Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciezko pali i trzesie na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

to buczy z filtra powietrza czy słyszysz buczenie z innego miejsca? A sprawdzałeś poduszki - są ok?

---------- Post dopisany at 22:24 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ----------

u mnie teraz mocno dolega do błotnika....chodzi aby nie było szczeliny na tym łączeniu - u mnie była.... owa guma nie dolegała - było widać po rancie - blasze iż tylko miejscami była czysta tam gdzie się stykało reszta była zakurzona...

Opublikowano

ja kjade autem to slysze buczenie w filtrze powietrza przy dodawaniu gazu + dzwiek metaliczny

Opublikowano
  • Autor

: turzol: najlepiej sprawdzisz przez odkręcenie górnej części filtra + wyjmij filtr wew. wtedy będziesz miał swobodny dostęp do tego wlotu i sprawdź nawet palcami czy przylega uszczelka czy nie... tylko nie dokręcaj filtra od błotnika...

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:26 ----------

: adi55: buczenie z filtra może być to co ja mam - kwestia sprawdzenia.

Dzwięk metaliczny - dochodzi z komory silnika czy z innej części auta - jak dajesz gaz może wydech gdzieś stuka - a jeśli z silnika to sprawdź jak wygląda u Ciebie pod pokrywą - może szklanki lub popychacze...

Opublikowano

walek byl wymieniany i popychacze a reszta jest oki,jutro zobcze ten obudowa ale z tego co pamietma to ta obudowa mi tak sie rusza ja kja trzyamam a ona powinna szytwno sie trszymac czy jakies luzy ma miec?

Opublikowano
  • Autor

u mnie też się nie ruszała - ktoś ją wcześniej najwidoczniej poluzował włożył filtr i przykręcił ale nie zwrócił uwagi czy jest dobrze zamontowany...

najlepiej zrób:

: najlepiej sprawdzisz przez odkręcenie górnej części filtra + wyjmij filtr wew. wtedy będziesz miał swobodny dostęp do tego wlotu i sprawdź nawet palcami czy przylega uszczelka czy nie... tylko nie dokręcaj filtra od błotnika... a i sprawdz czy dwa dolne bolce są w gumach...

Opublikowano

Ja jutro lecę popoludniu do garażu zbadać sytuację :grin:

Opublikowano

No to coś dziwne bo u mnie na obudowie filtra nie ma tego drugiego wlotu w błotnik. Auto 2001rok. Nawet w nadkolu nie ma wlotu. Czyżby były dwa rozwiązania konstrukcyjne? :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
No to coś dziwne bo u mnie na obudowie filtra nie ma tego drugiego wlotu w błotnik. Auto 2001rok. Nawet w nadkolu nie ma wlotu. Czyżby były dwa rozwiązania konstrukcyjne? :kwasny:

hmmmm najwidoczniej tak....

czyli rozumiem iż u Ciebie jest tylko jeden wlot do filtra?

Zrób i wstaw fotę......

Opublikowano

dzis bylem zobaczyc u mnie i tez niema drugiego dolotu powietrza:kwasny:

Opublikowano

jesli klapka sie nie zamyka to nie jest powiedziane ze klapa gaszaca jest zepsuta, moze byc nagar w dolocie który blokuje klape, moze byc nieszczelnosc podcisnienia lub poprostu uwalony zawór podcisnienia

Opublikowano
  • Autor
dzis bylem zobaczyc u mnie i tez niema drugiego dolotu powietrza:kwasny:

Oooo czyli wygląda iż mamy kilka rozwiązań.... hmmm.

Czyli u was z filtra dolot jest jeden tak? Gdzie on idzie?

Opublikowano

jeden. Ten od góry, co łapie powietrze tunelem z grila.

Opublikowano
  • Autor

hmmm no to faktycznie mamy inne rozwiązanie....

PS. Odkręcałeś puchę??? może drugie wyjście wychodzi u Was nie na błotnik tylko gdzieś indziej...?

Opublikowano

Z tą obudową to dziwne. Kolega przyjechał do mnie Passatem z 2001r (AWX) i ma wlot od strony prawej błotnika, Ja z resztą też ( A4 rocznik modelowy 2002r) obudowy w ETCE mają te same numery.

Opublikowano

U mnie w AVF 2003 też jest dodatkowy wlot. Może to coś związane z rynkiem sprzedaży? PL DE Skandynawia ?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

W pewnym stopniu na pewno tak, oto przykład ( U mnie tego sita nie ma):

Bez_tytu_u.jpg

Opublikowano

U mnie też nie ma sita. A co to jest rura grzejna 23? Słabo widać ale chyba 23. To nie wejście odmy???

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Może dolot powietrza z błotnika został wprowadzony od jakiegoś numeru nadwozia. Powiedzmy od 2002 roku. Czy ktoś z 2001 roku ma dolot z błotnika??