myster92 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam. Wczoraj po 2 dniowym postoju nie mogłem odpalić auta(a4 1,9tdi 04r). Na pierwszy rzut oka wyglądało to na zapowietrzenie układu bo silnik kręcił ale nie odpalał. Komputer nie pokazał żadnych błędów, wszystkie odczyty ok. Paliwo dochodzi do samej pompy wysokiego ciśnienia i o właśnie o nią się najbardziej boję. Jakiś miesiąc temu miałem podobną sytuacją ale wtedy auto odpaliło po kilku próbach i do tego momentu było wszystko ok. Tym razem auto nie reagowało nawet na samostart. Miał ktoś podobną sytuację? Chciał bym uniknąć sytuacji, w której będę wymieniać różne części aż w końcu się uda. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Gość harry19-19 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 widocznie nie dawno wymieniłeś filtry , jeżli tak to będziesz musiał zapowietrzyć żeby miało ciśnienie w paliwie na rurkach do Filtra Paliwa
steve69 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 widocznie nie dawno wymieniłeś filtry , jeżli tak to będziesz musiał zapowietrzyć żeby miało ciśnienie w paliwie na rurkach do Filtra Paliwa ? ? ? Możesz napisać to jeszcze raz, ale tym razem po polsku? -- Pozdrawiam. Sławek
piotrsob1 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Sprawdź najpierw klapę gaszącą, może sie blokuje w pozycji zamkniętej:eusathink:
myster92 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Klapa niestety odpada bo cały dolot był rozbierany i wszystko było ok. Dziś zabiera się za to mechanik, może uda się zlokalizować usterkę. Edit: Potwierdzone. Padła pompa. Muszę szukać używanej gdzieś bo nowa to wydatek prawie tysiąca.
elmer80 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Pompa tandemowa? Na aledrogo do 150,- dużo znajdziesz. Szukaj z końcówką N. Ja dałem 130,- i to u mnie w mieście wysłane z Commodore 64
lukaszt1990 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Do tych silników samostart to chyba niezbyt dobre rozwiązanie:jerk:
Rekomendowane odpowiedzi