mbzdak Opublikowano 2 Lipca 2014 Opublikowano 2 Lipca 2014 Mi niestety wychodzi 17-18 l w Warszawie. BRC Sq24 - kupiłem zagazowanego - wymieniłem wtryskiwacze i reduktor - efekt w spalaniu bez zmian, ale odpalać zaczął normalnie (przepuszczał reduktor). Przy wymianie w serwisie BRC powiedzieli, że instalacją LPG i wyregulowaniem jest wszystko ok.... Na benzynie mało jeżdżę, ale jak widzę to spala jej podobnie. Była też remontowana głowica i jakoś nie przyniosło to efektu.... Na VAG'u błędów nie wyrzuca, jeździ dość dynamicznie, parametry spalania na przeglądzie ok - sam już nie wiem co z tym jeszcze poszukać
halek091 Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 średnie spalanie ok 14l gazu trochę sporo .instalacja sterownik optima pro-tec wtryski barracuda reduktor sharka . sonda wskazuje od 0.74-0.04 na lpg i skacze na bp troche lepiej utrzymuje ok 0.74 ale się zdarza spaść do 0 a błędy wyskakują wypadanie zapłonu cyl 1 i 3 oraz losowe wypadanie zapłonu błędy sporadyczne raz na 100km wyskoczy .Nowe świece oraz cewki i dalej bez rezultatu . gdzie szukać przyczyny ??
edekxp Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 Gdzie ty to odczytałeś w vagu? Sondę masz szerokopasmową. Ile masz w bloku 32 silnika? Prawdopodobnie zapętlanie wtrysków lpg i dlatego masz wypadanie zapłonów
halek091 Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 Odczyt programem od gazu wyświetlanie parametrów auta. Gdy pojawi się wypadanie i silnik zaczyna nierówno pracować wystarczy zgasić i na nowo uruchomić i wszystko wraca do normy
edekxp Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Sonda pewnie nie podłączona do lpg a odczyty nieważne
halek091 Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Byłem dzisiaj w firmie alex białystok zajmująca się produkowaniem sterowników optima i stwierdzili iż wszystko jest dobrze sonda dziala prawidłowo a wypadanie zaplonu to ten typ tak ma. I co robić dalej?
waskivw Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Jak masz podłączony sterownik LPG do sondy to go odłącz , do szerokopasmówki nie podłącza się nic bo się cuda dzieją . Wypadanie zapłonów to nie jest normalne , jakie cewki , świece , czy robiony był rozrząd ?
edekxp Opublikowano 27 Lipca 2014 Opublikowano 27 Lipca 2014 Ciekawe czym sprawdzili sondę, chyba że mają vaga, bo na pewno ten ich sterownik nie odczyta sondy szerokopasmowej. Jeżeli na pb jest dobrze to ewidentnie wina lpg. Źle zestrojone lub wina montażu
halek091 Opublikowano 28 Lipca 2014 Opublikowano 28 Lipca 2014 Cewki beru nowe świece ngk rorzad. Pozostało do przejechania 20 tys
waskivw Opublikowano 28 Lipca 2014 Opublikowano 28 Lipca 2014 To prawdopodobnie skopany montaż , albo regulacja . Zrób zdjęcia nawiertów , wtryskiwaczy , najlepiej wszystko co związane z lpg i jest pod maską .
halek091 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Poszukuje speca od instalacji w woj. Podlaskim ktory potrafil by uregulować ta instalacje auto pracuje masakra jest zmulone na lpg srednie spalanie cykl mieszany to 14~15 l lpg przy czym benzyny wychodzi max 11 l Kto doradzi co zrobic by bylo lepiej ?
edekxp Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Mapa gazowa (zielona) w dół, przecież widać że go zalewa gazem. Po za tym wtryski trochę za duże, ale można próbować na początek zmniejszyć ciśnienie gazu w reduktorze na np 1 bar Czasy wtrysków jakoś pływają i wychodzi że jest ubogo bo na lpg wydłuża czasy. Proponuję zebrać jeszcze raz obie mapy i najlepiej sprawdzać w vagu korekcję mieszanki Edytowane 1 Września 2014 przez edekxp
halek091 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Bylem z tym problemem u 4 gazoli i kazdy robil to samo nowa auto kalibracja jedz pan wroc za pare km zobacza dwa razy klikna i gotowe a pozniej wychodza cyrki Ale dzieki kolego chociaz jeden zna sie na rzeczy .☺
Łukasz13 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Musisz znalezc takiego co wsiadzie do auta z laptopem podepnie fejsa od gazu i do tego najlepiej vaga i wystroi to na drodze.
halek091 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) . Co powiecie panowie o tym Edytowane 10 Września 2014 przez halek091
Rudziak Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 mam pytanie odnośnie tego ile mniej więcej przejedziecie km na pełnej butli gazu?
peem Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Myślę za 500, albo 700 km. Przepraszam za OT ale to chyba żart z Twojej strony , więc też zażartowałem .... ------------------------- jaka butla , jaki silnik, w necie mnóstwo tematów . pzdr. Nadal myślę że to żart .......
maly0211 Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 A możesz kolego napisać jaka instalacja gazowa masz w aucie
Rekomendowane odpowiedzi