Jabcok Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam wszystkich serdecznie. Mam nie mały i jakże denerwujący problem. Mianowicie moja a4 cieniutko grzeje. Zastanawiałem się już nie jednokrotnie co jest przyczyną tego... Węże od nagrzewnicy są ciepłe lecz nie gorące jak powinny. Ustawiam temperature HI a tu ledwo co jakby było ustawione jakieś 18 stopni. A jak wezmę już zmiejsze na choćby pół stopnia to w ogóle czuć kolosalną różnice i leci już o wiele wiele chłodniejsze powietrze... Niby słyszałem,ze większość audi tak ma choć osobiście nie miałem przyjemności sprawdzić... Więc pytanie - czy to normalne ( choć pewien jestem,ze nie ) i co ewentualnie może być sypnięte? Proszę o mądre wypowiedzi koledzy
darko Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 węże od nagrzewnicy powinny być gorące jak wszystkie inne od układu,najprawdopodobniej zapchana nagrzewnica, audi tak nie ma jak jest wszystko sprawne to nie ma żadnych problemów z ogrzewaniem,u siebie jak dam na HI to leci bardzo gorące powietrze,spróbuj zdjąć oba węże z nagrzewnicy te przy grodzi i podepnij pod jeden króciec wąż z ciśnieniem wody a pod drugi króciec kawałek węża żeby woda wylatywała gdzieś z boku auta i puść wodę i tak kilka razy,raz z jednej strony raz z drugiej,może wypłuka trochę syfu
darko Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 na lato darmowa klima a teraz Ferdkowe galoty i ciepły kożuszek:grin: a tak poważnie to nic ciekawego bo za oknem już zaczyna mrozić
sony_dark Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 miałem to samo, tez na Hi a tu letnie powietrze, płukanie pomogło, tylko ja miałem płukane jakimś środkiem do odkamieniania.
Jabcok Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 Nom koledzy też myślałem tak zrobić, ale szkoda mi płynu zimowego teraz jakoś ... Ale najwyżej bym się poświęcił i tak zrobił. A powiedzcie jak to potem jest z odpowietrzeniem całego układu? Gdzie się znajdują jakieś odpowietrzniki?
sony_dark Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 przy wylocie nagrzewnicy masz na wężu taka dziurkę, zsuwasz węża i czekasz aż zacznie płynąć płyn bez powietrza.
darko Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 ale z tym płukaniem nagrzewnicy wężem z wodą nie musisz spuszczać płynu,ściągasz oba węże z nagrzewnicy i próbujesz przepchać wodą,płynu zleci ci tyle co jest w nagrzewnicy a możesz jeszcze zbiorniczek wyrównawczy odkręcić i dać go niżej
sony_dark Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 no dokładnie tak jak pisze mój imiennik, jak Ci szkoda płynu. W sumie to racja po co jak masz wlany świeży.
Jabcok Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Opublikowano 27 Listopada 2013 Fajnie, a mam jeszcze jedno pytanie. Bo na klimatroniku sprawdzałem i mam dwa błędy - mianowicie 02, 07 czyli jakiś czujnik temp. w podsfitce i gdzieś na dolocie powietrza. Czy to też może się jakoś przyczyniać?
misiek547 Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 może ale tylko jak ustawisz mu na daną temperaturę na HI powinno dawać ogniem z nawiewów
pampok 1963 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 szkoda fatygi na jakiekolwiek zabiegi ja mę czyłem się 4 lata wymiana nagrzewnicy i grzeje jak w piekarniku.
Z1 TUNIO Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 koledzy mam taki sam problem , na HI powietrze letnie. I jeszcze jedno ciągle podczas jazdy mam tem. równą 90 stopni, zgaszę samochód , odpale za 2 minuty i po odpaleniu temp. wskakuje na 100 stopni. czy to tez nagrzewnica czy czujnik ? nadmienię, że termostat wymienilem i plyn chlodniczy. z góry dzieki
gizmus2006 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jabcok odwróć obieg (węże przy nagrzewnicy) zobacz co będzie...
Jabcok Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 Gdybym miał rarunki do tego to dawno już napewno bym się uporał z tym... A teraz zimno juz jest a pod chmurką nawet się głowy wystawić nie chce. Muszę zacząć od termostatu. Jeśli to nie przyniesie rezultatu to będę płukał nagrzewnice, ale coś czuję nie wcześniej niż po zimie... Jakoś przeżyje te mrozy z lipnym grzaniem . Ale dzięki wam koledzy za pomysły
tolo16 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Witam mam mały problem z nadmuchem na przednią szybę słabo dmucha a na nogi mocno i na resztę jak ustawie tez dobrze audi a4 bez klimy 97
Rekomendowane odpowiedzi