Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T duze spalanie ( katalizator ? )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korekty sprawdzaj na pb zrób loga 002+033 na pb, na lpg to może byc róznie bo instalacja może być licho ustawiona.

Opublikowano
  • Autor

no i sprawa na 90% rozwiązana - źle ustawiona instalacja lpg.

Przejechałem po mieście ok. 25 km na pb, żeby mapy się skorygowały.

I rewelacja spalanie przy spokojnej 8.8l/km czyli tyle ile powinno być.

Potem druga jazda 9.3l/km, więc super.

Laptop w dłoń i patrze jakie korekty, a tu super , oscylowały między 0-3,3%, czasem 5%, czasem -0,8 , ogólnie koło 5% oscylowało.

Dwa razy wyskoczyło 10%, raz 14%.

Więc jutro gaz do regulacji.

Logi zrobie jutro bo dziś bardzo złe wyszły ( nie po bożemu ).

Logi mogą być na dwójce, czy nie bardzo ? do 5k obr starczy ?

Kontrola trakcji nie przeszkadza w logach ? (jak koła mielą )

Dziękuje wszystkim udzielającym się w temacie :wink:

Opublikowano

Na dwojce moga byc od bidy ale jak esp sie zalancza to glupoty wyjda.

Wysłane za pomoca sputnika.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też mi się tak wydaje , że kontrola trakcji tam namiesza.

No nic, zostaje mi znaleźć jakiś kawałek czarnej drogi ( najgorsze jest to że ciągle śnieg pada :decayed: )

Jak zrobić to wrzucę od razu.

Opublikowano

Keicam_Rider ... w jaki sposob ustalasz ile spalił Ci LPG ???? mam nadzieje ze nie z komputera pokladowego...

Opublikowano
  • Autor

soul87 ups :decayed::grin:

ps. tak na poważnie to ja ten samochód podpinam tylko pod kompa, robie logi, a jeździć to jeżdżę raz na tydzień/dwa jak jestem w domu. Ciężko mi stwierdzić stwierdzić jak jest z realnym spalaniem. Jak się pytałem to podobno faktycznie spalanie jest większe. Jak wrzucę logi to może coś więcej będzie wiadomo (oczywiście na pb) :wink:

---------- Post dopisany at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany at 13:03 ----------

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

logi 033 + 002

---------- Post dopisany at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany at 14:53 ----------

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

002+033+115

---------- Post dopisany at 18:35 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

Przed logami wszedlem w Faults Codes i był błąd p0130 ( chech engine się nie świecił ). Skasowałem i dopiero zrobiłem logi.

Opublikowano

Przepływka umrzon.

Opublikowano

No to kurde jest coś nie teges, bo przepływ się za bardzo nie zmienił, tego kata wywalałeś?

Opublikowano
  • Autor

No właśnie to mnie bardzo martwi.

Nie. Katalizator siedzi ciągle.

Egr ?

Dziura w odmie ?

Katalizator ?

Co byście sprawdzili ?

Opublikowano

Ten błąd od sondy pojawia się tylko na lpg czy na pb też? w sumie porównując do pierwszych logów to przepływ sie poprawił, lambda już nie ma takich dużych korekcji na plus jak na początku, tego kata chyba trzeba obadać na początek.

Opublikowano
  • Autor

Ten błąd nie wyrzuca check engine, pojawia się rzadko.

Tzn. czasem skasuje to samochód jeździ tydzień i podczas normalnej jazdy pyk i pali się.

Kiedys mnie ździwiło bo noga jednostajnie na gazie ( ~2,5 k obr ) i wyrzuciło błąd znikąd.

Nie ma zasady kiedy wyrzuca błąd. Wg mnie jest tak, że jeździ się i błąd wyrzuci jak korekta przekroczy 25% to wyrzuca.

Nigdy nie było tak, że skasowałem i wyrzuciło od razu. Czasem trzeba 3 dni jeździć czasem dzień, czasem tydzień.

Pomysły ?

Kat na początek tak ?

Opublikowano

Skoro przepływka nowa. To dolot sprawdz włącznie z DV pod cisnieniem 1bar, nie moze schodzic. jak schodzi to jest dziura.

Opublikowano

mi sie wydaje ze wszystko jest dobrze jest swego czasu jak mialem serie to bylo podobnie kolo 122g/s to zalezy tez od kata jak by wy...al kata to by i lepiej sie zbieral mi skoczylo po wywaleniu o pare g/s na wysokich obr. przeplyw jest odpowiedni co do cisnienia doladowania ,cisnienie mozesz sprawdzic z innym n75 moze posdkoczy

Opublikowano

niestety nie jest wszystko dobrze. Przepływ to tylko 1 parametr ,są jeszcze inne, które na logu odbiegają od zdrowej serii.

Opublikowano
  • Autor

gregor10 czyli twierdzisz, że szczelność do sprawdzenia dokładnie pod 1bar, tak ?

Opublikowano

sprawdz sobie szczelnosc dolotu przy około 1bar (minimum 0.8bara, a najlepiej 1bar, wiecej nie , bo Twój Tip może pęknać )

Opublikowano
  • Autor

Mógłbyś opisać co gdzie zaślepić ( fotki mile widziane ).

Są jakieś kity home made z czego zatyczki przypasować ?

Opublikowano

Musisz zdac sie na swoja pomyslowosc, muszisz zaslepic wejscie do tipa od odmy, i dopasowac zatyczke na wejsciu z filtra do tipa z czyms przez co bedziesz pompowal, albo latwiej zatkac wejscie do tipa np. butelka po frugo i scisnac opaska, a przez mniejsza dziure od odmy pompowac :-)

Wysłane za pomoca sputnika.

Opublikowano

Ja mam wytoczony krążek (chyba 67mm) i w nim złączkę pneumatyczną.