Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie zawieszenie gwintowane polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie powiedzcie mi jak z komfortem na dziurach,nierownościach na zawiasie gwintwoanym AP ? Ten z allegro za 2,5 tysiąca? Mam audi a4 b7 1.8T Avant 1BE zawiecha ORI

Opublikowano
14 godzin temu, Aligatorek96 napisał:

Panowie powiedzcie mi jak z komfortem na dziurach,nierownościach na zawiasie gwintwoanym AP ? Ten z allegro za 2,5 tysiąca? Mam audi a4 b7 1.8T Avant 1BE zawiecha ORI

Jak na każdym innym, wszystko masz w tym temacie. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ma ktoś porównanie ap do najnowszej wersji mts gold? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Są na forum osoby które użytkują KV 2 lub KV3 przez dłuższy czas ?

Czy z perspektywy czasu rzeczywiście warto jest dopłacić za tą regulację twardości ?

Możemy ktoś miał do czynienia z tymi produktami z tegorocznej edycji ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej panowie na wiosnę chce wrzucić gwint ap do mojej b6 mam 17 cali koła 225/45 ale mniejsza o to pytanie do posiadaczy gwintów czy naprawdę jest taki problem z tym zdzieraniem opon z przodu? Mam ładne nowki i nie chciałbym po sezonie znów kupować nowych. Nie zamierzam też mocno go skręcac jakieś 35-40 zobaczymy. Myślałem o sprężynach ale ze amorki tez mam do wymiany to chce od razu gwint kupić bo cenowo wyjdzie podobnie a zawsze jest możliwość jakiejś regulacji 

Opublikowano

Siema, mam pytanie Brać MTS gwint nowy, czy koni str używane roczne ? Ceny te same, jak uważacie

Opublikowano
W dniu 19.11.2019 o 20:33, buczek136 napisał:

Hej panowie na wiosnę chce wrzucić gwint ap do mojej b6 mam 17 cali koła 225/45 ale mniejsza o to pytanie do posiadaczy gwintów czy naprawdę jest taki problem z tym zdzieraniem opon z przodu? Mam ładne nowki i nie chciałbym po sezonie znów kupować nowych. Nie zamierzam też mocno go skręcac jakieś 35-40 zobaczymy. Myślałem o sprężynach ale ze amorki tez mam do wymiany to chce od razu gwint kupić bo cenowo wyjdzie podobnie a zawsze jest możliwość jakiejś regulacji 

Co prawda ja mam b5 ale u mnie opony 225/40/18 wystarczają na 3 sezony przy przelotach ok 20000 rocznie i faktycznie opony zjada od środka , na seryjnym 1be tego nie było 

Opublikowano

A mocno masz skręcony gwint? 

Opublikowano
3 godziny temu, buczek136 napisał:

W dniu 19.11.2019 o 20:33, buczek136 napisał:

Muszę zmierzyć ale ok 30 40 mniej niż 1be

Edytowane przez Mario82A4
Błąd

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czytam i czytam i nic już nie wiem. W sumie byłem zdecydowany na MTS’a ale czytałem grupy na fb i tam samozachwyty nad FK.  Co byście wzięli?

• 1 rok później...
Opublikowano

Odkopię temat troche z innej strony. Wkładał ktoś podkładki pod gwint ap z tyłu? Bądź ktoś się orientuję czy będzie pasować ta że zdjęcia? Regulacja się skończyła a chciałbym dupe troche podnieść. 

DYSTANS-PODKLADKA-POD-SPREZYNE-Audi-A4-B6-B7-A6-C6.jpeg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Prosze o podsumowanie szybkie gwint z Q do Q bez problemu ... Q do oski tez ok natomiast odwrotnie z oski do Q juz nie podejdzie (wyjątkowo jezeli pomierzyc sprezyny TYŁ). Avant i sedan to samo kwestia klas wagowych i moje pytanie z jakich jeszcze modeli b5 i a6 c5 podejdzie przod ? U mnie akurat tyl siedzi fajnie kwestia posadzenia jeszcze przodu gdzies w tym watku bylo ze przod pasuje problemy sa z tylem wiec mi tylko przod potrzebny i idzie cos dostac z uzywek 

IMG_20220211_094855.jpg

Edytowane przez Gelooo

Opublikowano

Chcesz kupić używkę gwint na sam przód ? :mysli:

Opublikowano

Sa i takie opcje widze tez ze sa takie gdzie z calego zestawu to przod wyglada lepiej niz tyl itp itd jest to opcja ale jak trafie calosc to kupie calosc a czy zaloze okaze sie .... Kwestia co i jak pasuje z podzialem na przod i tyl

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem używkę AP i nie mogę złego słowa powiedzieć, komfort lepszy jak na ori 1bv 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pany, polecicie na te czasy jakiś gwint do 1,5k nowy lub używany?? Za dużego wyboru nie ma. Co powiecie o firmie JOM- nowy gwint okolice 1,3k? Czy dac spokój? Teraz mam 18stki 225/40  zawieche 1ba. Stoi strasznie. :kwasny: 

Nie liczę na cuda. Teraz auto przy mocnym hamowaniu potrafi zanurkować i lubi bujnąć jak się wpadnie w zakręt... To Samo jak mocniej zawieje na a4 :cicho:Zawiecha sprawna, praktycznie wahacze wszystkie zmienione + drążki. Ktoś coś? IMG_20220917_114618.thumb.jpg.7fb0f0ea7c98c5269c885851701dfd79.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, kubicv10 napisał:

Pany, polecicie na te czasy jakiś gwint do 1,5k nowy

Nie ma. A nawet jeśli coś jest to sobie odpuść bo jakościowo to będzie dramat.

Jeśli nie chcesz wydawać na nowy 2,5-3kpln to poszukaj używanego ale dobrej sprawdzonej marki.

Są grupy na fb gdzie można coś ciekawego znaleźć.

Opublikowano
3 godziny temu, afroo. napisał:

Nie ma. A nawet jeśli coś jest to sobie odpuść bo jakościowo to będzie dramat.

Jeśli nie chcesz wydawać na nowy 2,5-3kpln to poszukaj używanego ale dobrej sprawdzonej marki.

Są grupy na fb gdzie można coś ciekawego znaleźć.

Po zimie będę coś szukał, czytałem o tym jom'ie na forach to nie wygalda źle. Ludzie jeżdżą chwalą. Jedynie, że miękki ale się nie znam dlatego pytam. Oczywiście bez porównania do zestawów za 3 czy 5k 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Siema, przymierzam się do kupna zawieszenia gwintowanego AP, są opinie z AP, ale z 2016 roku. Czy ktoś ma tą zawieszkę, jakie wrażenia z jazdy po dziurach? Jak z wytrzymałością? Zależy mi, aby było komfortowo, a zarazem obniżyć nieco auto i wyrównać tył z przodem.

Edytowane przez szpakuziom

Opublikowano

Jeżdziłem swego czasu na AP  w bmw e46 330d i  dobrze wspominam , nieco twardsze niż Mpakiet . Miałem 19ki i twardo nie było. regulacja też bez zarzutu. Teraz w a4 b6 mam Eibach pro street S jest sztywno ale bez przesady.