kkkamil_1991 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam Wszystkich. mam pewien problem.a mianowicie strasznie falowały mi obroty na lpg , wiec wyczysciłem przepustnice efekt był taki ze teraz obroty utrzymuja sie na 1200, posiadam kabelek i program polski vag 4.9 i chciałem zaadoptowac przepustnice zgodnie z instrukcja trzeba było wybrac kanał 8 i wartosc 60 ale gdy wpisałem kanał 8 wyswietlił sie komunikat "kanał niedostepny" błedy jakie odczytałem to: 16705 Czujnik obrotów silnika - zakres/możliwości brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 16515 Sonda lambda niskie napięcie (strona 1 czujnik 1) brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 16885 Czujnik prędkości pojazdu zakres/możliwości brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 670 Czujnik zespołu przepustnicy-G127 nieprawidłowy sygnał - BŁĄD SPORADYCZNY proszę o pomoc
Tom A4 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 skasuj błędy i zrób adaptacje przepustnicy ale pl vag tego nie zrobisz szukaj vag 311,2 można też zrobić adaptacje w następujący spsób. Nagrzewasz auto do 90 stopni ,gasisz i przekręcasz kluczyk do zapłonu ( nie zapalasz) czekasz minute może troszke więcej pod maską będzie słychać jak przepustnica pracuje jak ucichnie kluczyk na zero i powinna już być zrobiona adaptacja. Uruchamiasz silnik i sprawdzasz.
jihaad Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Silnik Usuń błędy Bloki pomiarowe (Meas. Blocks) - 08 Grupa - 98 Switch to Basic Settings
jacek70 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zaadoptuj przepustnicę następnie sprawdź błędy.Podejrzewam sondę.
kkkamil_1991 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 SilnikUsuń błędy Bloki pomiarowe (Meas. Blocks) - 08 Grupa - 98 Switch to Basic Settings no własnie jak wchodze na kanal 08 wyskakuje komunikat "kanał niedostepny" ---------- Post dopisany at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany at 20:07 ---------- dzieki za info powiadomie szanownych kolegów o wynikach
jihaad Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie wchodzisz w kanał 08, tylko w bloki pomiarowe, które oznaczone sa numerem 08. Kanał 098.
Rekomendowane odpowiedzi