ppa4 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Hej, ostatnio zaczęły się mrozy i śniegi itd no i coś dziwnego zaczęło się dziać ze spryskiwaczami. Wcześniej często ich nei używałem, ale jeśli już to leciało z tego co pamiętam z 6 strumieni i póki nie trzymałem tych 5-7sek to się spryskiwacze świateł nei załączały ... Teraz dolałem nowego zimowe płynu (poza tym auto stało 3dni w 10C więc nie ma bata żeby coś zamarzło) i jak naciskam po raz pierwszy wajchę, to bardzo często praktycznie od razu załączają się spryskiwacze świateł zamiast szyby (napier... na całe auto aż po bagażnik)... , potem już przy lekkich ruchach wajchy lecą tylko spryskiwacze szyby ale zamiast 6ciu strumieni raz 2, czasem 3 czasem 1 z jednej i jeden z drugiej strony. Siła strumienia też kompletnie nie do przewidzenia ... Igłami coś tam dłubałem ale efekt żaden ... Zalałem Sonax nanocośtam na zimę, to wina płynu czy może jakich silniczków czy kiego licha ??
emiliano12 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Bo to jest tak, że spryski xenonów załączają się za każdym pierwszym razem psikania po uruchomieniu auta, a później już tylko co 5 lub 10 mycie (już dokładnie nie pamiętam co które) lub przy dłuższym przytrzymaniu manetki (też nie pamiętam ale ileś tam sekund dłużej). Ato że nie leci Ci ze wszystkich otworków w dyszach to po prostu jakieś zapchane, zabrudzone itp.. może jak poużywasz częściej to się przeczyszczą ? pozdr
ppa4 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zaintrygowales mnie co mozna ustawic?? Proby udroznienia igielka maja sens? Czy te sikacze maja jedno konkretne ustawienie, czy tez wlasnie za pomoca igly moge zmienic 'trajektorie' strumienia? ---------- Post dopisany 23-12-2013 at 10:57 ---------- Poprzedni post napisany 14-12-2013 at 01:16 ---------- Czy jest opcja, że jakiś 'silniczek' niedomaga i nie pracuje na tyle wydajnie żeby wypchnąć płyn przez wszystkie 6 spryskiwaczy ? Zwykle 'sikają' max 3 tak że nawet coś na szybie się znajdzie (czasami zmienia się kombinacja działających ....), reszta jeśli w ogole, to pluje na max 2-3cm od ujścia ... Jaki byłby kod takiego silniczka i cena?
darecy Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 w VCDS w module MCE ustawiasz częstotliwość psikania na lampy, lub możesz spryski wyłączyć na stałe
misiekcafe Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zaintrygowales mnie co mozna ustawic??Proby udroznienia igielka maja sens? Czy te sikacze maja jedno konkretne ustawienie, czy tez wlasnie za pomoca igly moge zmienic 'trajektorie' strumienia? Ja u siebie udrożniałem właśnie igiełką Pamiętam,że kilka razy musiałem próbować gdyś jedna dziurka blokowała się po kilku psiuknieciach. Po tyg chyba się udało:facepalm: Strumień płynu też kierowałem w ten sam sposób. Pamiętam, że w zimne dni nie jest tak łatwo to szybko zrobić Od tamtej pory igła już zawsze jeździ ze mną
sciemamcz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Igła lubi pęknąć i wtedy tylko wymiana, sprawdzony i lepszy sposób to pojedynczy drucik ze zwykłej szczotki drucianej jest trwały i elastyczny używałem wielokrotnie.
ppa4 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Heh, a teraz mi spryskiwacze reflektorów w ogóle przestały pryskać i się otwierać nawet ?! Czy to za pierwszym razem, czy to spryskując 10raz czy to spryskując przez 10sek nonstop ... jakaś załamka - a w komputerze cisza BTW. Macie może numer do B8 dla tej plastikowej części - końcówki spryskiwacza z 3 ujściami żeby ją po prostu wymienić ?? PS. Co do igiełki to musi być ona tragicznie cienka, inaczej praktycznie nie wchodzi w ujście ...
wrclaguna Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Nie ma osobnej części cały spryskiwacz tylko
ppa4 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Hmm w VW mozna koncowke dyszy wymienic ... mowie o tych od szyby przedniej .. nie mozna wymienic tylko tej 'dyszy' z 3 otworami, trzeba z calym przewodem itd ??
krzysiekvtec Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Niech ktos napiszd gdzie w vcds mozna sprawdzic dzialanie spryskiwaczy lamp czy w ogole mozna ? I gdzie wlaczyc lub wylaczyc, mi nie dzialaja moze wlasnie poprzedni wlasciciel wylaczyl je...
wrclaguna Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 W MCE 09 ---> elementy wykonawcze 03
ppa4 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Opublikowano 8 Lutego 2014 Hej a troche z innej paki, mozna jakos zmodyfikowac spryskiwacze lamp aby ich odpalenie nie powodowalo fontanny plynu ktora dolatuje nawet do bagaznika, nie mowiac tez o chmurze 1metr przed autem ? Kilka razy sie odpali i nie ma 4l plynu ...
Fido Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Co do ilości nic nie zrobisz. A to, gdzie leci płyn ustawia się dyszami.
ppa4 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Opublikowano 8 Lutego 2014 Oki, w takim razie jak się dobrać do dyszy ? Siłowo odchylić klapki ?
krzysiekvtec Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 W MCE 09 ---> elementy wykonawcze 03 jakoś jaśniej
wrclaguna Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 W MCE 09 ---> elementy wykonawcze 03 jakoś jaśniej wciskasz START
krzysiekvtec Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 a po kolei bo w mce nic mi to nie mówi
wrclaguna Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 a po kolei bo w mce nic mi to nie mówi To poczytaj pierwsze INSTRUKCJE OBSLUGI :arrow2::arrow2: VAG-COM DIAGNOSTYKA
krzysiekvtec Opublikowano 16 Lutego 2014 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zrobilem testy w 03 wszystko soe wlaczalo spryskalo szybe a reflektorow nie, cos jest jeszcze ? 1
Rekomendowane odpowiedzi