mily Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam, Chciałem się podpytać na jakiej zasadzie działają takie antyradary, np taki jak ten w temacie. Wydaje mi się że jak zapiszczy to już jest za późno, bo to znaczy że już zostałem ustrzelony. Radary nie wysyłają cały czas impulsu, wysyłają jak namierzają.
Fido Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Wypróbuj Yanosika,szybciej cię poinformuje o mobilnym patrolu.
MANIUNI89 Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam,Chciałem się podpytać na jakiej zasadzie działają takie antyradary, np taki jak ten w temacie. Wydaje mi się że jak zapiszczy to już jest za późno, bo to znaczy że już zostałem ustrzelony. Radary nie wysyłają cały czas impulsu, wysyłają jak namierzają. Jestem kierowcą zawodowym i często używam antyradarów, tak jak piszesz, gdy wiesz, że w pobliżu jest patrol i suszą, to tylko jak usłyszysz piknięcie, to wiedz,że Cie mierzą, jak masz dobrą prędkość, to spoko jak nie, to pożegnaj sie z $. Co innego radary stojące żółte, szare czy inne, nawet strazy miejskiej wykrywa, ze wcześniejszym pikaniem, co jest powiadomieniem o zbliżajacym sie radarze. W Polsce i u naszych zachodnich sąsiadów jest ANTYRADAR zabroniony i placisz slono $ nie za to, że dziala, lecz za posiadanie. Nawet jak zauważą, że leży w schowku.
mily Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Opublikowano 21 Listopada 2013 Myślałem że można posiadać takie urządzenie ale nie wolno z niego korzystać w Polsce.
dareksu Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 Myślałem że można posiadać takie urządzenie ale nie wolno z niego korzystać w Polsce. Dokładnie tak jak napisałeś, możesz posiadać w samochodzie ale nie on może być gotowy do użycia np. niepodłączony do zasilania Jak miśki znajdą to zabiorą sprzęt + mandat Kiedyś używałem ale wkurzało mnie ciągłe pikanie przy różnych marketach i sklepach przydrożnych wyposażonych w automatyczne drzwi... najlepszym rozwiązaniem jest mimo wszystko CB
mily Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Opublikowano 25 Listopada 2013 Wkurzają mnie kretyni na CB. Dostęp jest powszechny więc na trasie zawsze znajdzie się jakiś typ co "pysiuje" albo wymyśla sobie inna zabawę. Ale chyba nie ma złotego środka.
sokal Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Wkurzają mnie kretyni na CB. Dostęp jest powszechny więc na trasie zawsze znajdzie się jakiś typ co "pysiuje" albo wymyśla sobie inna zabawę. Ale chyba nie ma złotego środka. Podobno wystarczy jeździć zgodnie z przepisami ale ja się nie znam
mily Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 Nie da się. Ale może też się nie znam.
Rekomendowane odpowiedzi