Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nyszy pod maska na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

po odpaleniu zimnego silnika z pod maski wydobywaja sie dzwieki, mysz, swierszczy cos takiego :P dzwiek sie nasila po wlaczeniu np grzania szyb, a znika po rozgrzaniu auta, mysle ze to gdzies z alternatora co wy na to ??

Opublikowano

Jeżeli świerszcz to podpinam się pod temat, też się to u mnie pojawiło.

Opublikowano
u mnie wczoraj ktoś zostawił kromkę chleba na silniku... myślałem,że sam zostawiłem;) ale to jacyś przybysze

i co zwiazku z tym...:facepalm:

Opublikowano

Jak to co? -Będą młode.

Opublikowano

jak piszczy po włączeniu dodatkowego obciążenia elektrycznego to alternator lub jakiś regulator napięcia.

Opublikowano
Jak to co? -Będą młode.

:polew::polew:

Może łożysko na altku,ja mam to samo i obstawiam ze to one.

Opublikowano

A ja myślę ,że zrobiło się trochę chłodniej a macie padające napinacze i należaloby je wymienić wraz z nowym paskiem i myszy pod maską przestaną piszczeć.

Opublikowano

To źle myślisz,paski i napinacze mam roczne i nawet po ich wymianie jest ten dźwięk:naughty:

Opublikowano
To źle myślisz,paski i napinacze mam roczne i nawet po ich wymianie jest ten dźwięk:naughty:

Hehe dokładnie.

Albo trzeba targnąć altka na stół albo zatrudnić kota na krótkim łańcuchu :naughty:

Opublikowano

Potwierdzam ,że z komory silnika dochodzi świerczenie jakiejś przetwornicy, to na pewno nie paski.

Latem miałem nawet zamiar zlokalizować, co tak słychać, lecz jak zwykle brakło czasu.