jordan233 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam Moje Audi pożera olej ,audiczka nie kopci -zero!!! Na 1000km wziął 3l oleju!!! - to jakaś masakra. Samochód jest po remoncie silnika,był przestawiony rozrząd. Wszsytko zostało wymienione na nowe podzespoły. Przed naprawą cały czas autko jeździło na Mobil1 ,teraz jeździ na Castrolu,skąd tak duże zużycie oleju?,żadnego wycieku niema.
Dev Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 nowe pierscienie i uszczelniacze na zaworach ?
jordan233 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 pierścienie nie,ale uszczelniacze tak ,ale gdyby pierścienie poszły to by kopcił,a tu nic.
galka90 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 a w zbiorniczku wyrównawczym go nie ma?? chociaż 3l to byś prawie sam olej miał no gdzieś sie podziać musi jak zero wycieków piszesz i nie kopci to już nie wiem gdzie może być. A jak odpalasz rano to nie puści niebieskiego dymka
jordan233 Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Opublikowano 6 Marca 2014 Teraz wygląda to tak na 800km bierze 1 litr oleju - trasa z Holandii do Polski przy 120-130 km/h Z tego co udało mi się ustalić to była wymieniana miska olejowa, z tym że brakuje w niej czarnego plastiku(przegroda miski olejowej) czy to może mieć wpływ na pożeranie oleju?
Tupik007 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 i jak tam ustaliłeś co i jak ??podziel sie bo mi tez na trasie polska holandia niepokojąco dużo oleju pochlonoł
dracus6662 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 no to koro w płynie oleju nie masz , mówisz że nie bierze oleju, to poprostu musi lać gdzieś bokiem może spod misy , no chyba że bagnety pomyliłeś i zamiast 3.0 masz 1.6:polew:
Rekomendowane odpowiedzi