Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żadnej w tych zabawek nie mam ale każda będzie pasować. Więc wybierz co ci sie bardziej podoba lub co bardziej Ci pasuje do krawata i kupuj wstawiaj.

Najlepiej co mniej kosztuje żadnej róznicy w jakości raczej nie zauwazysz więc jak nie widać różnicy to po co przepłacac?

Opublikowano

Nawet lepiej jest zostawić ori puszkę niż wkładać jakieś zamienniki które od razu rzucają się w oczy. No chyba że przy okazji jest do wymiany plecionka,ale i tak wymienił bym tylko ją w razie potrzeby.

Opublikowano

ja mam zostawiona puszke ori i nic nie podpada ze czegos tam nie ma :decayed:

Opublikowano

ja mam zostawiona puszke ori i nic nie podpada ze czegos tam nie ma :decayed:

dokładnie :good:,nie wiadomo kiedy jakiś nadgorliwy diagnosta się tego doczepi :wink4:

Opublikowano

Czyli najlepiej wyciac kata rozciac puszke wywalic srodek i wmontowac rure i nie bawic sie z zadnymi zamiennikami z allegro a co do siatki to jest cala nie wymaga wymiany??

A jeszcze jedno pytanie bebechy kata moge sprzedac czy to groszowe sprawy i nie warto sie bawic???

Opublikowano

Bebechy sprzedasz bez problemów,płacą za kg.

Rurka w środek nie jest konieczna,bez rurki nie czuć żadnej różnicy,żadnych rezonansów więc zbędna dodatkowa robota. Możesz próbować wybić go ze środka poprzez wlot lub rozciąc puszkę i w łatwy sposób wyybebeszać środek, a tam pomimo wkłady jest jeszcze takie jakby wygluszenie więc przez wlot cięzko było by to chyba wyjąc :mysli:

Opublikowano

Darioo ja mam zamontowany zamiennik od Gruchota czyli ten z allegro i jestem zadowolony koszt nie był wielki a mniej zabawy niż przerabianie starego kata i to sie nie rzuca tak w oczy jak wspawana rurka zamiast puchy kata (chodzi mi o przeglądy co roczne) O dziwo bez kata auto nie truje bo miałem robioną normę spalin i jest :good: fakt faktem bardziej czuć smród spalin ale coś za coś. Duży problem sprawiły mi śruby na łączeniach pomimo użycia klucza nasadowego z przegubem (trzeba było ciąć nakrętki)

Opublikowano

Chce wyciąć kata w mojim AFN-ie i mam taki dylemat jak w temacie. Na dodatek powiedzcie mi co zastosoweć żeby był cicho. Dużo jest na ten temat ale tylko o benzyniakach - a co z naszymi dislami??? Strumienica i pusta puszka to samo zło. :no: Na marginesie dodam że jak się kat przytka to robi się napór ciśnienia na wirnik turbiny od strony spalin i po krótkim czasie turbawka się wysra a wtedy koszty będą spore :blink: JEŚLI KTOŚ Z WAS WYKONYWAŁ TAKI ZABIEG NA DISLU PROSZĘ O PODPOWIEDZI!!! :mysli:

wycinaj - nie zastanawiaj się. Ja wywaliłem jesienią i żałuje że zrobiłem to tak późno.

btw: katalizator nie zatrzymuje sadzy więc to nie ma żadnego znaczenia :wink4:

Opublikowano

Normalnie, nikt się nie czepia :cool1:

Opublikowano

pytanie a z przegladem jak sobie radzicie

U mnie przegląd normalnie też przeszło auto nawet norma spalin była ok :kox:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 20:11_________________________________________________mam nawet wydruk z dymomierza :tongue4: jak ktoś chce moge wrzucić skana

Opublikowano

koledzy a co tam takiego jest w tym kace ze płacą taki pieniądz?

Opublikowano

koledzy a co tam takiego jest w tym kace ze płacą taki pieniądz?

platyna :naughty:

Opublikowano

a samemu można ją wytopić z kata jaka jest potrzebna temperatura :decayed:

Opublikowano

a samemu można ją wytopić z kata jaka jest potrzebna temperatura :decayed:

Z tym pytaniem to nie to forum :wink4:

Zajrzyj na jakiegos małego chemika itp :polew:

Opublikowano

a kto sprawdza obecność kata na przeglądzie ?

Opublikowano

a kto sprawdza obecność kata na przeglądzie ?

nikt ale czasem sie zdarzaja nadgorliwi diagności :gwizdanie:

Opublikowano

u mine emisja bez kata byla nawet lepsza niz z tym katem :mysli: diagnosta troszQ sie zdziwil :decayed:

Opublikowano

ja sie obawiałem że bede miał po przeglądzie gdy diagnosta robił norme spalin ale po chwili powiedział "spalanie wzorcowe" :decayed:[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2011, 14:47_________________________________________________poza tym myślałem cały czas że kat odpowiada za wyłapywanie sadzy :tongue4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...