gregor10 Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Czyli brak szczelności dolotu tak jak pisałem w 1 poście
vdm Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Panowie, dołączę się do tematu, Pojawił się podobny problem co u kolegi, tylko u mnie praktycznie nie schodzi z obrotów (np. trzyma 2k aż dodam gazu) albo robi to bardzo wolno, obstawiam że DV się zesrał, czy mam rację? Robiłem adaptację przepustnicy i nic to nie dało. Błędy mam na drugim kompie, to mogę jak coś później wkleić, ale chodziło o nie osiągnięcie wymaganych obrotów silnika na biegu jałowym i jeszcze jeden, czysto związany z obrotami. Pozdro
alik16 Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zastanawiam się co ma DV do wolnych obrotów.Przecież on ma połaczenie z rurą za turbiną i przed. Jakby nie patrzeć to i tak powietrze idzie przez przepływomierz, on jest do upuszczania ciśnienia przy puszczaniu pedału gazu. Dodam że u mnie też miałem uszkodzony i nic na wolnych obrotach się nie działo ma to ze jest wtedy nieszczelnosc w podcisnieniach i sondy zaczynaja korekty blednie lapac , mozesz o tym poczytac na forum passata w bardzo przydatnym artykule do 1.8T ABC DIAGNOSTYKA 1.8 T naprawde wszystko ladnie opisane pozdr.
edekxp Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zawór DV składa się z membrany która jest zasysana jak puszcza się nogę z gazu. W niektórych autach może właśnie passacie, cienki wąż do DV idzie poprostu z kolektora ssącego. W audi bynajmniej u mnie BFB, cienki wężyk idzie jeszcze przez elektrozawór (nie pamiętam nr) Dlatego DV nic nie ma do wolnych obrotów, nawet jak jest dziurawy (a taki był u mnie) to test szczelności nic nie wykazał, bo elektrozawór jest zamknięty
Rekomendowane odpowiedzi