yampik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Cześć, jestem nowy na forum a B5 to moje pierwsze Audi Trafiło mi się 2.8 v6 quattro od znajomego Co do wyposażenia to jeszcze sam nie do końca wiem co ma a czego nie więc mile widziane rozkodowanie VIN'u albo coś Poprzednio miałem BMW i tam wszystko fajnie było rozpisane. WAUZZZ8DZYA133182 Z tego co wiem : 2000 r. quattro klimatronic xenony 8x airbag audio BOSE (zmieniarka + sub) Zdziwiłem się trochę że autko nie posiada ESP i zastanawia mnie co oznacza kontrolka EPC która gaśnie po odpaleniu auta? Co do fotek : Po zakupie już zmieniłem olej (pełen syntetyk Mobila) i filtry (wszystkie). W piątek jadę na wymianę łożyska prawy tył i zastanawiam się nad pozbyciem się katalizatorów - podpowie ktoś czy to mądry pomysł ?
Nietykalny Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ładny egzemplarz, wnętrze też na duży plus jak dla mnie Hm przez wycięcie kata mocy zbytnio więcej nie uzyskasz, to wolnossak więc łatwo więcej ps nie uzyskasz ( jeśli chodzi ci oczywiście o moc ) ale kultura pracy V-ki to odwdzięcza
JawoR36 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Jak się pozbędziesz będzie trochę bardziej "rasowo" chodził. BTW 2 pełne katy 0,5tyś zł. Musisz mieć niski przebieg, jeśli skóra na kierce oryginalna tak wygląda. Co do ESP, po co komu wspomagacze w Quattro? ESP w Q to jak seks w gumie
michu93 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 świetna kompozycja, dobra opcja, chętnie bym swoją oddał za taką
yampik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 wkładać strumienice czy robić przelot ? bo on ma 2 z tego co już byłem pod autem co do ESP - fajnie lata bokiem jak się depnie - jednak autem jeździ też żona - więc ESP by się przydało czasem dupcia potrafi uciec na śniegu co do katów to myślę że więcej warte niż 500
JawoR36 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Katalizatory są dwa, za sztukę płacą od 200-250zł nie więcej. Trochę w temacie siedzę. Rób przelot, po co go strumienicami truć?
yampik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 wiem ile płacą - ale ja planuje sam wysłać do firmy która robi odzysk co do przebiegu - ma 260k - tyle że tyle ma naprawdę
kaju Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 tylko przelot panie od 500 wzwyż to katy od 2,5 ale nie tutaj o tym. jakieś plany masz co do auta? ---------- Post dopisany at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany at 21:04 ---------- wiem ile płacą - ale ja planuje sam wysłać do firmy która robi odzysk co do przebiegu - ma 260k - tyle że tyle ma naprawdę a dlaczego nie? nie z takimi przebiegami tutaj jeżdżą samochody
yampik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 chodziło mi że u mnie nie jest na 100% cofany To jak z tym VINem panowie ? da się rozkodować wyposażenie ? + wyświetlacz w zegarach da się wymienić sam - czy całe zegary? bo załapał trochę bad pixeli
kaju Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 chodziło mi że u mnie nie jest na 100% cofany To jak z tym VINem panowie ? da się rozkodować wyposażenie ? + wyświetlacz w zegarach da się wymienić sam - czy całe zegary? bo załapał trochę bad pixeli da rade wyświetlacz, zajrzyj do tego wątku: http://a4-klub.pl/b5-battalion-176/b5-battalion-87847/ masz w poście na górze strony temat z naprawą FISa
TrollGun Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 W bagażniku na wlepce masz kody wyposażenia: http://a4-klub.pl/zakup-kontrolowany-kupujemy-auto-25/vin-dekoder-wyposazenia-31230/ Fajna wersja, taka mi się marzy, jedynie wnętrze mogłoby być czarne (na mój gust )
Rafal_ Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 kolor lakieru przezajebisty środek już troche mniej - ale to kwestia gustu To jak z tym VINem panowie ? da się rozkodować wyposażenie ? we wnęce koła zapasowego jest wlepka z kodami wyposażenia i po niej dojdziesz
yampik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 chodziło mi że u mnie nie jest na 100% cofany To jak z tym VINem panowie ? da się rozkodować wyposażenie ? + wyświetlacz w zegarach da się wymienić sam - czy całe zegary? bo załapał trochę bad pixeli da rade wyświetlacz, zajrzyj do tego wątku: http://a4-klub.pl/b5-battalion-176/b5-battalion-87847/ masz w poście na górze strony temat z naprawą FISa Nie wiem czy nie taniej będzie kupić nowe zegary
jozek726 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 fajna be pinutka jest quattro jest impreza
yampik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 Powiedzcie mi panowie Co z kwestii wizualnych można w aucie poprawić? Jakie ew mody? Jedyne co mi na myśl przychodzi - to inna fela
kaju Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Powiedzcie mi panowie Co z kwestii wizualnych można w aucie poprawić? Jakie ew mody? Jedyne co mi na myśl przychodzi - to inna fela zajrzyj do battalionu - tam Cię szybko naprowadzimy na odpowiedni tor
JawoR36 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Nawigacja Czarny sufit z S4 Fotele skora Gwint
yampik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 Nawigacja Czarny sufit z S4 Fotele skora Gwint Navi nie używam ;d Czarny sufit może ;d Fotele skórzane - zbędne Co do gwintu - powtarzam to przy każdym nowym aucie - stanowcze NIE ze względu na jakość polskich dróg !!! Ale podsufitkę obadam jak leży ww innych autach
Rekomendowane odpowiedzi