Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Składanie tylnich siedzeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:facepalm:

Mam taki oto problem... urwana ta rączka służąca do złożenia foteli 1/3... podejrzewam, że bez takowej nowej rączki nie zrobię nic? Jest ktoś w stanie jakkolwiek pomóc? Nowa rączka? Jak zamontować? Jak wymontować te starą resztkę? chciałem spakować deski snowboardowe a tu taki zonk... :facepalm:

skladanie_fotelu.jpg

Opublikowano

Od storny bagaznika dasz rade podważyc dluzszym srubokrętem zapadkę skladania kanapy, jeśli chodzi o czesc to w aso maja tylko nie wiem czy kolorem dopasujesz.

Pozdro!

Opublikowano

dzięki za każdą pomoc, jeśli dobrze rozumiem i chodzi o to co zaznaczyłem na foto na czerwono, to dźwignięcie nie daje nic, dźwiga się sam plastikowy element (mogę go dźwignąć maxymalnie myślę, że aż 3cm w górę ale nic się nie dzieje) (ten sam element po drugiej stronie kanapy wychodzi przy naciśnieciu klameczki normalnie, jest wewnątrz czerwony) ale mechanizm dalej pozostaje zamknięty a fotel nieruchomy. Chyba, że masz na myśli inną "zapadkę"

raczka.jpg

Opublikowano

Zle zrozumiales, wrzucam foto gdzie masz próbować śrubokrętem lub czymś długim - zaznaczyłem na czerwono zobacz co sie podnosi tam z tylu na sprawnej dzwigni skladania kanapy

www.jpg

Opublikowano

piękne dzięki, no tak ja tego co zaznaczyłeś nie widzę u siebie bo zasłania mi to ta roleta bagażnika etc.

Opublikowano

http://a4-klub.pl/wnetrze-99/urwana-klamka-kanapy-tylnej-otworzyc-282316/ Tutaj kolega sobie tak poradził z tym fantem :wink:

Jak masz i tak urwaną tą klamkę to spróbuj górną część jakoś zdemontować i od góry wciśniesz coś żeby tylko otworzyć. Później żeby zdemontować zamek to 2 minuty roboty :wink: Ja mam klamki z zamkami ale z sedana na klucz. Jeśli by Ci to nie przeszkadzało to za koszt wysyłki mogę oddać.

Opublikowano

Dzięki koledzy, teraz czeka mnie 2 tygodniowy wyjazd, więc odezwę się ewentualnie po powrocie na pw gdybym zdecydował się na te rączkę sh_akal. Bo pozostaje jeszcze kwestia koloru..

pozdr!

Tak dla rozluźnienia atmosfery opowiem Wam dowcip... dzwoniłem do ASO spytać o cenę tej rączki powiedzieli 130 zł a tak z ciekawości zapytałem o koszta wymiany (jak już dzwonie to co mi tam zapytać :naughty: ) i teraz następuje dowcip.. pan wymienił kwotę rzędu 500 zł za wymianę bo "trzeba rozbierać fotel" :grin:

Dzięki za porady rozebrałem to od góry od strony samochodu w 30 sekund po wysłuchaniu porad od kolegów!