tomekstm Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 Witam, mam problem jak w temacie. Podczas odpalania auta na fisie miga i piszczy czerwona kontrolka hamulców, po chwili wszystko gaśnie. Co ciekawe nie za każdym razem tak się dzieje. Wymieniłem przednie tarcze oraz klocki z przodu i z tyłu bo i tak już tego wymagały, myślałem że problem zniknie ale niestety dalej jest to samo. Płyn hamulcowy w normie, nie ma wycieków. Gdzie szukać przyczyny? A4 B5 1.9TDI AJM 2000 rok.
Tommy Gun Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 A-k-u-m-u-l-a-t-o-r Masz wskaźnik ładowania ?? Sprawdź jakie jest napięcie spoczynkowe, sprawdź ładowanie czy jest prawidłowe, wrzuć go na prostownik i obserwuj sytuację.
Norbi TDI Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 Jak miga kontrolka i dzwięk trzy razy, to tak jak pisze kolega, napięcie podczas rozruchu za niskie dlatego w/w komunikat. ps. ta kontrolka i ilość sygnałów dźwiękowych ma znaczenie, nie zawsze to samo i nie tylko hamulcowych problemów
tomekstm Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Opublikowano 5 Listopada 2013 Czyli wstępne wskazania na kończący się akumulator tak? Dodam że nie mam problemów z odpalaniem, autko odpala bez problemów, nie muszę go kręcić.
Tommy Gun Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 A na ciepłym pali też idealnie ??
tomekstm Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Opublikowano 5 Listopada 2013 Tak, z odpalaniem czy to na zimnym czy na ciepłym silniku nie ma najmniejszego problemu.
divers09 Opublikowano 5 Listopada 2013 Opublikowano 5 Listopada 2013 sprawdź błędy VAGIEM W grupie ABS tez tak mi się dzieje czasem i wywala mi błąd czujnika g202
Rekomendowane odpowiedzi