lukas551 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam:hi: Mam problem tego typu iz przyszla zima a co za tym idzie przyszly mrozy (aktualnie -18') i po rozruchu auta na wolnych obrotach drży kierownica(karoseria).Po wstawieniu auto do garazu na noc na drugi dzien jest OK zero drgań. Zapewne to wina poduszek,guma robi sie twarda i drgania przechodzą na karoserie.Pytanie do Was.Mial ktos taki problem??Warto wymienic poduszki??
piotrsob1 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 A nie kopci z początku w czasie tych wibracji? Jeżeli tak, to zacznij od sprawdzenia świeczek żarowych
POWER-KRIS Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Kuzwa ale kret ze mnie a już do dwumasy chciałem się dobierać a nie sprawdzałem świec 3 lata. ;-) A w Skodzie Octavii 2 w tamtym roku mi 2 padły i też drżała i ciężej paliła. Tam dałem Febi ale teraz lecę po Beru.
vp-tdi Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 co mają swiece do drżenia auta ,ja odpalam ,po 5 s wyciagam kapturki ze swiec i jakos nic nie drga,swiece przeciez sa tylko do odpalania. troche musi drgac bo wiadomo ze w takie mrozy wszystko sztywnieje . u mnie 2 wachacze pukały a teraz jak jade po tej samej drodze nic nie puka ,ze sztywniały nawet gumy w wachaczach
lukas551 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2014 Plecionka w idealnym stanie a swiece rok temu wymienilem:kwasny: Przy temperaturze płynu 90" tez drży ,tylko kwestia mrozów:kwasny: Jak dopadne dzisiaj jakies ładne poduszki to wymieniie i dam znac czy pomogło Ps.Ale co maja swiece do pracy silnika po rozruchu??Mysle ze jakbym swiece mial padniete to po rozruchu by telepalo buda ale to przez 10s poprzez nie równo rozgrzane gary
dracus6662 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 a wieszaki wszystkie ori i nie urwane ? ja mam taką przypadłość nawet jak redukuje bieg to nieraz takie drganie słychać i szybko doszłem z tym do ładu kiedy oddałem auto do servisu na wymiane katalizatora na nowy ( nie mylić ze strumienicą) to urwali mi jedną gumę i wymienili , nowa była troszkę inna wydaje mi się ze krótsza i było słychac takie drgania przenoszone na kabinę ,po zakupie nowej ori gumy(wieszaka) jest cisza, oczywiście przy wymianie kata wymieniłem również plecionke na nowa:wink:
lukas551 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2014 Kolego tak ori te co podwieszaja wydech.Najgorzej kierat drży. Podczas jazdy tego nie ma tylko na wolnych obrotach sa takie objawy.
Tooomi Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 "Zapewne to wina poduszek,guma robi się twarda i drgania przechodzą na karoserie" Sam sobie kolego dopowiedziałeś że gumy są sztywne i nie tłumią tak jak trzeba,ten typ tak ma,ja mam tak samo jak jest na minusie nie wiem jak u innych,tak jakby miał za małe obroty po dodaniu na troszkę więcej przestaje,a obroty mam idealne,ja bym poduszek nie wymieniał szkoda kasy,wiem denerwujące te drgania,chyba że masz poduchy walnięte,bo ja mam dobre.
lukas551 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tez mam dobre poduchy,ale nie przyjemne są te drgania:kwasny:
Rekomendowane odpowiedzi