Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak Ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Zauważyłem ostatnio że auto ledwo co grzeje, temperatura już sięga 90 a z nawiewów ledwo ciepło idzie. Myślałem że może układ zapowietrzony ale jest odpowietrzony, płynu nie ubyło:facepalm:

Opublikowano

wiele tematów jest o tym na forum, nagrzewnica do płukania, skoro odpowietrzony jest układ

Opublikowano
  • Autor

Pytałem znajomego mechanika to mówił że klapka może nie otwierać się do końca.:whistling:

Opublikowano

a co masz klimatronik czy normalne pokrętła

Opublikowano
  • Autor

Klimatronik

Opublikowano

powiem tak sprawdz bledy na vagu odnosnie klimatronika to podstawa ja dzis to robilem ;-) a okazalo sie ze nagrzewnica zapchana byla i teraz az pazy pozdrawiam

Opublikowano

po pierwsze to zobacz czy oba węże od nagrzewnicy te przy podszybiu są gorące,podłącz vag i zrób test klapek,usłyszysz czy chodzą albo zdemontuj schowek pasażera i wtedy zobaczysz czy się otwiera i zamyka,może sama nagrzewnica już przypchana

Opublikowano

ale nie zawsze jest tak że jak węże przy nagrzewnicy gorące to ok, u mnie były gorące a mimo wszystko letnie powietrze leciało, płukanie pomogło. Ale sprawdź tak jak koledzy wyżej piszą i bedzie wiedział co i jak.

Opublikowano

a jak i czym plukales??

Opublikowano

ja płukałem środkiem do odkamieniania chyba STP nie pamietam.

Opublikowano
  • Autor

Jak płukać? dolać po prostu tego płynu? Czy lepiej odpiąć nagrzewnice i podpiąć do jednego końca wąż z wodą?

Ten test klapek to gdzie dokładnie się robi?

Opublikowano

dokładnie płukaj samą nagrzewnice czystą wodą i tak jak piszesz wlot do bieżącej wody wylot przedłuż wezem i na zewnątrz auta. A test klapek to robi sie vagiem.

Opublikowano
po pierwsze to zobacz czy oba węże od nagrzewnicy te przy podszybiu są gorące,podłącz vag i zrób test klapek,usłyszysz czy chodzą albo zdemontuj schowek pasażera i wtedy zobaczysz czy się otwiera i zamyka,może sama nagrzewnica już przypchana

u mnie było tak samo. oba przewody parzyły, a mimo to nagrzewnica była zapchana.

sprawdź też na klimatroniku czy nie masz błędów silniczków, a najlepiej to VAG i ich test.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki, jutro przepłukam ją

Wysłane z mojego HTC Vision

Opublikowano

VAG > węże > odpowietrzenie na króćcu nagrzewnicy > płukanie + odpowietrzenie całego układu > wymiana nagrzewnicy

Zajmij się problemem w tej kolejności :wink:

Opublikowano
  • Autor

Fajnie by było gdyby plukanie wystarczyło...

Wysłane z mojego HTC Vision

---------- Post dopisany 30-11-2013 at 10:39 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2013 at 23:56 ----------

1. Nie mam vaga:facepalm:

2. Węże gorące

3. Odpowietrzyć nagrzewnicę

Nie było co odpowietrzać, od razu zaczęło lać

Opublikowano

To sprawdź błędy klimatronika na panelu, kanał 1c.

Opis jest na forum, poczytaj.

Szukaj "kody klimatronika".

---------- Post dopisany at 11:27 ---------- Poprzedni post napisany at 11:13 ----------

W skrócie:

- trzymając przycisk 'obieg wewnętrzny' naciskasz przycisk 'strzałka do góry',

- na wyświetlaczu temperatury pojawi się kod, domyślnie pierwszy czyli 1C (kody można zmieniać klikając przyciski '+' oraz '-' pod wyświetlaczem siły nawiewu)

- naciskasz przycisk 'obieg wewnętrzny' aby wywołać odczyt tego kodu,

- na wyświetlaczu temperatury (tam gdzie pisało np. 1C) wyświetli się jakaś wartość

W Twoim przypadku interesuje Cię właśnie ten kod 1C, będzie tam albo '0' albo jakaś inna wartość oznaczająca błąd, odczytujesz w/g listy 'Znaczenie kodów Diagnostic Trouble Code (DTC) ' z linka http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/kody-klimatronika-25/

Aby wyjść z kodów wystarczy ponownie nacisnąć kombinację przycisków 'obieg wewnętrzny' i 'strzałka w górę'. Można też po prostu nacisnąć na przycisk 'Auto'.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie:wink:

---------- Post dopisany at 12:25 ---------- Poprzedni post napisany at 11:38 ----------

Sprawdziłem... .0 :facepalm:

Opublikowano

no to płukanie Cię czeka:P

Opublikowano
  • Autor

kiedy właśnie płukałem:facepalm: podpiąłem węża od strony serwa do kranu a od akumulatora to wylot i dali d*pa:facepalm: