pawel55 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Witam, Tak wiem temat pewnie był wałkowany setki razy ale nie mogę znaleźć nic co mnie interesuje. Dziś nie przeszedłem przeglądu w niemczech z powodu Przednich górnych wahaczy. Pytanie wymienić te uszkodzone, (2 górne w lewym i prawym kole ) Na wahacze z górnej półki , Chodzi mi o lemfoerder. czy jest sens ruszać pozostałe ( jeszcze dziś nie sprawdzałem ale podejrzewam ze oryginalne) I jeszcze jedno pytanie ma ktoś jakieś potwierdzone opinie na temat kompletnego zawieszenia z allegro w cenach 400-600zł ? typu: KAMOKA, MASTER SPORT, KRAFT, czy ENERGY ? WAHACZE KPL AUDI A4 A6 VW PASSAT B5 B6 SUPERB HD!! (3729255422) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. WAHACZE MASTER SPORT KPL AUDI A4 8E2 B6 2001-2004 (3764222059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Komplet Wahaczy Wahacze AUDI A4 A6 VW PASSAT B5 B6 (3781106457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Fido Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Wymień te co mają luz,reszty nie ruszaj.
rollek Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja wymieniłem u siebie wahacze na HARTa (8 wahaczy, 4 końcówki). Zrobiłem już około 9k km na gwintowanym zawieszeniu i różnych kołach od 17' do 19' i jak narazie zero stuków. Hart dodatkowo daje 2 letnią gwarancję jeżeli ma się dowód zamontowania zawieszenia w autoryzowanym warsztacie i wykres ze zbieżności oraz badania amortyzatorów (słowa importera-sprzedawcy), jednak czy to do końca prawda to nie wiem. Co do dolnych wahaczy, to jeżeli nie chcesz zakładać całego nowego kompletu to też bym nie ruszał
pawel55 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 Też tak myślałem, tylko przeszło mi przez myśl ze wymienię teraz 4 a kij wie czy zaraz sie kolejne 4 nie sypną,Ale skoro na przeglądzie było wszystko ok to chyba nie są w złym stanie. Dodam ze przebieg dopiero 150 tys. z tąd moje podejrzenia ze wszystko oryginalne,mam faktury wszystkie od poprzedniego właściciela o remontach, przeglądach i wymianach i nie ma nic o wahaczach. Dlatego waham sie czy ruszac reszte czy tylko uszkodzone. bo te stare,ale oryginalne mogą sie okazać jeszcze lepsze od nowych bubli co wytrzymają mi kilka tys i znowu bede miał problem:kwasny:
Fido Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dodam ze przebieg dopiero 150 tys. Na prawdę w to wierzysz ?
pawel55 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 Na prawdę w to wierzysz ? Wierzę, sprawdzana w niemczech w serwisie i ksiazkę mam. Ksiazka do 2008 roku i wychodzi z niej ze 10kkm rocznie babinka robiła (na poprzednim Brief-ie babcia z 1948r) jako właścicielka Łatwo sprawdzic,tym bardziej ze auto cały czas na terenie niemiec i dalej w niemczech rejestrowane, więc w byle salonie ci sprawdzą
Rekomendowane odpowiedzi