tekilus Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Panowie i Panie, ja miałem problem że po użyciu klaksonu, zapalała mi się kontrolka od zużycia klocków, później już cały czas się zapalała, a klocki dobre, ate wymieniane jakieś 10 miesięcy temu. Postanowiłem zewrzeć małym drucikiem miedzianym między klockiem a kabelkiem, wszystko działa jak powinno. A roboty chwilkę, bo wszystko na wierzchu.
Caporeira Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 A po co kombinować z masowaniem kabli. nie prościej wykodować Vag: "17 Instruments" " Funktion 07 / Coding" Pierwsze dwie to suma kodów cyfrowych wyposażenia dodatkowego: 01-zużycie klocków hamulcowych 02-kontrolka pasów bezpieczeństwa. 03-kontrolka płynu spryskiwacza 16-nawigacja Witam, mam VCDS-Lite i chciałbym wyłączyć komunikat o klockach. Wchodzę w 17 Instruments, następnie Adaptacja 07. I dalej nie wiem co mam wpisać, w które pole, na której pozycji i jaką wartość :/ Pomoże ktoś gdzie i jak to zrobić ?
edekxp Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) A po co kombinować z masowaniem kabli. nie prościej wykodować Vag: "17 Instruments" " Funktion 07 / Coding" Pierwsze dwie to suma kodów cyfrowych wyposażenia dodatkowego: 01-zużycie klocków hamulcowych 02-kontrolka pasów bezpieczeństwa. 03-kontrolka płynu spryskiwacza 16-nawigacja Witam, mam VCDS-Lite i chciałbym wyłączyć komunikat o klockach. Wchodzę w 17 Instruments, następnie Adaptacja 07. I dalej nie wiem co mam wpisać, w które pole, na której pozycji i jaką wartość :/ Pomoże ktoś gdzie i jak to zrobić ? Daj sobie spokój to nie działa w B6, próbowałem Zworka w kostce licznika załatwiła sprawę Odejmujesz 1 w drugiej cyfrze kodowania Edytowane 26 Września 2014 przez edekxp
Caporeira Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) Ale ja mam takie kodowanie 00001, to tu już chyba nic nie odejmę? Edytowane 26 Września 2014 przez Caporeira
wladi Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) Tak jak już prędzej pisałem najprościej wpiąć się w zieloną kostkę licznika kabelkiem w pin 32 i drugi koniec do masy i problem z głowy Edytowane 26 Września 2014 przez wladi
Caporeira Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Jeśli by miało działać to mi lepiej by było zrobić Vagiem. A co do tej zworki, trzeba wyciągać licznik? Nie łatwiej to zrobić przy kole?
edekxp Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) Ale ja mam takie kodowanie 00001, to tu już chyba nic nie odejmę? No właśnie, według kodowania nie powinno informować o klockach. Zrób zworkę i po problemie Nie łatwiej to zrobić przy kole? Moim zdaniem lepiej przy liczniku, nie pobrudzisz się i będzie pewne. Licznik trzeba wyciągnąć Jak już przy kole to trzeba zrobić w obu Edytowane 26 Września 2014 przez edekxp
wladi Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Czytajcie ze zrozumieniem w B6 nie da się tego zrobić vagiem... zworka przy kole też nie zawsze pomaga tak było u mnie więc zrobiłem to przy liczniku...no niestety licznik trzeba wyciągnąć ale to 5 min roboty
Caporeira Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Jest gdzieś jakiś foto tutorial jak wyciągnąć licznik i gdzie znaleźć ta wtyczkę?
wladi Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Ściągasz plastyk nad kierownica ciągnąc do siebie potem kierownice na dół odkręcasz na dole licznika po bokach dwie śrubki i szczypacami najlepiej ciągniesz licznik do siebie i wychodzi... kostka zielona po prawej stronie pin 32
Caporeira Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Ok, spróbuję jutro wykonać tą operacje. Nie mogę ściągnąć tego plastiku nad kierownicą. On jest jakoś przykręcony?
wladi Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Musisz z obydwu stron mocno go siebie pociągnąć jest na zatrzaski memory five wladi i wszystko jasne :-)
jozek726 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 a mi dziś też się zapaliła kontrolka od klocków, a klocków jeszcze jest na sporo km
Gość cwiara Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Ściągasz plastyk nad kierownica ciągnąc do siebie potem kierownice na dół odkręcasz na dole licznika po bokach dwie śrubki i szczypacami najlepiej ciągniesz licznik do siebie i wychodzi... kostka zielona po prawej stronie pin 32 Ciągnąć to se możesz Sciągasz oslone bezpiecznikow z lewej strony, wkladasz rękę i wypychasz licznik od środka Edytowane 27 Września 2014 przez cwiara
wladi Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 A Ty se możesz pchać jak mocno siedzi to nie wypchniesz memory five wladi i wszystko jasne :-)
Gość cwiara Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Tyle co ja licznikow wyciagalem i zawsze wypychalem od tylu.
wladi Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 No masz racje ale ja zdecydowanie od tyłu to lubie w pychać memory five wladi i wszystko jasne :-)
Caporeira Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Panowie, ale ja pisałem że nie mogę zdjąć plastiku tego który jest nad kierownicą, a Wy tłumaczycie jak wyjąć licznik :-) Może jak ktoś w najbliższym czasie będzie wyciągał licznik to nagra jakieś wideo i będzie jako tutorial?
nitroo Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Panowie, ale ja pisałem że nie mogę zdjąć plastiku tego który jest nad kierownicą, a Wy tłumaczycie jak wyjąć licznik :-) Może jak ktoś w najbliższym czasie będzie wyciągał licznik to nagra jakieś wideo i będzie jako tutorial? Chodzi o ten czarny plastik w liczniku między serwisem a przyciskiem MODE? On siedzi na wcisk/zatrzaski. Po prostu go pociągnij do siebie.
szeryf Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 A czy VCDSem można sprawdzić z której strony jest problem? U mnie tylko czasami pojawia się błąd, więc chciałbym z tym powalczyć, ale wolałbym od razu z dobrej strony
Rekomendowane odpowiedzi