Piteros1 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 siemka po odpaleniu zimnego silnika z pod maski wydobywaja sie dzwieki, mysz, swierszczy cos takiego dzwiek sie nasila po wlaczeniu np grzania szyb, a znika po rozgrzaniu auta, mysle ze to gdzies z alternatora co wy na to ??
Tommy Gun Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeżeli świerszcz to podpinam się pod temat, też się to u mnie pojawiło.
piter1114 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 u mnie wczoraj ktoś zostawił kromkę chleba na silniku... myślałem,że sam zostawiłem;) ale to jacyś przybysze
Piteros1 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Opublikowano 13 Listopada 2013 u mnie wczoraj ktoś zostawił kromkę chleba na silniku... myślałem,że sam zostawiłem;) ale to jacyś przybysze i co zwiazku z tym...
darek995 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 jak piszczy po włączeniu dodatkowego obciążenia elektrycznego to alternator lub jakiś regulator napięcia.
wesz82 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Jak to co? -Będą młode. :polew: Może łożysko na altku,ja mam to samo i obstawiam ze to one.
janusz_stg Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 A ja myślę ,że zrobiło się trochę chłodniej a macie padające napinacze i należaloby je wymienić wraz z nowym paskiem i myszy pod maską przestaną piszczeć.
wesz82 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 To źle myślisz,paski i napinacze mam roczne i nawet po ich wymianie jest ten dźwięk:naughty:
Tommy Gun Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 To źle myślisz,paski i napinacze mam roczne i nawet po ich wymianie jest ten dźwięk:naughty: Hehe dokładnie. Albo trzeba targnąć altka na stół albo zatrudnić kota na krótkim łańcuchu
marjankowi Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Potwierdzam ,że z komory silnika dochodzi świerczenie jakiejś przetwornicy, to na pewno nie paski. Latem miałem nawet zamiar zlokalizować, co tak słychać, lecz jak zwykle brakło czasu.
Rekomendowane odpowiedzi