grzesiek89 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam, Problem jak w opisie. Dziwne jest to ze na benzynie auto nie gasnie przy redukcji do dwojki. Mozliwym pododem moze byc to ze slychac dziwne odglosy spod maski, ( cos w rodzaju nieregularnej "czkawki") zarowno na gazie jak i na benzynie. Zdarza sie rowniez tak ze auto nie chce przyspieszac jak cisne pedal, dopiero po krotkiej chwili reaguje ( na gazie jak i na benzynie). Ktore czesci wymienic, moze ktos mial podobny przypadek. Nie ukrywam ze jest to troche wkurzajace bo jest swego rodzaju loteria i nie wiem czy na najblizszym skrzyzowaniu badz swiatlach auto nie zgaśnie w momencie gdy obroty spadaja ponizej 1000. Pomozecie?
edekxp Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Po pierwsze nie ma tu wróżek Nie wiadomo co masz pod maską zamontowane Domyślam się tylko że masz instalkę II generacji
grzesiek89 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Reduktor wymienilem na SILVER Ale wydaje mi sie ze problem lezy gdzie indziej niz w instalacji lpg. Uwazam tak poniewaz dziwna czkawka jest zarowno na gazie jak i na benzynie. Sam juz nie wiem.
waskivw Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Vag twoim przyjacielem Przyczyn może być cała masa , chyba że lubisz wymieniać części na chybił trafił.
jacek70 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Sprawdź błędy , sprawdź gaz napisz co znalazłeś wtedy się zobaczy .
OloWrocek Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 wygląda mi to na wypadanie zaplonu. sprawdz kable i przewody. na.benzynie co nie gasnie na gazie moze bo potrzebuje dobrej iskry ktorej ty mozesz nie.miec.
grzesiek89 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jak na razie jest ok, jezdzac po miescie i drogach wiejskich auto nie gasnie na gazie. Sam nie wiem ale jakos jest ok, moze to noworoczny cud. Moze poprostu reduktor gazu musial sie jakos "ulozyc". Dzieki Panowie za zainteresowanie sie tematem i wszelkie podpowiedzi Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi