Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwnie mienki pedał po wymianie hamulców i płynu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi: Panowie mam taki mały problem, po wymianie hamulców z tyłu + płynu hamulcowego pedał hamulca zrobił się "dziwny". Tzn muszę go głębiej wcisnąć żeby zaczął hamować, jest strasznie miękki :kwasny: wcześniej tak nie było, co spowodowało tą zmianę ? Może jak pojeżdżę trochę powróci to do normy ?
Opublikowano

Strasznie wqurwia mnie jak czytam"wymiana hamulcow"

Napisz co zes wymienil w tym pudle ale konkretnie

Opublikowano

zacisk, jarzmo, tarcze, płyn hamulcowy. Standard na 288 z b7.

Opublikowano
Strasznie wqurwia mnie jak czytam"wymiana hamulcow"

Napisz co zes wymienil w tym pudle ale konkretnie

Dev bez stresu mamy weekend:wink:

Sam wymieniałeś czy serwiś??

Grzebane coś w zaciskach??oprócz przetaczania płynu??

jak wymieniony płyn hamulcowy??

Opublikowano

dałem to do zrobienia znajomemu mechanikowi :whistling:

Opublikowano
dałem to do zrobienia znajomemu mechanikowi :whistling:

Piszę bo też tak miałem ostatnio,wymieniałem tył i zacisk był zapieczony.Wymiana uszczelek itd mechanik(dałem mu chwile prawdy)nie zalany zacisk,nie odpowietrzony do końca(najlepiej odpowietrzeniem do góry),wyjechałem z warsztatu o 24 jadę hamulec i wpadł.Zrobiłem to sam i jest miękki(wspomaganie działa:grin:)ale jak mu depne to staje dęba.

Opublikowano

Krzysiek zmień ta czcionkę bo nie da się czytać :kwasny:

Opublikowano

musisz dobrze odpowietrzyć zaciski. Zaciski 288 ciężko się odpowietrza, najlepiej robić to jak są jeszcze wykręcone. Blokujesz tłoczek i potrząsasz podczas odpowietrzania.

Opublikowano

Mówisz i masz

Tak poważnie,pewien czas był trochę tępy tzn jedna droga do NL(1.3k km) i wszystko chula jak trzeba

Opublikowano
musisz dobrze odpowietrzyć zaciski. Zaciski 288 ciężko się odpowietrza, najlepiej robić to jak są jeszcze wykręcone. Blokujesz tłoczek i potrząsasz podczas odpowietrzania.

kurcze nie mam warunków do takich napraw :kwasny: a nie masz tam kogoś do kogo mógł bym postawić auto i by mi ogarnął ??

Opublikowano

Nie znam mechaników. Ja wszystko sam ogarniam w aucie, bo mam garaż z kanałem. Jak się zrobi cieplej to możesz podjechać, bo niestety garaż nieogrzewany:kwasny:

Opublikowano

ok, będę pamiętał, bo w przyszłym tygodniu ma być cieplej :decayed:

Opublikowano

No właśnie też czekam na ocieplenie, bo będę wymieniać rozrząd i przednie tarcze.

Opublikowano

mogę wpaść pomóc, ja pomogę Ci a przy okazji się odpowietrzy to :wink: w sumie to bym miał jeszcze 2 rzeczy do zrobienia ale szczerze mówię się na tym nie znam :doh: a o dobrego mechanika który zrobi wszystko dobrze bez problemów jest strasznie ciężko :facepalm:

Opublikowano

Możesz wpaść, masz tylko 40 min drogi. A co masz jeszcze do zrobienia?

Opublikowano

dokładnie, nie daleko. Łożysko sprężarki klimy, muszę jeszcze wymienić czujnik temperatury bo padł i coś teraz mi się dziś zrypało z poziomowaniem xenonu :facepalm:

daj znać kiedy tam będziesz grzebał :wink:

Opublikowano

z czujnikiem poziomu jest taki problem, że przez otworek we wtyczce dostaje się do środa wilgoć. Styki śniedzieją i przestaje działać. Na forum jest wątek w którym pokazuje jak to naprawić.

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-naprawa-czujnika-samopoziomowania-swiatel-135635/

Opublikowano
:thumbup1: chyba zacznę u Ciebie serwisować auto :wink:
Opublikowano

1. zapowietrzone tylne zaciski

2. trzeba czekać aż sie dotra klocki z tarczami

najpierw odpowietrzenie, wzrośnie wówczas siła hamowania co przyśpieszy proces docierania a co za tym idzie poprawy skutecznosci hamowania

Józek tarcze i klocki dałes nowe czy jakieś używane ?

Opublikowano

tak nówki są :wink: