hectic Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam, podpowiecie mi czy wspomniana górna uszczelka tylnej szyby (między szybą a dachem) w sedanie 97r jest wymienna, czy jest klejona razem z szybą i trzeba wycinać szybę aby ją wymienić? Zaczyna puchnąć i bardzo mi się to nie podoba.
GTD_RFD Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 Do wymiany trzeba niestety wyciąć szybę. Ja natomiast wyciąłem nożykiem ile się jej dało tej uszczelki, potem w tą szczelinę nałożyłem sylikonu i przykleiłem listwę ozdobną czarną imitującą uszczelkę. Efekt bardzo dobry i nie trzeba wycinać szyby.
sokal Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 Olej to, szyba i tak jest klejona a to wymienisz to i tak zacznie po czasie pęcznieć bo to Amelinum jest
GTD_RFD Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 dodam jeszcze od siebie że wycięcie tylnej szyby w a4 b5 to spory problem bo jest ona głęboko osadzona i nie da rady wyciąć zwykłą linką trzeba użyć specjalnego noża.
majkel_majki Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Olej to, szyba i tak jest klejona a to wymienisz to i tak zacznie po czasie pęcznieć bo to Amelinum jest Nowe uszczelki nie mają listwy metalowej w środku, sama guma.
hectic Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Opublikowano 24 Listopada 2013 Nowe uszczelki nie mają listwy metalowej w środku, sama guma. Masz na myśli te, które są w II-gim lifcie? Czy takie aktualnie dostępne np w ASO?
majkel_majki Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Mówię o tych aktualnie dostępnych w sprzedaży.
Rekomendowane odpowiedzi