Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ShadowLine/Q3.0V6TDI/282KM-554NM/RSgrill+cupra/black lights/4xUlter 90mm/BOSE/Carbon5D/RECARO alcantara/H&R -45mm/19"x9"et33 S5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zdecydowanie za czysty ten rodzinny avant. :decayed:

Nie drażni Cię kabelek od rejestratora zwisający we wnętrzu przed przednia szybą? Schowaj go sobie za tapicerką. Poprowadź przewód przez podsufitkę i słupek kierowcy do puszki z bezpiecznikami. Tam dołóż gniazdko 12V z zasilaniem ze stacyjki po kluczyku i masz kamerkę bezobsługowo włączaną i wyłączaną po kluczyku. :thumbup1:

Nie przeszkadza, ale chcę go właśnie tak schować, tylko zabieram się za to podobnie jak ze śrubkami długi czas... :D

:wink4: No to teraz koło i trochę niżej... :naughty:

Sprężyny niedługo zmienię, a felgi za rok, bo teraz planuje najpierw co innego ;) Chociaż jeżdżąc po lubelskich drogach już teraz na 18" mam obawy :facepalm:

Opublikowano

Grill RS robi robotę :naughty:

Opublikowano

No kurde powtórze się, ale nigdy sam grill RS mi nie podchodził a tutaj jakoś ładnie to wszystko wyszło, może to przez czarny kolor :grin:

Opublikowano

Widzę Tomek , że sprzedajesz grill s-line. Mam takie pytanie, możesz sprawdzić czy da radę odczepić znaczek s-line ewentualnie zrobić zdjęcie jak to wygląda z tyłu ? :)

Opublikowano

Fajne a4, jak tak przeglądam tematy i posty to stwierdzam że czeka mnie jeszcze długa droga ehhh...

Opublikowano
  • Autor

Widzę Tomek , że sprzedajesz grill s-line. Mam takie pytanie, możesz sprawdzić czy da radę odczepić znaczek s-line ewentualnie zrobić zdjęcie jak to wygląda z tyłu ? :)

Grill mi już poszedł, więc niestety nie zrobię Ci dokładnej foty, ale z tego co patrzyłem to znaczek jest spięty dwoma klamrami i jeśli dobrze widziałem to jeszcze to co się wsuwa zaskakuje na zasadzie opaski zaciskowej i trzeba ścisnąć żeby wyskoczyło. Z tym że jak wyjmiesz ten znaczek, to będziesz miał uszczerbek w dwóch pionowych kratkach grilla, tam gdzie on się chowa. Mam nadzieję, że coś Ci taka informacja pomoże ;)

Fajne a4, jak tak przeglądam tematy i posty to stwierdzam że czeka mnie jeszcze długa droga ehhh...

Przynajmniej Ci się szybko nie znudzi :decayed:

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

Przynajmniej Ci się szybko nie znudzi

Właśnie już mi się znudziło :) to jest jak narkotyk, poprostu lubię zmieniać auta :)

Opublikowano

Tak myślałem, że trzymają się na jakichś kratkach. Podobne rozwiązanie ma chyba grill od s4.

Mimo to dzięki za info :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Komplet tarcze i klocki do wymiany.
Tarcze Zimmermann przód perforowane wentylowane + tył. Klocki przód Ferodo, tył Textar.
Prawdopodobnie przy okazji zaciski machnę na żółto ;)
tarczeiklocki1.png

tarczeiklocki2.png

No i trafiło się na niemieckim ebayu w bardzo dobrej cenie (za nowe w aso kosmos 1000-1300zł) coś, czego szukałem z rok - gałka biegów RS4 z mieszkiem :decayed:

schaltknauf.png

Niedługo montaże

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

Nice :good:

Opublikowano

ten grill :kox: jestem teraz dłuższy czas u teściów w Dęblinie i nie wiem czy nie wybrać się też do Fabryki Mocy w Lublinie, wcześniej myślałem o Rogalottim. Wypowiedział byś się w moim temacie :D poduczył laika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ten grill :kox: jestem teraz dłuższy czas u teściów w Dęblinie i nie wiem czy nie wybrać się też do Fabryki Mocy w Lublinie, wcześniej myślałem o Rogalottim. Wypowiedział byś się w moim temacie :D poduczył laika.

Sporo 3.0 tdi robili w Fabryce, więc myślę że byłbyś zadowolony, ja jestem :wink:

Dzisiaj miałem chwilę i udało się zamontować gałkę biegów RS4. Kompletna z mieszkiem, wyglądem praktycznie jak nowa, trafiła się w śmiesznej cenie na niemieckim ebay, a szukałem ponad rok :)

gearknob.png

gearknob2.png

Ps. będę miał gałkę S-line z mieszkiem na sprzedaż i standardową ramkę biegów, jutro wrzucę ze zdjęciami do działu "sprzedam" jakby ktoś był zainteresowany ;)

No i przyszła mi też paczka z woskiem z Anglii, trochę się tego w sumie nazbierało już :D

kosmetyki.png

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

gała super sie prezentuje ;) no i ten zestaw kosmetyków :kox:

Opublikowano

Sporo 3.0 tdi robili w Fabryce, więc myślę że byłbyś zadowolony, ja jestem :wink:

Dzisiaj miałem chwilę i udało się zamontować gałkę biegów RS4. Kompletna z mieszkiem, wyglądem praktycznie jak nowa, trafiła się w śmiesznej cenie na niemieckim ebay, a szukałem ponad rok :)

Ps. będę miał gałkę S-line z mieszkiem na sprzedaż i standardową ramkę biegów, jutro wrzucę ze zdjęciami do działu "sprzedam" jakby ktoś był zainteresowany ;)

Masz jeszcze tą gałkę ? :D

Opublikowano
  • Autor

Masz jeszcze tą gałkę ?

Tak, kompletna gałka z mieszkiem, dodatkowo gałka zabezpieczona lakierem do skór, aby się nie wycierała. W dzień zrobię zdjęcia. Jak coś to prywatna wiadomość ;)

Nieaktualne

Edytowane przez Bruuuum

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po dwóch latach od profesjonalnej polerki było już trochę swirli i hologramów, stwierdziłem, że zamiast płacić komuś kupię prosty sprzęt i sam ogarnę ;) Kupiłem najprostszą maszynę, dwa pady gąbkowe i dwie pasty Koch Chemie:
sprzet.jpg

Po myciu i glinkowaniu do polerki użyłem:
-Koch Chemie Schliefpaste H7.01 + średni pad
-Koch Chemie Hochglanz Antihologram M2.01 + wykańczający pad

Zabezpieczenie:
-Przygotowanie do wosku AngelWax Stripped-Ease.
-Wosk na lakier AngelWax Dark Angel
-Na detale położony przezroczysty wosk AngelWax
-Plastiki zewnętrzne AngelWax AnGel
-Felgi: sealant AngelWax Bilberry
-Opony Meguiars Endurance
-Szyby doczyszczone CarPro CeriGlass, odtłuszczone
-Następnie położyłem na nie CarPro FlyBy30

Efekt:

polerka.jpg

polerka2.jpg

polerka4.jpg

Detal:
polerka3.jpg

lusterko.jpg

felgi.jpg

Przy okazji doczyszczone bez smug navi ;)

navi.jpg

No i jeszcze zamontowałem w końcu instalację wideorejestratora pod lusterko środkowe, włączana na zapłon :)

kamerka.jpg

kamerka2.jpg

kamerka3.jpg

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

:brawo:

Opublikowano

Co to za wideorejstrator? Z jakiej półki cenowej?

Edytowane przez instruktor83

Opublikowano
  • Autor

Co to za wideorejstrator? Z jakiej półki cenowej?

GoClever DVR Full HD 2. Kupiłem 3 lata temu za coś koło 200zł. Całkiem spoko 1920x1080px, 12mpix aparat, wbudowany akumulator, otwierany wyświetlacz, regulowany obiektyw, tryb nocny, czujnik wstrząsu, karty 32gb. Mogę śmiało polecić, mi wystarcza ;)

Edytowane przez Bruuuum