Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile jest w stanie przejechać niezniszczalna jednostka 1.9TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi, jaki największy przebieg widzieliście w 1.9tdi?

Osobiście mam octavię I z 2004 roku to kupiłem ją jak miała 450 tyś. , przekręciłem do 150 tyś. żeby w oczy nie bolało. Obecnie stuknęło prawie 300 tyś. km.

W sumie jest to jakieś 600 tyś. km.

Ile jeszcze takie auto może wytrzymać? :wink:

Opublikowano

tak długo jak będziesz inwestował :)

Opublikowano

ewentualnie dbał :wink:

Opublikowano

ewentualnie dbał :wink:

przepraszam, rzeczywiście termin "dbać" jest bardziej poprawny politycznie :)

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chodzi o naprawy to w ciągu ostatniego roku było zrobione praktycznie wszystko :wink: Od turbiny aż po dwumasę :wink:

Auto u mnie lata jako drugie w rodzinie, jako takie dorywcze, często było tak, że a4 mnie zawiodła a octavia nigdy :decayed:

Opublikowano

Kolega sprzedał B6. Pół roku temu jak auto było na przeglądzie, to miała nalatane ponad 500tyś. W aucie oczywiście zrobiony był soft. Aktualny właściciel bardzo zadowolny z autka. Wali nim kilometry na bogato. Jak była sprzedawana ładnych parę lat temu to miała chyba coś ok 150tyś

Opublikowano

Az sie milo takie cos czyta, oby u mnie bylo tak samo, bo autem chce smigac jak najdluzej :)

Opublikowano
  • Autor

No w tej octavii po za takimi typowymi rzeczami, póki padające turbo, nawalająca masa, siadające serwo ale to normalne bo się zużywa. Nic się nie działo ! :wink:

Opublikowano

kiedys ogladalem program gdzie pokazywali seata toledo I, co mial nalatane milion :) gosciu co 7tys zmienial olej podobno...

1 mln km Seatem

Opublikowano

Mój były sąsiad takim Toledo nalatał ~850kkm i auto dalej jeździło ale oddał na szrot bo trzaskał dalekie trasy na wschód i już się bał o bezawaryjność :wink:

Opublikowano
No w tej octavii po za takimi typowymi rzeczami, póki padające turbo, nawalająca masa, siadające serwo ale to normalne bo się zużywa. Nic się nie działo ! :wink:

mówiąc krótko, że poza wszystkim to nic się nie zepsuło :) Jednym samochodom uchodzi wszystko a w innych drobna usterka jest powodem do wieszania psów :)

Opublikowano
  • Autor

mówiąc krótko, że poza wszystkim to nic się nie zepsuło :) Jednym samochodom uchodzi wszystko a w innych drobna usterka jest powodem do wieszania psów :)

No jakby nie patrzył ale takie elementy po prostu nie będą chodziły wiecznie i w końcu trzeba je wymienić :wink:

Opublikowano

Jezdziłem raz golfem III 1z miał nalatane 1 200 000. troche juz przymulał ale mimo to silnik pracował ładnie oczywiście bez remontu

Opublikowano

No jakby nie patrzył ale takie elementy po prostu nie będą chodziły wiecznie i w końcu trzeba je wymienić :wink:

stąd mój pierwszy wpis, że auto wytrzyma tak długo będzie jeździło jak długo będzie doinwestowywane, tfu miałem powiedzieć dbane :) Nie ma rzeczy wiecznych, nie ma samochodów bezusterkowych i niezniszczalnych. Są tylko auta zadbane albo dojeżdżone.

Opublikowano

1,9 TDi BJB ponad 700tkm ale ostatnie kilometry to już koszty. Olej zmieniany co 15 kkm.

Opublikowano
  • Autor

stąd mój pierwszy wpis, że auto wytrzyma tak długo będzie jeździło jak długo będzie doinwestowywane, tfu miałem powiedzieć dbane :) Nie ma rzeczy wiecznych, nie ma samochodów bezusterkowych i niezniszczalnych. Są tylko auta zadbane albo dojeżdżone.

Nooo i w tym momencie się z Tobą w 100% zgodzę :wink:

Opublikowano

Założę się że sporo tych perełek po 180tys sprowadzanych z niemiec może mieć prawdiwy przebieg ale zakładając że licznik bije kilometry od poczatku.

Powiedziałbym że 1.9TDI to niezniszczalny motor o ile się dba. Co do osprzetu to juz różnie bywa.

Opublikowano

Tu kiedyś kolega z forum passata znalazł w sieci taki przypadek UKpassats.co.uk • View topic - Ladies and gentlemen, I am proud to announce... z tego co ustalił jest to silnik o kodzie AVB i podobno dalej jeździ.

Opublikowano

Największy przebieg jaki widziałem to 690 tyś- Golf III 1.9 Tdi 1z- jeździło na tym co wpadło w ręce, lewa ropa, olej opałowy. Olej wymieniany nieregularnie, mało zadbana. Przy 690 tyś oddana na złom bo buda była już cała zgnita, a motor chodził dalej :-)

Opublikowano

780Tyś passat b5 fl 130ps AWX przyjechal na nierównomierną pracę silnika.