sworznia.

Opublikowano

Czy zestaw naprawczy z TOPRANa to będzie ori?

Ten konkretny to 8E0798151B.

Cena śmieszna, bo u mnie w mieście 25zl, a przecież ktoś musi to robić dla ASO.fed1c89ba6db44c58e89e55a652074e9.jpg

Opublikowano

Podepnę się pod temat :)

Od paru miesięcy mam problem z moją skrzynią biegów ( a4 b7 1.8t bfb skrzynia 5biegowa ) , a mianowicie strasznie ciężko wrzuca się drugi bieg . Na zimnym silniku 2 bieg wbija się bardzo ciężko , mam dziwne wrażenie jakby o coś haczyło , na rozgrzanym silniku jest trochę jakby lepiej , ale to i tak dalekie od ideału  :/ Przy szybszym wbiciu biegu pojawia się niepokojący zgrzyt .. są okresy , że drugi bieg wbija się dobrze ale potem znowu jest to samo. Inne biegi wrzuca się praktycznie idealnie , jedynie największy problem z tą dwójka.  Wymieniony został olej ( pare dni po wymianie było lepiej , potem znowu to samo ) oraz poduszka silnika ( tutaj to samo , pare dni lepiej i znów to samo ) . Po wizycie u mechanika dowiedziałem się , że niby na bank jest pęknięty synchronizator drugiego biegu ( nie do końca chce mi się w to wierzyć , ponieważ jeżeli był by pęknięty to przypuszczam , że w ogóle bym nie wbił drugiego biegu , a jak już mówiłem co jakiś czas są okresy , że jest prawie dobrze - chyba że się mylę  )  i koszt naprawy to 1500 zł , w co nie do końca chce mi się wierzyć ponieważ są okresy , że wchodzi ładnie . 

Z tematem męczę się już prawie pół roku i chciałbym to mieć za sobą i dalej cieszyć się frajdą z jazdy :) Być może ktoś miał podobne objawy i wyszedł z tego , lub ktoś się na tym zna ? Będę mega wdzięczny za każdą pomocną odpowiedź  . Pozdrowienia