Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne ZDALNE otwieranie/zamykanie klapy bagażnika (avant)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No po kliknięciu przyciskiem bez jakiś elektrycznych drogich gratów ;p

Opublikowano

W dziale sprzedam masz kolega Lukasxxx sprzedaje zawiasy pod tego moda sam mam i polecam ;)

Opublikowano

Ma ktoś takie sprężynki i amorki jak na filmiku? jestem zainteresowany jak coś :decayed:

---------- Post dopisany 04-05-2013 at 12:20 ---------- Poprzedni post napisany 03-05-2013 at 19:50 ----------

Siłowniki do klapy znalazłem, AMORTYZATOR SIŁOWNIK KLAPY TYŁ AUDI A6 C5 AVANT (3164512604) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolego waldek22, skąd dorwałeś sprężynki??

Opublikowano

No zaczyna się robić ciekawie, fajny bajer do naszych trumien:decayed: czekamy na przetarcie szlaku:wink:

Opublikowano

Ja juz pisalem do jakies firmy z poznania co robi sprezyny napisalem co i jak zobaczymy co odpisza

Opublikowano

W takim razie czekamy na info :)

Opublikowano

Na razie cisza co do sprężyn... Ma ktoś jakieś dojście do takich?

Opublikowano

Produkcja sprężyn, sprężyny naciskowe wytwórnia (3203868159) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisałem do nich zapytanie odnośnie wykonania sprężyn. Czekamy...

---------- Post dopisany at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany at 09:46 ----------

Napisałem do trzech firm. W jednej wykonanie takich sprężyn, to 8,80 zł netto za sztukę, w drugiej 15 zł netto, a w trzeciej spytali ile sztuk. Odpisałem że jak zamówię dwie i się sprawdzą, to zamówienie będzie pewnie o wieeeeleee większe :) Fajnie by było gdyby waldek22 w końcu się wypowiedział w tej kwestii skoro ma jakieś doświadczenie...

Opublikowano

Kurde, myślałem że te sprężyny będą droższe :) Tylko czy bez problemu da się je nasunąć na siłowniki? Jakby co to ja się na springi piszę :)

Opublikowano

Zamówię dwie, spróbuję zrobić cały mod i jakby coś to można będzie nakręcić bardziej zorganizowaną akcję z zamawianiem sprężyn. Pewnie będzie taniej :) Żeby jeszcze wladek22 coś więcej powiedział...

---------- Post dopisany at 20:35 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ----------

tu dokładniej widać, że też jest tak samo rozwiązane.
Opublikowano

jaka siłę maja ori siłowniki w B6? Bo skoro zakładacie z C5 o sile 690Nm to interesuje mnie równica w sile do ori. A moje pytanie stąd by wiedzieć czego szukac do C5 żeby tak działało :decayed:

Opublikowano
jaka siłę maja ori siłowniki w B6? Bo skoro zakładacie z C5 o sile 690Nm to interesuje mnie równica w sile do ori. A moje pytanie stąd by wiedzieć czego szukac do C5 żeby tak działało :decayed:

Ori w A4 B6 Avant mają 530 N, w A6 C5 Avant występują 630 N i 690 N (te podobno będą potrzebne). Reszta parametrów takich jak długość całkowita czy długość suwu różnią się tylko minimalnie między B6 i C5. Różnica jest w średnicy cylindra i średnicy tłoczyska, ale to chyba nie jest problem. Sądzę że znaczna większa część całego siedzi we wcześniej wspomnianych sprężynach, które przed chwilą zamówiłem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Aha czyli trzeba szukać czegoś z siłą wyrzutu koło 850N i sprężynek żeby to wyrezac w C5 :decayed: Pytanie tylko od czego takie mogą być, pewnie od jakiegoś Vana albo busa no ale to trzeba przejrzeć katalogi. :wink: Tak czy inaczej trzeba jakoś sensownie zagospodarować ten przycisk na pilocie :decayed:

Opublikowano

Ori w A4 B6 Avant mają 530 N, w A6 C5 Avant występują 630 N i 690 N (te podobno będą potrzebne). Reszta parametrów takich jak długość całkowita czy długość suwu różnią się tylko minimalnie między B6 i C5. Różnica jest w średnicy cylindra i średnicy tłoczyska, ale to chyba nie jest problem. Sądzę że znaczna większa część całego siedzi we wcześniej wspomnianych sprężynach, które przed chwilą zamówiłem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czekam kolego co Ci z tego wyjdzie, jak coś ogarniesz to daj znaka też muszę silowniki wymienić to mod przy okazji :-)

Opublikowano

Niech zrobią kilka sztuk więcej i zapodają na allegro, chętnie biorę.

Produkcja sprężyn, sprężyny naciskowe wytwórnia (3203868159) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisałem do nich zapytanie odnośnie wykonania sprężyn. Czekamy...

---------- Post dopisany at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany at 09:46 ----------

Napisałem do trzech firm. W jednej wykonanie takich sprężyn, to 8,80 zł netto za sztukę, w drugiej 15 zł netto, a w trzeciej spytali ile sztuk. Odpisałem że jak zamówię dwie i się sprawdzą, to zamówienie będzie pewnie o wieeeeleee większe :) Fajnie by było gdyby waldek22 w końcu się wypowiedział w tej kwestii skoro ma jakieś doświadczenie...

Opublikowano

Ja też bym takiego moda z chęcią wyrezał ;) Tez kupię.

Opublikowano

tez wezme do c5 i zobacze co z tego wyjdzie ;)

jak ktos zamowil to niech napisze do nich by na alledrogo wystawili kilka sztuk :decayed:

Opublikowano

ja bym wziol tez pare do b5

Opublikowano

Podaj dokladnie gdzie te sprezynki zamawiales - osobe kontaktowa maila telefon firme itp

Dzieki :hi: