grzesiek646 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Wśród forumowiczów jest ktoś może z Warszawy i posiada w swoim TDI zmodyfikowany układ wydechowy w jakimkolwiek stopniu ? Zastanawiam sie nad pewnymi modyfikacjami ale najpierw chcialbym na zywo obadac jakie sa wrazenia audio no i przede wszystkim czy mody w ukladzie wiaza sie z utrata jakiegokolwiek konfortu podrozowania ?
pijey88 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 klekot będzie zawsze klekotał, co byś tam nie zrobił to i tak super nie będzie mi ostatnio spadła obejma (łącznik) wydechu z przodu i całkowicie mi się rozpiął (opadła rura) wydech na wysokości fotela kierowcy (czyli spaliny nawet nie trafiały do żadnej puszki, jedynie był DPF), gdyby nie stukanie rury o podłogę to w życiu po samym dźwięku nie powiedział bym że cokolwiek się dzieje z wydechem, zero zmiany w głośności pracy, myślałem że powinien być straszy hałas, a tam seria proponuje założyć ozdobne końcówki, ale modzenie wydechu żeby coś zmienić akustycznie nie ma sensu
MAGIC87 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 po zrobieniu wydechu jest całkiem inny dzwiek. kolega wyzej chyba nie jezdził na przelocie:grin: 1.9 ale to to samo co 2.0 na przejazdy do 20-30 km na raz jest ok, na dłuzsze wypady powyzej 200-300 km męczy
pijey88 Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 1.9 nie masz DPFa, więc jest głośniej, u mnie po rozpięciu wydechu nic zupełnie się nie zmieniło a co do przelotu to jeździłem wcześniej Golfem mk3 2.8 VR6 na przelocie 2,5" z dwoma pustymi puszkami, więc wiem coś o przelotach
Rekomendowane odpowiedzi