Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przepustnica - Adaptacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po przekręceniu kluczyka w stacyjce słychać dżwięk jakby pracyjąceg "silniczka" przy przepustnicy trwa to pare sekund. . Nie zwracałem na to uwagi wcześniej i czy to ma tak byc ?

Czy może zrobic adaptacje przepustnicy i ten dźwięk zginie.

Pozdrawiam

Szusty

Opublikowano

Tak ma być.

Opublikowano

Czyli nie przejmować się . Myślałem że jak zrobie adaptację przepustnicy. to ten dżwięk zginie.

Pozdro

Opublikowano

nie zginie :wink:

Opublikowano

Ja mam 1.6 ADP nie myślałem nigdy robic adaptacji jak ja poprawnie wykonac mam problem z obrotami wiruja czytałem ze mozna ja wykonac recznie po odłaczeniu wtyczki wskaże ktoś która to wtyczka?

Opublikowano
Ja mam 1.6 ADP nie myślałem nigdy robic adaptacji jak ja poprawnie wykonac mam problem z obrotami wiruja czytałem ze mozna ja wykonac recznie po odłaczeniu wtyczki wskaże ktoś która to wtyczka?

A wiesz gdzie znajduje się wogule przepustnica? Jeśli tak to ma ona tylko jedną wtyczkę.

Opublikowano

Koło zbiorniczka wyruwnawczego tak? i ta wtyczke odpiąć i dajej jak postepowac chodzi mi o ustawianie z kluczyka bez vag-a

Opublikowano

Pisane milion razy odłączyć wtyczkę od przepsutnicy, ewentualnie wypiąć aku potem włącz zapłon na jakiś czas powiedzmy 10 sekund nie uruchamiaj silnika potem wyłącz zapłon włącz i już po adaptacji

Opublikowano

Dołaczam sie do tematu, moj problem jest troche inny bo falowaly mi obroty na biegu jalowym wiec wyczyscilem przepustnice i teraz na rozgrzanym silniku trzyma od 1000 do 1500 rpm, czasami zejdzie do 850 a czasami jak krece na wysokich obrotach to potrafi zostac na tych obrotach, jak puszczam gaz to dopiero po chwili czuc ze zwalnia. chcialem zrobic adptacje vagiem 311.2 tak jak pisza ale sie nie da, jakis error pisze, przez csekunde jest tak:

Bez_tytu_u.jpg

a pozniej tak:

123.jpg