Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Potężne spalanie na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie mam ASN a i dziwnie się zachowuje wskazanie spalania (na postoju) - pokazuje 7 - 9 litrów czy to normalne ?

Czy coś jest z tym nie tak a jeśli tak to co ?

Mam od niedawna go i odkąd go mam tak pokazywał to sporo więcej niż powinien faktycznie zużywać tym bardziej że w trasie spala poniżej 9 litrów a przynajmniej takie pokazuje średnie zużycie.

Opublikowano

Mój pokazuje podobnie.

Opublikowano

W audi jest w ogole takie wskazanie ? W seacie i vw to jest l/h w audi nie widzialem :naughty:

Opublikowano

W mojej nie ma wskazania postojowego. To co pokazuje to pewnie ostatnie wskazanie przed zatrzymaniem.

Opublikowano
Witam jak w temacie mam ASN a i dziwnie się zachowuje wskazanie spalania (na postoju) - pokazuje 7 - 9 litrów czy to normalne ?

Czy coś jest z tym nie tak a jeśli tak to co ?

Mam od niedawna go i odkąd go mam tak pokazywał to sporo więcej niż powinien faktycznie zużywać tym bardziej że w trasie spala poniżej 9 litrów a przynajmniej takie pokazuje średnie zużycie.

7-9 Litrów na postoju, to przegoń go od świateł do świateł i w ostatniej chwili hamuj to ci wskoczy i 40 chwilowego i do puki nie ruszysz to ci nie spadnie a więc nie panikuj, z rana jak startujesz to też spalanie masz wysokie, i również jeśli nie ustabilizujesz jazdy to będzie cały czas wysokie, :wink: Spalanie poniżej 9 w trasie hmm kurcze to musisz pedał gazu tylko muskać :wink: bo ja z tego co pamiętam to takie spalanie pojawia się ja próbuję dotknąć pedał gazu na 5 biegu i nie przekraczając 80 km/h.

Chcesz mieć pewność dokładną wskazania co do spalania, zatankuj do pełna zrób odcinek 100km, i do tankuj do pierwszego odbicia, i sobie zweryfikujesz, oczywiście fis a rzeczywiste spalanie może się różnic nieznacznie.

Opublikowano
  • Autor

Kolega Aro51 chyba słusznie zauważył że to spalanie w Audi to nie jest tak jak w Wv czy np. Skodzie gdzie komputer podaje spalanie w czasie czyli l/h tu podaje w l/100km więc jak auto stoi to i to spalanie wywala w górę tak mi się wydaje. Jeśli chodzi o spalanie to w lato ciężko mi było zejść poniżej 10 litrów w zimę na zimówkach bez problemu w trasie poniżej 9 ostatnio miałem 8,7 8,8 średniego spalania przy prędkości około 70km/h

Opublikowano

Ja jechałem ostatnio do 100 km/h i spalił mi 8L ;) A co do wskazań spalania chwilowego to komputer pokazuje ostatnią wartość jaka była pred zatrzymaniem auta

• 2 lata później...
Opublikowano

czy ktos wie jak w fisie zmienic wskazanie spalania z km/litr na l/100 km ????

Opublikowano

Zmień kod kraju z Japonii na Resztę Świata (Rest of World). Niezbędny będzie kabel.

Opublikowano

dzieki kolego pomogłes mi :)