martiborki Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 witam chlopaki otoz mam taki problem duszenie dlawienie itp. na pelnym gazie jak powoli dodaje gazu brak objawow na vagu 0 bledow elektryk sprawidzil ze sonda stoii i ani dgnie zadnych wartosci nie pokazuje kupilem oryginal uzywke wymienilem i tu moje pytanie bo objawy nie ustapily a wskazowki od mechanika sa takie ze to trzeba troche pojezdzic wiem ze auto bylo dlugo jezdzone na popsutej sondzie. ze niby sie musi poukladac tam przepalic to co powstalo gdy silnik byl zalewany lub jezdzil na ubogiej mieszance czy musze zresetowac kompa czy to pomoze i czy objawy powinny odrazu ustapic??
vdm Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 jak dla mnie to problem masz z cewkami, nic nie zapisało się w ECU?
jacek70 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Swojego czasu też kupiłem używkę . Przy mnie gość wykręcał z ADR-a .Myślałem że jest sprawna a okazała się wadliwa . Problem zniknął dopiero po wymianie na nowy zamiennik .
martiborki Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 cewek w aeb nie pokazuje na ecu nie wywala bledow i co do nich to kupilem latem jedna i podmienialem gdyz problem byl ale slabiej sie objawial i tez pomyslalem o cewce podmienialem kazda bez roznicy bylo tak samo. wiec cewki wykluczam.
powaguspisz Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Po zamontowaniu nowej sondy, jeśli takowa jest sprawna, nic nie musi się układać ma działać od razu, jedynie jeśli są błędy to wykasować, co za bajki opowiada Ci mechanik o jakimś układaniu. Może nie mieć np. odpowiednich wartości bo coś innego jest przyczyną złego działania, ale na pewno będzie wskazywała cokolwiek, a nie stała jak dąb i nic.
Rekomendowane odpowiedzi