Pikuś Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 fajna sprawa te kody tylko smuci mnie jedna rzecz a mianowicie temperatura zewnętrzna moglaby być pokazywana bezposrednio na klimatroniku a nie poprzez kod. (mowie tu oczywiscie o starszych A4 np 98r. nie wiem jak jest w nowszych,) Mozesz sobie dorezac czujnik z wyswietlaczem i bedziesz mial temp. zewnetrznal w liczniku.
dziarule Opublikowano 15 Czerwca 2006 Opublikowano 15 Czerwca 2006 jak ktos wie to prosze zeby napisal kilka najwazniejszych kodow, np. temperatura na zewnatrz predkosc to wiem i obroty silnika (zreszta chyba zle pokazuje). i powiedzcie co klimatronik diagnozuje DTC i co trzeba wpisac zeby ta diagnoze zrobic...
Hugo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2006 jak ktos wie to prosze zeby napisal kilka najwazniejszych kodow, np. temperatura na zewnatrz predkosc to wiem i obroty silnika (zreszta chyba zle pokazuje) Jaja sobie robisz??A włożyłeś odrobine wysiłku i zajrzałeś na 1 strone tego wątku?? :shock:
dziarule Opublikowano 15 Czerwca 2006 Opublikowano 15 Czerwca 2006 wiem ze sa wypisane wszystkie kody... predkosciomierz spoko dziala ale obroty pokazuje mi jakies smieszne mam 900tys. obr. a on mi pokazuje 123, 146 jakies dziwne liczby a tych czujnikow wtemperatury jest tyler ze nie wiem ktory wpisac kod
Hugo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2006 wiem ze sa wypisane wszystkie kody... predkosciomierz spoko dziala ale obroty pokazuje mi jakies smieszne mam 900tys. obr. a on mi pokazuje 123, 146 jakies dziwne liczby A może wystarczy to przemnożyć przez 10 i będziesz miał liczbe obrotów :twisted:
maciek2,5V6 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Sorki ,że troche zbocze z tematu, ale moze ktoś wie jak zmienić stopnie z F na C w tym nowszym klimatroniku???
Bladyrs Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Sorki ,że troche zbocze z tematu, ale moze ktoś wie jak zmienić stopnie z F na C w tym nowszym klimatroniku??? Trzymając wciśnięty przycisk recyrkulacji powietrza(obiegu zamkniętego) na panelu klimatronika, naciśnij przycisk zwiększenia temperatury (+). dzięki temu zmienisz z F na C. pozdro.
Traviz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Panowie, a co może być przyczyną wyświetlania się: 18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne Dodam, że naprawiany był silnik nawiewu, ale czy to od niego ? :???:
Gajzer Opublikowano 23 Czerwca 2006 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Hugo nie denerwuj sie bo czytalem caly temat ale nie moge zrozumiec jednej rzeczy, np 1c pokazuje 125 (12,5) nie pamietam dokladnie roznie pokazuje przy róznych pozycjach ale kiedy bede wiedzial ze jest bład i jaki czy mi to samo zasygnalizuje ?? mam klimatronik ten z 2 duzymi wyswietlaczmi a OOOO z 97 roku,moze mi ktos to wytlumaczyc?? bo wiem jak sie wpisuje wiem (dzieki Hugo) ktory do czego słuzy ale niewiem jak wyswietla sie bedy,jezeli beda,ktos mi kiedys powiedzial ze powinnnny byc 0 ale to chyba nie prawda bo bym mial bledy na kazdej pozycji(prawie) aaa i nie mam kompa,tzn w zegarach mam 2 male wyswietlacze,jeden pokazuje ktory bieg wrzucony drugi temp, i tak przy okazji czy na tych malych pokazuje sie te inspekcje ?? dzieki i sorka, jezeli ktos by chciał poklikac i wytlumaczyc to z gory dziekuje
dziarule Opublikowano 19 Lipca 2006 Opublikowano 19 Lipca 2006 jesli wyswietlilo mi na kody 6.1 i 15.7 to czy moze to byc cos powaznego i czy na przyklad ten czujnik mogl zostac naruszony przy wymianie termostatu... czy nic nie dolega mojej A4 i na Vagu mam skasowac te bledy ??
kapel22 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Wieeeelkie dzięki!!!!:D:D:D Ale zabawy!!:DNo kucze od dziś kartki z kodami ze mną śmigają w aucie:D Póki co wszystko działa OK. Tylko że ja ma 74 kody ale te co są mi wystarczają Jeszcze raz dzięki!
Gość t-o-m-e-k Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 a czy jest jakis kod który pokazuje spalanie przeglądałem te kody ale nic nie znalazłem [ Komentarz dodany przez: zdeniu: 2006-08-14, 18:10 ] witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie
szpak Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 no własnie szkoda ze nie pokazuje spalania, ja znalazłem niedawno u siebie obrotomierz (kod - 27), a pytanko mam takie moze dla wielu z was proste, ze pod wartoscią kodu 1c jak pokazuje u mnie .0 to znaczy ze nie ma błędów tak?? [ Dodano: 2006-08-29, 14:54 ] :mad: HHAAALLOOOO zaglądacie tu w ogóle jeszcze
ciku Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 No kody sa zejefajne ... dziekuje kolego HUGO :mrgreen: Teraz wyskoczylem przed domek do Audzinki i poklikalem chwilke a jutro troche mam zalatwien wiec Audzinke wezme ze soba i bede sie bawil
kielbasek Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 czytałem wszystkie wasze posty i dalej nie wiem jak wpisać dane liczbowe w klimatroniku. Może ktoś mi wyjaśni
Gość zdeniu Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 czytałem wszystkie wasze posty i dalej nie wiem jak wpisać dane liczbowe w klimatroniku. Może ktoś mi wyjaśni normalnie ręce opadają :mrgreen: przecież wszystko wyraźnie jest opisane w pierwszym poście tego tematu
Hugo Opublikowano 14 Września 2006 Autor Opublikowano 14 Września 2006 czytałem wszystkie wasze posty i dalej nie wiem jak wpisać dane liczbowe w klimatroniku. Może ktoś mi wyjaśni Trzeba było preczytać dokładnie to co napisałem w 1 poście na 1 stronie , a mianowicie : "Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji. Następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. Wyświetli się 1c. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury żeby wybrać numer kodu. Naciśnij ponownie przycisk recyrkulacji. Wyświetli się wartość. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury ponownie aby wyświetlić inny kod." Pozdro
kielbasek Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 Spoko do tego zaraz doszedłem ale nie wiem jak to zmienić, czy wogóle da się zmienić ręcznie te wartości
Pikuś Opublikowano 14 Września 2006 Opublikowano 14 Września 2006 kielbasek, jakie Ty wartosci chcesz zmieniac :?: :?:
Rekomendowane odpowiedzi