Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne ZDALNE otwieranie/zamykanie klapy bagażnika (avant)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najniżej było chyba -6 i mi działało, przy niższej temperaturze jeszcze nie sprawdzałem ale działa do tej pory elegancko ( niebieskie )

Opublikowano

Kable kablami. To najłatwiejsza część pracy. Dużym problemem jest przygotowanie mocowania (trzeba spawać) silniczków napędu. Jak to ktoś ogarnie, będziemy mieli z góry.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Właśnie to mnie przeraża :decayed:

:hi:

Czy siłownik do A6 C5 musi być taki jak podany na pierwszej stronie KROSNO 650 Nm? Czy może być inny z siłą wyrzutu np. 690 Nm?

Zamówiłem własnie 4szt. niebieskich sprężyn 32mm w firmie Penta. Nie było żadnych problemów.

Zmierz czy długość jest taka sama tych siłowników?

A tak na prawdę chodzi o siły jakie działają na zawiasy w pierwszym poście to opisałem

Mam ten mod od maja i na dzień dzisiejszy jeszcze działa. Wygoda przy pakowaniu zakupów jak masz ręce zajęte. Polecam :thumbup1:

jeszcze tobie działa??

to ja nie wiem!!

u mnie zatrzymuje sie klapa na tej wysokości co wyrzucą sprężyny dopiero po lekkim pchnięciu ręką siłownik pcha dalej

A na pewno auto nie miało jakiś przygód wypadkowych w tylnej części?

ściągnij plastiki z zawiasów w klapie i zobacz jak one wyglądają. potem zobacz czy mocowania siłowników (te bolce na które je montujesz) masz dokręcone porządnie. Następnie zobacz czy ci zamek nie haczy o plastiki na dole, osłona zamka nie jest po obcierana?

zrób test ile ci klapa się obniżyła po zamontowaniu zestawu, ja zamieszczałem zdjęcia i filmiki gdzieś wcześniej w wątku

Ale ogólnie tak jak też już kolega piotraudi pisał mod do +10st działa bez problemów a poniżej jego działanie jest "ograniczone".

Nie jest to idealne rozwiązanie najlepiej by było pociągnąć wiązki i zamontować elektryczne siłoniki ale to już sa inne koszty i na razie się za to nie chytam, chociaż chodzi mi to po głowie żeby to rozkminić.

Wczoraj akurat musiałem zdjąć tapicerkę tylnej klapy i zrobiłem mały test samo wyjęcie trójkąta odciąża klapę na tyle że ona śmiaga już w ogóle bez zająknięcia nawet po postoju 24h bez problemu ja otwiera za każdym razem.

Spróbuj jeszcze wyjąć trójkąt i otworzyć czy to coś pomoże.

Opublikowano

Majstry a do b7 sedan to tylko wymienić siłowniki jak mam opcje ze tylko unosi sie kawałek a nie otwiera cala możne ktoś poda nr części ??

Opublikowano

Majstry a do b7 sedan to tylko wymienić siłowniki jak mam opcje ze tylko unosi sie kawałek a nie otwiera cala możne ktoś poda nr części ??

:szukaj: jest temat o sedanie

Opublikowano

Musisz szukać całych zawiasów bo w sedanie jest trochę inaczej niż w avancie...
Opublikowano

Aha.. oki bede szukał dzieki za info Wesołych :)

Opublikowano

W dziale sprzedam części Łukasz miał ostatnio ;)

Opublikowano

Juz pisałem :) ale dzieki ,ale na to wygląda ze tez mam takie zawiasy sprężyny i teleskopy niebieskie możne siłowniki słabe już

e62e98e1434941994a08e2e39d5a99da.jpg69a1409ec613ee3aaa0df1baa7c00e1f.jpg

Takie mam zawiasy i siłowniki

Edytowane przez gilas

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak sprężyna odbija klapę tak na 20-30cm to siłowniki nie dają rady jej dalej unieść, dobre 680N dawałyby spokojnie radę, nawet w zimę

Opublikowano

Ok ok, ale z tego co widzę, to jest to sedan... A wątek chyba o avancie jest. Poszukaj dokladniej o sedanie i tam się zapytaj...

Opublikowano

jak sprężyna odbija klapę tak na 20-30cm to siłowniki nie dają rady jej dalej unieść, dobre 680N dawałyby spokojnie radę, nawet w zimę

Panowie obecnie wywaliłem z klapy trójkąt i nawet przy -2 st. C. po 3 dniach postoju podnosi bez zajęknięcia :decayed:

Opublikowano

Zdziwiłem się ile ten trójkąt waży dziś przy okazji zdejmowania tapicery :) . Jest jeszcze prawie na końcu klapy co potęguje nacisk . W końcu jestem gotowy na tego moda :) trójkąt od razu idzie do siatki :) . Pany dawać siłowniki i springi please :D

Opublikowano

Dobry pomysł z

Panowie obecnie wywaliłem z klapy trójkąt i nawet przy -2 st. C. po 3 dniach postoju podnosi bez zajęknięcia :decayed:

Dobry pomysł

Opublikowano

Ktoś składa zamówienie na springi albo ma odsprzedać? Siłowniki już zamówiłem :)

Opublikowano

Siłowniki czekają w domu, sprężynki w drodze(?) przelew zrobiony i brak odpowiedzi. Już się trochę niecierpliwię bo zamawiałem w połowie grudnia.

Opublikowano

Ja 16stego jade do wrocka mam nadzieję że na miejscu kupię ;)

Opublikowano

zadzwońcie do gościa czy ma na stanie bo on je ściąga z niemiec i ja też już raz 3 tygodnie czekałem na zamówienie

Opublikowano

Cześć. Chciałbym zamówić komplet siłowników + sprężyny zielone i niebieskie (zima/lato) + komplet podkładek (opcjonalnie również oringów). Siłowniki mam zamawiać rozumiem,m że u kolegi TOM77. Reszta z firmy PENTA.

Zgadza się?

Opublikowano

Tak

Zielone springi możesz odpuścić :wink: