Opublikowano 16 Października 20178 l Panowie. Rodziców ostatnio kosztował remont łazienki 11 tys. zł. ( Robocizna) Czy powinni dostać jakiś rachunek/fakturę lub cokolwiek od fachowca który to zrobił? W dodatku skasował co do złotówki tyle ile wyliczył bez żadnego rabatu... Robote wykonał bez zarzutów ale czy jest to wporządku? Edytowane 16 Października 20178 l przez Bristol
Opublikowano 16 Października 20178 l Jeśli ma zarejestrowaną działalność to fakturę powinien wystawić ( jeśli przed podjęciem pracy nie było umawianie inaczej ) .11 koła za łazienkę to sporo,wszystko tam robił hudraulikę itp?Wysłane z s8
Opublikowano 16 Października 20178 l Ma zarejestrowaną działalność. Tak łazienkę robił praktycznie od podstaw.
Opublikowano 16 Października 20178 l Więc takie tematy uzgadnia się przed podjęciem pracy czy z fakturą czy nie,fakturę gdyby wystawiał to wiązałoby się z większymi kosztami.BTW a człowiek powie 3 tysiące za łazienkę to ludzie patrzą się jak na kosmitę.Wysłane z s8
Opublikowano 17 Października 20178 l 16 godzin temu, xBladex napisał: No i tu cię zaskoczę.. mnie drewniana wyszła 1750zl za 60m² Pany takie pytanko mam... Co powinno się najpierw wykonać.. : wylewki maszynowo czy tynki maszynowe? Tak tylko Ty nie masz w ogole obróbek... masz banalnie prosty dach więc nawet nie ma porównania. Gdybyś miał taki dach jak ja to sam materiał z drzewa by wyniósł coś kolo 4 koła.
Opublikowano 17 Października 20178 l Panowie, jestem przed wyborem paneli podłogowych (zastanawiam się nad firmą Egger- znacie ? może coś lepszego ? ) oraz drzwi wewnętrznych (DRE PORTA itd. ) Jakie są Wasze doświadczenia ?
Opublikowano 17 Października 20178 l W dniu 2017-10-13 o 12:23, talib1990 napisał: 6,5 x 18 m, prawa strona będzie bez okien ale będą luksfery Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Też mnie to zastanawiało jak będą rozmieszczone okna w tym domu. To indywidualny projekt czy jakiś gotowy na wąską działkę ? Będzie garaż ?
Opublikowano 18 Października 20178 l Też mnie to zastanawiało jak będą rozmieszczone okna w tym domu. To indywidualny projekt czy jakiś gotowy na wąską działkę ? Będzie garaż ? Garaż na 2 auta hehe . Projekt przy migdałowej 3 z poszerzonym garażem i przedłużonym poddaszem na 3/4 garazu .Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 18 Października 20178 l No nie pomyślałem, że brama garażowa i drzwi wejściowe nie muszą przecież być na jednej ścianie Ciekawy projekt - jedynie ta lukarna nie podoba mi się. Edytowane 18 Października 20178 l przez granatowy
Opublikowano 18 Października 20178 l No nie pomyślałem, że brama garażowa i drzwi wejściowe nie muszą przecież być na jednej ścianie Ciekawy projekt - jedynie ta lukarna nie podoba mi się. Zauważyłem ja ostatnio hahaha, nie zwracałem uwagi na to co zrobić niech zostanie . Nasza dzialka jest tak choooyowa pod względem wymiarów 14szer mniej więcej na 60 m długości - dla mnie priorytetem był duży garaż na 2 auta od frontu aby nie objeżdżać domu i wygodnie parkować - więc jest tak nie inaczej Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 18 Października 20178 l Jak na taki kształt działki to umiejscowienie garażu jest chyba najlepsze. Tak jak piszesz nie trzeba objeżdżać domu, budować długiego podjazdu a zimą go odśnieżać Dodatkowo masz salon oddalony od drogi ( jest ciszej jeżeli jest ruchliwa ).
Opublikowano 18 Października 20178 l 2 godziny temu, granatowy napisał: Jak na taki kształt działki to umiejscowienie garażu jest chyba najlepsze. Tak jak piszesz nie trzeba objeżdżać domu, budować długiego podjazdu a zimą go odśnieżać Dodatkowo masz salon oddalony od drogi ( jest ciszej jeżeli jest ruchliwa ). dom jest na końcu wsi.... na końcu działki ( od strony salonu ) zaczyna mi się las więc cisza spokój , nuuuuuuuuda
Opublikowano 24 Października 20178 l " zero " wylane od wczoraj chłopaki jadą ze ścianami Używa ktoś bramy garażowej Hato ? Jakie okna polecacie ? ilu szybowe(PCV ) ?
Opublikowano 24 Października 20178 l mojej żony kuzynka ma u siebie w domu i są zadowoleni z niej ... mają już ją około 1.5roku to ponoć tylko baterie w pilocie wymienili ... plus to cena minus to ponoć słaby zasięg pilota ( wiadomo dla jednego 5-10m będzie słabo a dla drugiego wystarczająco )
Opublikowano 25 Października 20178 l 23 godziny temu, adamFox napisał: mojej żony kuzynka ma u siebie w domu i są zadowoleni z niej ... mają już ją około 1.5roku to ponoć tylko baterie w pilocie wymienili ... plus to cena minus to ponoć słaby zasięg pilota ( wiadomo dla jednego 5-10m będzie słabo a dla drugiego wystarczająco ) produkcja w Sosnowcu , byłem wczoraj obejrzeć i fajnie to wszystko wygląda 5300x2200 w antracycie z napędem i montażem 5600 netto + 8% . Wiśniowski 8000 a Hormann około 12k zł
Opublikowano 25 Października 20178 l W dniu 24.10.2017 o 08:03, talib1990 napisał: " zero " wylane od wczoraj chłopaki jadą ze ścianami Używa ktoś bramy garażowej Hato ? Jakie okna polecacie ? ilu szybowe(PCV ) ? Bierz okna 3 szybowe - nie słuchaj nikogo, że 2 szybowe to samo...
Opublikowano 25 Października 20178 l 13 godzin temu, cylit napisał: Bierz okna 3 szybowe - nie słuchaj nikogo, że 2 szybowe to samo... ja wybrałem 3 szybowe Pixel z oknoplastu. Zobaczymy jak to się będzie sprawować cieplnie. Na + fajny design , ruchome słupki w każdych oknach i konkurencyjna cena
Opublikowano 25 Października 20178 l 14 godzin temu, talib1990 napisał: produkcja w Sosnowcu , byłem wczoraj obejrzeć i fajnie to wszystko wygląda 5300x2200 w antracycie z napędem i montażem 5600 netto + 8% . Wiśniowski 8000 a Hormann około 12k zł Jakie wymiary tej bramy? ja za 3.8m hormanna z napędem najszybszym jaki robią dałem 5500zł z montażem, Wiśniowski robi swoje bramy ale napęd montuje hormanna. Odnośnie okien, 3 szybowe, 6 albo 7 komorowe, kupowałem w oknoplaście Edytowane 25 Października 20178 l przez Pucek
Opublikowano 25 Października 20178 l 9 minut temu, Pucek napisał: Jakie wymiary tej bramy? ja za 3.8m hormanna z napędem najszybszym jaki robią dałem 5500zł z montażem, Wiśniowski robi swoje bramy ale napęd montuje hormanna. Odnośnie okien, 3 szybowe, 6 albo 7 komorowe, kupowałem w oknoplaście brama 5,3 m szeroka 2,2 wysoka Edytowane 25 Października 20178 l przez talib1990
Opublikowano 26 Października 20178 l W dniu 24.10.2017 o 08:03, talib1990 napisał: " zero " wylane od wczoraj chłopaki jadą ze ścianami z CZEGO MURUJESZ?