Chemik21 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam, jako że mój samochód nie jest fabrycznie uzbrojony w alarm- posiada tylko diodę sygnalizacyjną- chciałbym założyć alarm. Bardziej ciekawi mnie taki, który sprawdzi się na zewnątrz, z tego powodu że już któryś raz kradną mi zaślepki sprysków, dekielki felg itp. Czy mozecie mi polecić jakieś czujniki ruchu bądź inne systemy. Czy ktoś z Was zakładał podobne ustrojstwa?
Magicbattle Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 na to napewno alarm nie zareaguje jak Ci beda krac dekielki. musiał byc mega czułość ustawić co wiaze sie z tym ze jak ktos bedzie kolo auta przechodzil na parkingu pod marketem bedzie Ci auto wyło
Chemik21 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 No właśnie chodzi mi o taką opcję że włączam np na noc tylko. Wiem że alarm w środku nic mi w tym względzie nie pomoże, myślałem o jakiś czujnikach ruchu
rico37p Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Musisz wziąć pod uwagę ,że montując czujniki ruchu na zewnątrz auta (co jest raczej mało możliwe technicznie) będą one reagowały na każdy ruch przechodniów,zwierząt, przejeżdżających aut ,silniejszy podmuch wiatru itp. Musisz raczej szukać rozwiązania mechanicznego np opaski w kilku miejscach lub .coś podobnego. Powodzenia
Slawek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam, jako że mój samochód nie jest fabrycznie uzbrojony w alarm- posiada tylko diodę sygnalizacyjną- chciałbym założyć alarm. Bardziej ciekawi mnie taki, który sprawdzi się na zewnątrz, z tego powodu że już któryś raz kradną mi zaślepki sprysków, dekielki felg itp. Czy mozecie mi polecić jakieś czujniki ruchu bądź inne systemy. Czy ktoś z Was zakładał podobne ustrojstwa? K...a dalej kradną te elementy? Brak słów. Ja miałem w poprzednim aucie taki alarm że jak się np. kopnęło w koło, uderzyło w maskę, szybę czy coś to włączał się alarm pojedynczy i cichł, a jak się akcja powtórzyła przez 30 sekund to wył minutę (lub jak się wyłączyło pilotem). Ale nie pamiętam jaka firma.
krzysiekvtec Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jedno male pytanie wiec nie bede zakladal tematu Jaki dziwk alarmu ma b6 ? Przerywane piszczenie ? Nie powinna wyc syrena ? Moze ma ktos filmik? Na yt nie moge znalezc
rico37p Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 A czy masz na pewno fabryczny alarm??
krzysiekvtec Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Skoro sa kable i syrane w tylnym nadkolu to raczej mam :-)
Rekomendowane odpowiedzi