xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 witam z 2 miesiace temu miałem problem z wypadaniem 4 cylindra tylko że tego nie było w ogóle czuć tak jak by to się działo przez jakiś ułameczek sekundy że nawet nic nie wyczułem wymieniłem wtedy kable na BERU nie ustąpiło i wymieniłem cewkę zapłonową na używaną ale ori z 2008r i po tym ustąpiło nic nie było żadnego błędu aż do dzisiaj wyskoczyły 3 16685, 16688, 16684 i nie wiem co teraz dalej z tym działać audi ma instalacje gazową i tu jest jeden dylemat ponieważ jak jest auto na obrotach jałowych czyli u mnie jest to 832-864 obr. auto chodzi na benzynie i dodam gazu szybko do obojętnie jakiej wartości ale powiedzmy 2 tyś i puszczę nogę z gazu to obada idealnie na obroty jałowe a jak chodzi na gazie to bardzo często jest tak że po dodaniu gazu do powiedzmy 1,5 tyś czy 2 tyś. obrotow i puszczeniu obroty spadają do około 600 obr. i dopiero się normują podczas tego opadnięcia poniżej wartości jałowej drży autem jak by miał zgasnąć i to może w tym fragmencje wykrywa wypadnięcie zapłonu proszę was o pomoc ponieważ jeżeli to wina gazu to mam jeszcze kilka miesiecy gwarancji to będą robić. teraz auto miało czyszczoną przepustnice i przepływomierz i adoptacje z tydzień temu świece na denso z przerwą 0.8
.Pablo. Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Skoro na benzynie jest dobrze to podjedz na regulacje i sprawdzenie gazu.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Opublikowano 29 Listopada 2013 wypadanie nie wiem w kturym momęcie dokladnie nastąpiło ale w poniedziałek auto było u gazownika w łodzi u stefanowskiego u niego tez montowałem i było właśnie z tym spadem obrotów lecz powiedział mi pan że wyczyścił przepustnicę i przepływomierz oraz przeprowadził adaptację i że takie coś może się dziać ale właśnie nie wiem czy tak naprawdę może się dziać czy nie
ganjaq Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja u kumpla w b6 problem załatwiłem wymieniając filtr gazu, do tej pory ani razu zapłony nie wypadły. Ale skoro Ty masz jeszcze gaz na gwarancji to nie wiem czy chciałby już być wymieniony (na filtrze gazu 15 000 km można zrobić chyba) Mechanik chciał mu cewki wymieniać jestem za tym żeby przyczyny szukać po najmniejszej linii oporu.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 no u mnie jeszcze w instalacji żadne filtry nie były wymieniane a na instalacji zrobiłem z 16 000 km. tylko własnie mi się wydaje że gaz powinien tak samo płynnie chodzić jak i na benzynie a tu tak nie jest. ---------- Post dopisany 30-11-2013 at 15:48 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2013 at 21:14 ---------- dzisiaj nagrałem filmik z tym co mi się dzieje jak byście mogli to oceńcie czy to normalne czy nie. na filmiku widać obroty jałowe i co chwilkę dodawałem gazu i puszczałem i obroty nie spadają na jałowe tylko poniżej na benzynie tego nie ma a na gazie owszem. przez pierwsze 80 sekund widać co się dzieje na gazie a po 80 sekundach przełączyłem na benzynę WRZUTA - MOV 0223
gregor10 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 jak na pb jest wszystko ok to moze zmien gazownika, lub podjedz do kogos kto robi poprawki lpg po takich fachmanach i final
xXPiotrekXx19 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 no zobaczę bo dzwoniłem kolejny raz do nich z reklamacją i powiedziałem prosto jeżeli jest coś nie tak a wy nie wiecie co to ja to będę robił po różnych warsztatach ale kto za to zapłaci bo gwarancja chyba obejmuje jeszcze tą intalację dopiero ma rok i 6 miesięcy. to powiedzieli żebym podstawił auto i będą szukać
xXPiotrekXx19 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 no też właśnie przecież musi być jakieś rozwiązanie tego skoro na benzynie jest ok. w czwartek zaprowadzam autko ale co się z nimi spotykam to wciskają mi kit że to wina nie gazu tylko auta. dlatego wolałem zaciągnąć waszej porady bo tu wszystko wiadomo na temat A4 bo w wielu sprawach znalazłem rozwiązanie.
Rekomendowane odpowiedzi