wojtek79 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Koledzy, czy można coś poradziś na pas który słabo się zwija? Chodzi o pas kierowcy, pozostałe trzy zwijają się bez zastrzeżeń. Problem jest wtedy jak jest pora zimowa, odpinam pas a on zwinie się do połowy i więcej nie chce. Jak mu troszkę pomogę to się zwija. W czasie kiedy temperatura jest dobrze na plusie to wszystko jest OK. Chciałbym zapytać czy ktoś z was wie czy to można rozebrać, ewentualnie wyczyścić i nasmarować.
pakotomasz Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Na forum jest opis jako to rozebrać itd. Na początek weź go rozwiń całego i dokładnie wyczyść może to ci pomoże:wink:
Fido Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Woda z płynem (mydłem) czy cuś. Gdzieś temat się przewracał po forum.
pakotomasz Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Dokładnie, najpierw spróbuj ciepłą wodą z mydłem, szczoteczka i dokładne szorowanko:wink:
Viwaldi Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Dokładnie, najpierw spróbuj ciepłą wodą z mydłem, szczoteczka i dokładne szorowanko:wink: Dodam - suszyć rozwinięte.
slimok Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Ja bym nie szorował żadną szczotką bo się pas zmechaci i potem to dopiero nie będzie się zwijał. Tak jak kolega wyżej pisał suszyć go całkiem rozwiniętego.
Grzechoo131 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 ja też mam do wyczyszczenia, kolego udało Ci się? u mnie aute widac ktoś jeździł wcześniej z krótkimi nogami bo pas wyciął rowek w plastiku albo mam przejechane 6 mln kilometrów
wojtek79 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2013 i jak wyczyściłeś te pasy? Jak na razie jeszcze nie bo czas mnie gonił ale wkrótce się tym zajmę.
P01 Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Przerabialem to w Leonie.Wyczytalem w necie aby rozwinac pas zaczepic go o cos i szmatka zwilzona benzyna ekstrakcyjna dokladnie calego wytrzec-pomoglo
Rekomendowane odpowiedzi