Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Porownanie z wyciszeniem drzwi AUDI vs VW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam powiedzcie jak to mozliwe ze passat b5 97r ma blaszane poszycie drzwi od wewnatrz a audi ma taka biede i nic pod tapicerka drzwi sie nie kryje? a moze taka blacha powinna byc bo znalazlem aukcje na ktorej jest takie poszycie do a4. Ponizej przykladowe fotrki:

passat:

http://obrazki.elektroda.net/50_1259252651.jpg

audi a4:

http://obrazki.elektroda.net/51_1200842927.jpg

Opublikowano

Z tego co pamiętam to w Audi jest naklejona folia.

Opublikowano

swietnie to nazwałeś, dali ciała ewidentnie w a4 b5 :facepalm:

co innego a6 c5:naughty: ostatnio jezdzilem to niebo a ziemia, klasa wyzej:jerk:

Opublikowano
  • Autor

ciezko to ogarnac ze taki tam sobie pasacik ma to poszycie a marka audi ktora sie kojarzy z KLASA I JAKOSCIA spala zamiast robic to z czego ludzie ich kojarza, chyba pozostaje tylko zrobic wlasna wygluszke:]

Opublikowano

Albo kupić pasiata :decayed:

Opublikowano

A co jak juz jest blacha to niby lepiej ? W b6 jest jakaś mata, nie wiem jak to nazwać, sciagalem jak zamek trzeba było naprawić. Może blacha tylko jeszcze potęguje hałas, niczym pudło rezonansowe;) A co klasy i jakości audi...mówicie o b5 a to tak na prawdę początek wspinaczki przeciętnej marki (ale nie bylejakiej bo z osiągnięciami w sporcie, quattro itp) w segment gdzie króluje bwm i Mercedes. Wielu do dziś odmawia audi prawa wstepu do premium jako farbowanemu vw. Audi dzisiaj kojarzone jest z luksusem (ale bez przesady, drogie trochę lepiej zrobione) ale w 95 roku to początek wspinaczki. Równie dobrze możnaby oczekiwać cudów od favoritki, tez Skoda.

Wysłane z mojego Trooper_X55

Opublikowano

Prawda. W passacie mojego ojca 1.9 AHU przy każdej prędkosci jest ciszej niż mojej a4 b5... troche mnie to boli dlatego jak będzie malowanie budy to rozbiore wszystko i wykleje matami wygłuszającymi :decayed:, może i nie wiele to da, ale zawsze chociaż troche pomoże

Opublikowano

seaty golfy bory tez tak maja drzwi "wygluszone"

Opublikowano

dzisiaj zdejmowalem tą blache w passacie i pod spodem nie ma doslownie nic. goła blacha i z drugiej strony goła blacha:decayed: nie wiem czy to takie super wygluszone drzwi:whistling:

moim zdaniem wadą w a4b5 są ramki szyby, bo to z nich bierze się hałas podczas jazdy. w passacie tego nie ma

mówie oczywiście na przykładzie mojego auta, chociaż uważam że ramki mam ustawione idealnie:naughty:

Opublikowano
  • Autor

zauwazylem ze jak drzwi opadna na zawiasie i probuje sie zlikwidowac szczeline miedzy slupkiem a ramka regulujac ramka to podczas podnoszenia ramki do gory powstaje w tym momencie szczelina wewnatrz ramki a szyba po jej zasunieciu w miejscu gdzie byla podnoszona ramka

Opublikowano

Niewiem jak u was jest ale ja jak rozbierałem boczek drzwi w swojej byłej A4 B5 z 1995 roku to właśnie mile mnie zaskoczyło wyciszenie.

Niestety nie mam zdjęcia z rozbiórki ale naprawdę było to pożądnie wyciszone. Zamiast folii był taki czarny materiał a dalej baaaardzo gruba gąbka no a blacha od wewnątrz była pokryta czymś w rodzaju masy bitumicznej (przynajmniej tak to wyglądało), natomiast gdy rozbierałem Skode Octawie 1 to tam faktycznie było bardzo kiepsko, dosłownie tak jak opisujecie wyżej czyli tapicerka, folia i dalej tylko goła blacha. Dlatego troche się dziwie tym wcześniejszym opisą wykończenia drzwi bo u mnie to naprawdę wyglądało rewelacyjnie.

Opublikowano

Pewnie miałeś wytłumione drzwi pod jakieś głośniki

Opublikowano

Niestety z tym wygłuszeniem to bida jest... prawda jest taka, że w Polówce miałem ciszej niż w A4... trochę to rzeczywiście lipa, porównując teoretyczne klasy tych aut...