Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Wielki problem z licznikiem - proszę o radę (wskazówki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie mam problem takiej maści stało sie to raptownie i niczym nie było zapowiedziane a mianowicie jak przekręcę kluczyk zapłonu to wskazówka obrotomierza drga jak wyłączę zapłon to jeszcze parę chwil drga i przestaje, objawia sie to tym iż prędkościomierz nie działo w ogóle (umarł??) a jak zapale silnik to i obrotów nie pokazuje ale kilometry liczy!!! używałem opcji szukaj ale wszystkie przypadki są takie ze to prędkościomierz drży ale nie obrotomierz bardzo proszę o rady bo nie mam pojęcia o co chodzi dodam ze sprawdzałem bezpieczniki i nic :wallbash:

Opublikowano

zapnij vagine i zrob test licznika, prawdopodobnie umarl, chyba ktos z forum bawil sie w ozywianie, poszukaj w tematach o licznikach

Opublikowano

właśnie miałem taki zamiar podpiąć pod vag byłem teraz w garażu i ożył licznik ale tylko na jeden raz później to samo poszukam na forum jak bym nie znalazł to kolego podeślij linka do tego jak to zrobić

proszę! :notworthy:[br]Dopisany: 15 Sierpień 2008, 12:02 _________________________________________________szukam szukam i nie znalazłem jak to naprawić pomóż kolego bardzo cie o to prosze ( i innych tez) :notworthy:

Opublikowano

Witajcie.

Mam problem ze swoim A4 B5 AHH, mianowicie wskażnik paliwa po zatankowaniu na full pokazuje tylko 3/4 stanu po jakims krotkim czasie spada do połowy i znowu idzie do gory. Zawsze wskażnik oszukuje jedynie co dobrze chodzi to rezerwa piszczy o czasie. Wskaznik temperatury silnika czasem spada na jakies 80stopni gdzie silnik jest goracy. Podobne rzeczy dzieja sie z obrotomierzem. Szwankuje na zasadzie podnoszenia sie malymi skokami oraz wskazywania predkosci obrotowej wolnych obrotow jako 0 lub 400 albo nawet 1200. Koledzy jesli ktos na ten temat cos wie prosze o pomoc. Pozdrawiam Adalbert5.

Opublikowano

jezeli mnie pamiec nie myli to kolega kobra7 (czy cos takiego) chyba zajmowal sie licznikami, poszukaj go i napisz mu pw

Opublikowano

na allegro jest gosc ktory naprawia liczniki z audi nazywa sie clifm

Opublikowano

panowie mam nowy problem wsadziłem licznik od anglika ale musiałem zmienić tarcze na taka co km/h pokazuje zdejmowałem wskazówkę i wyszła razem z iglica tego napędu :wallbash: później jak wsadziłem i ustawiłem ale wskazówka zaczęła ciężko chodzić tz. skacze jak by sie przycinała probowałem ja ustawić ale jest takie wrażenie ze jak ja pociągnę delikatnie do gory to chodzi ok ale zaraz wpadnie znów o ten milimetr i lipa znów skacze ( jak by jakieś lozysko wpadało w jakiś dołek i sie zaciskało)

to skakanie jest takie za jak sie rozpędzam i wskazówka powinna pokazywać 60km/h to ona pokazuje 50 tak jak by sie zawieszała dopiero jak złapie wiekszej predkości np. 100 to wskoczy na 100

jak to naprawic wie moze ktoś???????????

Opublikowano

albo zamontowac prawidlowo, albo wymienic zegar :cool1: