musznik Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Witam.Ubywa mi trochę płynu chłodniczego i lokalizowałem wyciek.Chłodniczka oleju jest w osadzie po sączącym się płynie i to z niej gdzieś się wydobywa.Pytanie, owa chłodniczka ma jakąś uszczelkę odpowiedzialną za płyn, czy poprostu się rozszczelniła?
ja74687 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 tam jest tylko jeden oring ale jak by był uszkodzony to by olej ci leciał A może przewody na niej ci puściły, jeżeli przewody są dobre to raczej się rozszczelniła Może z góry gdzieś kapie ?? Ale podsumowując żadnej uszczelki oprócz oringa tam nie ma
Bartoszzz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Sprawdź przewody idące od/do nagrzewnicy, przebiegają akurat nad chłodniczką oleju, może z nich kapie.
musznik Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2013 Jeszcze się za to nie zabrałem ale po dłuższych oględzinach zauważyłem, że w miejscu podpięcia przewodów do chłodniczki widać utlenione aluminium taki biały proszek. Myślę,że ten proszek pojawił się między przewodem a kolankiem chłodnicy i dlatego nie jest szczelne. Jeszcze jedno pytanie, chłodnica oleju i podstawa od 1.8t (avj) jest taka sama jak w adr?
Labiel Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 W APU jest bynajmniej taka sama jak w ADR
Rekomendowane odpowiedzi